• BIST 9693.46
  • Altın 2504.678
  • Dolar 32.5828
  • Euro 34.7996
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Demirtaş, Moskova Ziyaretini Değerlendirdi

Demirtaş, Moskova Ziyaretini Değerlendirdi
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahaddin Demirtaş, Türkiye'ye döndü.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahaddin Demirtaş, Türkiye'ye döndü. Demirtaş, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yaptığı görüşmede Türkiye-Rusya ilişkilerinin normalleşmesi için çaba sarf ettiğini söyledi.

Moskova'ya yaptığı ziyarette Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahaddin Demirtaş, Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Demirtaş, Moskova ziyaretini değerlendirerek "Türkiye'de aslında toplumun veye başka bir ülkeyle savaş istediği yok. Önce "Rusya tekrarlarsa yeniden vururuz" demişler. Hemen akabinde "Rusya uçağı olduğunu bilsek bunu yapmazdık" dediler. Madem bu kadar doğru bir iş yaptınız dik durun. Çünkü yaptıkları hatanın farkındalar. Rus uçağının düşürülmesinin Türkiye'nin tek bir faydasını söylesinler ben özür dilerim. Milyonlarca insan mağdur olmuş durumda. Öncelikli konumuz buydu. Biz hangi ülkelerle görüşebiliriz. Bu konuda sınır nedir. Hangi komşumuzla iyi hukuk bıraktınız ki dünyada aramızın bozuk olmadığı Katar, Suudi Arabistan kaldı. Eleştirebilir saygı duyarız. Uçağın düşürülmesinin hata olduğunu onlarda biliyordu biz de biliyoruz. Her politikalarını olduğu gibi onaylamak zorunda değiliz. Her işinizi doğru yaptığınızı onaylasak sizin partinizde olurduk" dedi.

Güneydoğu'da yaşanan olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Selahaddin Demirtaş, "Ateşkes barış çağrısı yapmaktan dilimizde tüy bitti. Temizleyeceğiz, sileceğiz süpüreceğiz diyen bunlardır. Biz elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. "Müzakere diyalog ve konuşmaya hazırız" demeleri yetiyor. Neden bunu diyemiyorlar. 2 buçuk yıl bunu dediler yaptık. Kalıcı barışa götüremedik eksikliğimiz bu" şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yaptığı görüşme üzerine Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşmesi yönünde bir ön görüşü olup olmadığı yönünde sorulan bir soruya Demirtaş, "Bunun için çaba sarf ettik. Türkiye toplumunun bu işte suçu günahı yok. Moskova'dan geldiğimiz uçak bomboş. Onlarca iş veren esnaf bize ulaşmaya çalıştı. Malı gümrükte takılan, işi gücü bırakıp vize olmadığı için terk etmesi istenen. İçeride iç savaş başladı. Rusya'yla savaş noktasına geldik. Irakla neredeyse savaş noktasına geldik. Suriye'ye girdik gireceğiz zaten. Bu ülkenin birlikte kardeşçe yaşayacağına inanan bir partiyiz. Moskova ziyaretimiz de bunun içindi" şeklinde konuştu.

Demirtaş, Moskova Ziyaretini Değerlendirdi

Demirtaş, Moskova Ziyaretini Değerlendirdi

Demirtaş, Moskova Ziyaretini Değerlendirdi

Demirtaş, Moskova Ziyaretini Değerlendirdi

Demirtaş, Moskova Ziyaretini Değerlendirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim