• BIST 9708.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Demirtaş: Türkiye’yi başkanlığa mahkum etmek için meclisi kapatmak istiyorlar

Demirtaş: Türkiye’yi başkanlığa mahkum etmek için meclisi kapatmak istiyorlar
Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Türkiye'yi başkanlığa mecbur, mahkum etmek için parlamentoyu kapatmak istiyorlar."...

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Türkiye'yi başkanlığa mecbur, mahkum etmek için parlamentoyu kapatmak istiyorlar." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ne yaptığının farkında olmadığını belirten Demirtaş, "Türkiye'yi halkları nasıl bir felakete sürüklediğinin farkında değil. Eminim ki etrafında onu anlatmaya çalışan kimse de kalmadı. Çünkü kimseyi dinlemiyorlar. Enver Paşa'da kimseyi dinlemiyordu. Enver Paşa en iyisini kendisinin bildiğini ve Birinci Dünya Savaşı'nda Osmanlı'nın kendisini büyüterek çıkacağını düşünüyor ve savaşçı bir politika sürdürüyordu ve birkaç yıl içinde ne Enver Paşa kaldı ne Osmanlı İmparatorluğu. Enver Paşa'nın o savaş sevdasından dolayı Osmanlı İmparatorluğu dağıldı ve Anadolu kaldı. Şimdi bir kez daha aynı anlayış hem içeride hem dışarıda büyük bir kırıma imza atmaya çalışıyor ve HDP'yi suçlayarak, partimiz üzerinden kışkırtma yaparak bu savaş psikolojini topluma kabul ettirmeye ve bu savaşın zorunlu olduğuna topluma ikna etmeye çalışıyor." ifadelerini kullandı.

"SENİN EN BÜYÜK İTTİFAKIN KÜRTLER OLMALIYDI KÜRTLER"

HDP Eş Genel Başkanı, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Her şeyden önce Davutoğlu verilmemiş büyük bir hesap sahibidir. IŞİD barbarlığını IŞİD tecavüz ordusunu büyüten besleyen Davutoğlu, Suudi ve Katar ekibidir. Şimdi bu üçlü Suriye'de savaşı büyütmenin telaşı içindeler. Beslemeleri olan IŞİD, Nusra, Ahraru Şam gibi örgütler Suriye'de başarılı olamayınca şimdi doğrudan kendileri devreye girmeye çalışıyorlar. Suriye'de arzu ettikleri şekilde ilerleyemeyince şimdi Suudilerle Katar Emir ile neredeyse her gün görüşmeler yapıyorlar. Biz şunu söyledik, defalarca çağrı yaptık. Senin en büyük ittifakın Kürtler olmalıydı Kürtler. Sen Suudi'ye Katar'a koştuğun kadar Kürtlere elini uzatsaydın Suriye'de Türkiye'de Irak'ta en büyük yoldaşın ve candaşın en büyük ittifakın Kürtlerle iyi bir uzlaşma sağlasaydın bundan daha büyük bir güç olamazdı senin için. Fakat sen halen bizleri düşman ve ortadan kaldırılması gereken tehlike olarak görüyorsun. Gidip Katar'la Suudi'yle savaş planı yapıyorsun. Bu Türkiye'nin çıkarına değil. Türk halkının artık bunu görmesi lazım. Bütün bu ölümler yaşanmadan sorunlarımızı çözüp güçlenerek bu süreçten çıkmak mümkünken işte çağımızın Enver Paşaları maalesef bir kez daha göz göre göre toplumu felakete doğru sürüklüyorlar. Biz ısrarla barış çizgimizi korumak zorundayız."

"AKP İÇİNDEN BU FELAKETE DUR DİYECEK AKLISELİMLER SESİNİ YÜKSELTMELİ"

Ak Parti içinden aklıselim kişilerin yaşanan felaketleri durdurmak için seslerini yükseltmesi gerektiğini kaydeden Selahattin Demirtaş, açıklamalarını şöyle tamamladı: "İslami çevrelerin özellikle, ülkeyi, toplumu adım adım felakete sürükleyen "dur" diyebilmesi lazım, bu insanlık dışı uygulamalara artık Türkiye toplumunun sesini daha fazla yükseltmesi lazım. Davutoğlu savaşı içeride ve dışarıda çok daha fazla büyütmenin hesabını yapıyor. Her gün bunun adımları atılıyor. Her gün daha fazla ölüm bize yaklaşıyor. Biz HDP olarak bunu durdurmaya çalışıyoruz. Bu IŞİD destekçisi hükümet ve dünyanın büyük terör destekçisi hükümet AKP hükümeti her şeyi bir kenarı bırakmış HDP gibi bir partinin kıymetini bilme yerine halen ülkede kamplaşmayı derinleştirecek saldırganlığı bize yöneltiyor. Her türlü hakareti ve tehditi misliyle Davutoğlu'na iade edeceğim. Böylesine saygısız, terbiyeden yoksun ahlaktan yoksun bir siyasetçiye onun anlayacağı dilde cevap vermeye devam edeceğim. Bu çerçevede bugün Van'da Adem Geveri'ye dönek saldırıyı kınıyorum. Van'a giden bakan bu saygısızlığa sessiz kalarak ortak olmuştur. Parlamento başkanı gerekli tutumu almalıdır. Parlamentonun işlevsizleştirildiği bugünlerde bizler çözüm parlamentoda olmalıdır, yasayla Anayasa'yla çözülmeli dedikçe orayı da sıradan bir devlet kuruluşundan daha işlevsiz hale getirenler artık Türkiye'de demokratik siyaseti maalesef kendi elleriyle bitme noktasına getirdi. Parlamentoyu kapatmak istiyorlar Türkiye'yi başkanlığa mecbur, mahkum etmek için."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim