• BIST 8971.03
  • Altın 2286.413
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0661
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Demirtaş’a Yakışan Meydan

Demirtaş’a Yakışan Meydan
Osmangazi'nin planlı yapılaşmasıyla dikkat çeken mahallelerinden birisi olan Demirtaş'ta belediyenin yürüttüğü meydan çalışmaları büyük bir hızla...

Osmangazi'nin planlı yapılaşmasıyla dikkat çeken mahallelerinden birisi olan Demirtaş'ta belediyenin yürüttüğü meydan çalışmaları büyük bir hızla sürüyor.

Başkan Mustafa Dündar, kamulaştırmalar için zorlu bir süreç yaşadıklarını belirterek, "Meydanın uygulanacağı yamaçlardaki binalar kamulaştırma işlemlerinin ardından tek tek yıkıldı. Türk Telekom binası kamulaştırılan son binaydı. Onun yıkımını da gerçekleştirerek, meydan projemizin önündeki büyük bir engeli daha ortadan kaldırmış olduk" dedi.

Proje uygulama alanında incelemelerde bulunarak, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Dündar, "Demirtaş'ın Osmangazi'ye bağlanmasından sonra, buradaki planların uygulanması noktasında ciddi çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarımızın bir sonucu olarak Demirtaş bugün Osmangazi'de planlı bir gelişme gösteren örnek mahallelerimizden biri oldu. 2009 da 12 bin olan nüfus bu gün 60 binlere ulaştı. Ancak, planların uygulanması sonucu çarpık yapılaşma yerine, modern ve planlı bir gelişme izleniyor. Bizler de, bu büyümeye paralel bir şekilde meydanı genişletiyoruz. Eski meydanın bulunduğu alan, bu gün 12 bin metrekarelik yeni ve modern bir meydana dönüşüyor. İçerisinde yer alan yeni camisi, yeni hizmet binası, yeşil alanı, kapalı otoparkı ile Demirtaş'a yakışan bir meydan olacak" dedi.

Demirtaş'a güzel bir meydan kazandırmak için başlattıkları çalışma kapsamında, ilk etapta eski belediye binasını yıkarak yerine yeni cami inşa ettiklerini belirten Başkan Dündar, "Bu gün, modern mimarisiyle dikkat çeken yeni camimizde namaz kılınmaya başlandı. Son olarak, Türk Telekom binası kamulaştırılarak yıkılıp, meydanın yapılacağı alana dahil edildi. Bir yandan da proje çalışmalarımızı yürüttük. Şu anda ihale süreci tamamlanan meydanda inşaat çalışmalarına yakında başlayacağız. Mahallemize büyük bir değer katacak proje kapsamında altı otopark, üstünde sosyal tesisler ve düğün salonuyla, mahallemize hizmet edecek güzel bir bina yapacağız. Eski camimizi yıkıp meydana dahil ederek, vatandaşın rahat nefes alacağı güzel bir meydan haline getireceğiz" diye konuştu.

Başkan Mustafa Dündar, cami inşaatını gezerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Demirtaş’a Yakışan Meydan

Demirtaş’a Yakışan Meydan

Demirtaş’a Yakışan Meydan

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim