• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Demirtaş: Ortada Meclis Yok ki, Bizi Meclis'ten Atsan Ne Olur?

Demirtaş: Ortada Meclis Yok ki, Bizi Meclis'ten Atsan Ne Olur?
Erdoğan'ın dokunulmazlık açıklamasına cevap veren Selahattin Demirtaş, "Zannedersiniz Meclis şirket, kendisi de genel müdürü. Sürekli Meclis'e emir veriyor" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, haklarında düzenlenen fezlekelerle ilgili "Meclis artık feshedilmiş ve kapatılmış durumdadır. Böyle bir ortamda bizi Meclis'ten atsan ne olur, atmasan ne olur. Ortada Meclis diye bir şey yok" diye konuştu.

"MECLİS ŞİRKET, KENDİSİ DE GENEL MÜDÜRÜ"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dokunulmazlıklar konusunda "Parlamento süratle adım atmalı ve gereğini yapmalı" sözlerine ilişkin olarak, "Zannedersiniz Meclis şirket, kendisi de genel müdürü. Sürekli Meclis'e emir veriyor. Meclis'te olma ısrarımız milletvekilliğini çok sevdiğimizden değil. Senin kara kaşın için değil, halklarımız için Meclis'teyiz" dedi.

"BARIŞ İSTEMEK ERDEMDİR"

Silvan'da gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Demirtaş, "Barış istemek, diyalog istemek erdemdir. Öz güveniyle hareket edenler, korkmayanlar masadan kaçmaz." dedi.

"ASIL VEKİLLİĞİ BİREN AKP'LİLER"

AK Partililere de gönderme yapan Demirtaş, "Asıl milletvekilliği biten AKP'liler. Cumhurbaşkanı onların vekilliğini bitirmiş. Yarısı başkanlığa karşı, ama korkudan konuşamıyorlar." diye konuştu.

"BİZİ MECLİS'TEN ATSAN NE OLUR ATMASAN NE"

Demirtaş, "Meclis'te olma ısrarımız milletvekilliğini çok sevdiğimizden değil. Senin kara kaşın için değil, halklarımız için Meclis'teyiz. Meclis artık feshedilmiş ve kapatılmış durumdadır. Böyle bir ortamda bizi Meclis'ten atsan ne olur, atmasan ne olur. Ortada Meclis diye bir şey yok' dedi.

"TÜRKÜN NEYİ VARSA KÜRDÜN DE OLSUN İSTİYORUZ"

Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hendek de barikat da kalksın istiyoruz, Türkün neyi varsa, Kürdün de olsun istiyoruz. Bir halkın kendi hakkını istemesi neden Türkiye'nin zararına olsun? Buradan Almanya'ya gitmek zorunda kalan Türk arkadaşlarımız var. Burada binlerce yıldır yaşayan halk ana dilde eğitim isteyince olmaz diyor.

"KIZILAY SALDIRISINI KINIYORUZ"

Türk ve Kürt halkları arasındaki tek köprü HDP'dir geriye kalan bütün köprüler Cizre'de yıkıldı. Kızılay katliamını bir kez daha buradan Silvan'dan en sert şekilde kınıyoruz. HDP hiçbir zaman böyle saldırıların arkasında olmadı olmayacak, kınadık kınayacağız."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim