• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

Demirtaş: Ne ektiğinizin farkında mısınız?

Demirtaş: Ne ektiğinizin farkında mısınız?
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cizre'ye Genelkurmay Başkanı değil Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gitmesi gerektiğini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cizre'ye Genelkurmay Başkanı değil Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gitmesi gerektiğini söyledi. Demirtaş, "Terör belasından kurtardığınız Kürt halkı eminim sizi coşkuyla karşılayacaktır. Elbet bir gün savaş bitecek, hendekler kapanacak. Toplum bunları kolay kolay unutmaz. Silopi'nin, Cizre'nin, Diyarbakır'ın çocukları bunları unutacak mı? Ne ektiğinizin farkında mısınız?" şeklinde konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Meclis'te HDP Grup Yönetim Salonunda basın toplantısı düzenledi. Demokratik Toplum Kongresi çağrısıyla çok sayıda sivil toplum kuruluşunun yarın bir araya geleceğini dile getiren Demirtaş, sokağa çıkma yasakları, çatışmalar ve ölümleri değerlendireceklerini ifade etti. "Türkiye'de bir idari model özerkliğin içeriğine dair kapsamlı bir tartışma yürüteceğiz." diyen Demirtaş, bunu ilk defa tartışmadıklarını belirterek, Diyarbakır'da demokratik özerkliğin Türkiye'de nasıl uygulanacağına dair fikirlerini paylaşacaklarını kaydetti.

Sokağa çıkma yasakları uygulanan 4 ilçede ağır insan hakları ihlallerinin gelmeye devam ettiğini dile getiren Demirtaş, "AKP iktidarının insanların kanını donduran hak ihlalelerini yapması karşısında şok olmuyoruz. Bunu hep gördük, yaşadık. Demokrasiye, insan haklarına, evrensel hukuka hiçbir zaman saygı duymadıklarını yaşayarak gördük. Bizi şaşırtmıyor. Fakat hepimizi derinden yaralıyor, üzüyor. Ölümlerin bu kadar normalleştirilmesi, saray savaş dayatmasında ölüme gitmesinde kahroluyoruz, hepimizi derinden yaralıyor. AKP iktidarının yaptıkları şahsen beni şaşırtmıyor." diye konuştu.

"BAKANLAR İNSANİ REFLEKSLERİNİ YİTİRMİŞLER"

İktidarın kendisine biat etmeyen hiç kimseye yaşam hakkı tanımadığını belirten Demirtaş, "Muhalif hiç kimseye tahammüleri yoktur, ezme politikası uyguluyorlar. Muhalif medyayla Kürtlere, Alevilere, emek çevrelerine, kadın çevrelerine dönük tavır budur. AKP'ye biat etmeyenlere yapılan zulüm ve buna sessiz kalanlar diye ikiye bölünmüş bir Türkiye var. Bu ihlaller anlatılıyor, ancak bakanlardan bir tepki yok. İnsani reflekslerini yitirmişler." sözlerini kaydetti.

8 gün önce öldürülen bir kadının cenazesinin sokakta kaldığını, evin içine bile alınamadığını anlatan Demirtaş, cenazenin dün akşam eve alınabildiğini kaydetti. Eşinin cenazesini almaya giden kocasına da keskin nişancıların ateş ettiğini ve yaralandığını anlatan Demirtaş, Silopi'de bu dramın devam ettiğini, 5 cenazenin hala açıkta beklediğini kaydetti. Cenazelerin defin edilmelerine dahi izin verilmediğini dile getiren Demirtaş, şöyle devam etti: "Bu ülkenin bir ilçesinde bize oy verdikleri için, Kürt oldukları için, AKP Kürt'ü olmadıkları için, biat etmedikleri için, öldürülen insanlar defnedilemiyor. Sokakta cenaze alınamıyor. Parlamento'nun bu kadar sessiz kalmasından utanıyorum."

Başbakan Ahmet Davutoğlu'na görüşmeye geldiğinde cenazeye bunları yaparak ne elde etmek istediklerini soracaklarını vurgulayan Demirtaş, Başbakan'ın bundan haberi olduğunu; neyin hedeflendiğini bilmedikleri için soracaklarını kaydetti. Panzerin arkasına takılan cenazenin unutulacak şey olmadığını ifade eden Demirtaş, "Elbet bir gün savaş bitecek, hendekler kapanacak. Toplum bunları kolay kolay unutmaz. Silopi'nin, Cizre'nin, Diyarbakır'ın çocukları bunları unutacak mı? Ne ektiğinizin farkında mısınız?" diye sordu.

"Yüzde 40 değil; yüzde 99 da oy alsalar ahlaksızdırlar, insani değerlerini yitirmiş bir yönetim, iktidardır. Çukurlaşmış bir anlayış tarafından yönetilen bir hükümettir." diyen Demirtaş, havuz medyasında hakkında çıkan haberlere de sert tepki gösterdi. "Tuvalet kağıdı kadar değerinizi olsaydı cevap verirdim ancak bu kadar değeriniz yok. Alçaklığın dibine vurdunuz. Direniyoruz, teslim olmuyoruz. Siz cenazemizden korkuyorsunuz, canlımızdan hayli hayli korkuyorsunuz. Eskiden en iyi Kürt ölü Kürt'tü ancak şimdi ölü Kürt'ten de korkuyorsunuz." dedi.

Vicdanı olan herkesin bu politikaya karşı sesini yükseltmesini isteyen Demirtaş, şöyle devam etti: "Bir halkı teslim alarak barış yapacaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar. Cizre'ye Genelkurmay Başkanı değil Başbakan gitsin. Cizre Başbakanı davet ediyor, yanına Bakanlar Kurulu'nu alarak bugün git. Terör belasından kurtardığınız Kürt halkı eminim sizi coşkuyla karşılayacaktır. Hadi hodri meydan, gidin, Ankara'da söylediğinizi tekrar edin. Gizli saklı değil, bir program çerçevesinde davet ediyorum. Halk, Davutoğlu'na hak ettiği karşılamayı yapacaktır."

Demirtaş: Ne ektiğinizin farkında mısınız?

Demirtaş: Ne ektiğinizin farkında mısınız?

Demirtaş: Ne ektiğinizin farkında mısınız?

Demirtaş: Ne ektiğinizin farkında mısınız?

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim