• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Demirtaş haftaya Kılıçdaroğlu ile görüşecek

Demirtaş haftaya Kılıçdaroğlu ile görüşecek
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sürecin erken seçimi bekleyemeyeceğini belirterek, “Bizim aciliyetimiz sandık değil. Canların gidişini durdurmamız lazım” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Demirtaş, şunları söyledi:

“Bizim barışa önüne engel olduğumuza yürekten inansak biz görevlerimizi bırakırız barış olsun. Mevzu bizim koltuklarımız, bizim makamlarımız değil. Eğer biz aradan çekilirsek, parlamento da olmazsak barış gelecekse biz canımızı vermeye hazırız, ne koltuğu? Bu kadar net bu kadar samimimiyiz. Dokunulmaklarımız kalkacak diye ilkelerimizden ve ahlaklarımızdan, savunduğumuz şeyler vaz mı geçeceğiz? Leyla Zana, Orhan Doğan, Hatip Dicle vaz mı geçti? O günler bitti. Leyla Hanım yeniden parlamentoda, onu içeri atanlar nerede?

Çözüm süreci erken seçimi bekleyemeyecek kadar naziktir. Geçici hükümet savaş kararı alabiliyor da barış kararı mı alamıyor? Beklememek lazım. Her gün canlar gidiyor. Erken seçim karar alınsa da bizim tarafları masaya döndürecek bir siyasi irada göstermemiz lazım.
 

"ACİLİYETİMİZ SANDIK DEĞİL"

Azınlık hükümeti, erken seçim olur. Bunlara itirazımız yok, saygı duyarız. Halkın huzuruna çıkar, sonuçlara saygı duyuyoruz. Seçim sonuçlarını saygı duymayanlar belli. Bizim aciliyetimiz oyları saymak, sandık falan değil, canlar gidiyor canlar. Bunu durdurmamız lazım, bundan daha acil bir şey olabilir mi? Bütün anaların eli yüreğinde.
 

"ERDOĞAN, DAVUTOĞLU VE BAHÇELİ'YE KAPIMIZ AÇIK"

Önümüzdeki hafta Sayın Kılıçdaroğlu’yla bir araya geleceğiz. Henüz günü, saati belli olmadı. Biz diyaloga açığız. Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan, Sayın Bahçeli dahil olmak üzere barış için bizim kapılarımız açıktır, biz de barış için tüm kapılara gideriz. Siyasetçiler bugünlerde konuşmayacaklarsa, birbiriyle diyalog kurmayacaklarsa bir daha mümkünse ilelebet konuşmasınlar."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim