• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Demirtaş: Her şeyi kendi mülkiyetlerine geçirme gibi bir zihniyetleri var

Demirtaş: Her şeyi kendi mülkiyetlerine geçirme gibi bir zihniyetleri var
Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cuma namazı çıkışında yaptığı konuşmada hükümeti eleştirdi.

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cuma namazı çıkışında yaptığı konuşmada hükümeti eleştirdi. Demirtaş, "Devleti kendi özel mülkleri gibi görüyorlar. İktidarı sonsuza kadar onlara bahşedilmiş bir hak olarak görüyorlar. Her şeyi kendi mülkiyetlerine geçirme gibi bir anlayış, bir zihniyetleri var. Yargı, basın, üniversiteler, mülk ve devlet bizimdir diyorlar." dedi.

'İKTİDARI SONSUZA KADAR ONLARA BAHŞEDİLMİŞ BİR HAK OLARAK GÖRÜYORLAR'

HDP lideri Demirtaş, Cuma namazını partililerle birlikte Sümerpark'ta kıldı. Namazdan sonra seçim otobüsü üzerine çıkan Demirtaş, partililere seslendi. Demirtaş şunları söyledi: "Yaşadığımız hiçbir şey normal değildir, normal olan, doğru olan sorunları bir masa etrafında oturup konuşmaktır. Biraz önce hutbede hocamız sevgili Peygamberimizin vasiyetini hatırlattı. Yönetenler adil bir barış teklif etsinler bizler feragat edelim. Bu kadar basit, kolayken huzuru çözümü tesis etmek, bu kadar mümkünken maalasef kendi hırsları uğruna her şey benim olacak hırsı yüzünden insanlar ölüyor, şehirler yakılıp yıkılıyor. Gözlerini öyle bir hırs bürümüş ki hiçbir şeyi bize layık görmüyorlar. Hiçbir şeyi paylaşmak istemiyorlar. Egemenliği kendi kontrollerine almışlar. Devleti kendi özel mülkleri gibi görüyorlar. İktidarı sonsuza kadar onlara bahşedilmiş bir hak olarak görüyorlar. Her şeyi kendi mülkiyetlerine geçirme gibi bir anlayış bir zihniyetleri var. Yargı, basın, üniversiteler, mülk ve devlet bizimdir diyorlar. Peki bu ülkede yaşayan ve sizler gibi düşünmeyen mesela Kürt halkı sizin bu tekçi anlayışı altında nasıl yaşayacak bunu anlatamıyorlar. Bugün tankla, topla kentin her bir sokağını harabeye çevirirken bile bunu kendilerine hak görüyorlar. Bu bizim hakkımız diyorlar. Niye orada silahlı insanlar var." Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim