• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Demirtaş: Saldırıları önlemenin yolu demokrasiyi çoğaltmaktan geçiyor

Demirtaş: Saldırıları önlemenin yolu demokrasiyi çoğaltmaktan geçiyor
Sultanahmet saldırısını değerlendiren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bu tür saldırıları durdurmanın tek etkili yolunun askeri işbirliklerinden...

Sultanahmet saldırısını değerlendiren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bu tür saldırıları durdurmanın tek etkili yolunun askeri işbirliklerinden değil; demokrasiyi, adaleti, eşitliği ve özgürlüğü daha fazla çoğaltmaktan geçtiğini kaydetti. İnsan haklarını daha fazla yaygınlaştırmak gerektiğini dile getiren Demirtaş, "Biz buna inanıyoruz. Bütün toplumları demokrasi, insan hakları ve özgürlükler konusunda da daha fazla işbirliği yapmaya çağırıyoruz." dedi.

Selahattin Demirtaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende'yi kabul etti. Görüşmenin başında İstanbul Sultanahmet'teki terör saldırısı kınandı. Bu tür saldırıların sadece bir ülkeye değil bütün insanlığa yapılmış saldırılar olduğuna dikkat çeken Demirtaş, Türkiye'nin maalesef yakın zamanda benzeri katliam ve vahşet saldırılarla çok fazla karşılaştığını vurguladı. Saldırıda yaralılar arasında Türkiye vatandaşlarının da olabileceğine dair bilgiler aldıklarını belirten Demirtaş, yaralılara acil şifalar diledi.

Demirtaş, şöyle devam etti: "Bu tür saldırıları durdurmanın tek etkili yolu askeri işbirlikleri değildir; Demokrasiyi, adaleti, eşitliği ve özgürlüğü daha fazla çoğaltmak gerekir. İnsan haklarını daha fazla yaygınlaştırmak gerekir. Biz buna inanıyoruz. Bütün toplumları demokrasi, insan hakları ve özgürlükler konusunda da daha fazla işbirliği yapmaya çağırıyoruz."

Terör saldırısından dolayı Türkiye'ye geçmiş olsun dileklerini ileten Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende de "Bu tip sivillere karşı saldırıları önlemek için elimizden gelen her şeyi beraber yapmalıyız." şeklinde konuştu.

Demirtaş: Saldırıları önlemenin yolu demokrasiyi çoğaltmaktan geçiyor

Demirtaş: Saldırıları önlemenin yolu demokrasiyi çoğaltmaktan geçiyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim