• BIST 9551.63
  • Altın 2486.119
  • Dolar 32.5043
  • Euro 34.7936
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Demirtaş: Gelin hep birlikte ‘barış’ sesimizi yükseltelim

Demirtaş: Gelin hep birlikte ‘barış’ sesimizi yükseltelim
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklu akademisyenlerin serbest bırakılması için Bakırköy Kadın Cezaevi önünde...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklu akademisyenlerin serbest bırakılması için Bakırköy Kadın Cezaevi önünde başlatılan "Özgürlük Nöbeti'ne destek verdi. Demirtaş, "Gelin her birlikte barış sesimizi yükseltelim. Türk anası da Kürt anası da sesini yükseltsin. Askerin, polisin anası sesini yükseltsin." dedi.

Selahattin Demirtaş, Bakırköy Kadın Cezaevi önünde tutuklu akademisyenler için umut nöbeti tutan HDP Gençlik Kolları Meclisi üyelerini ziyaret etti. Demirtaş'ı cezaevi önüne gelişinde partililer ve tutuklu akademisyenlere destek verenler karşıladı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Gelip her birlikte barış sesimizi yükseltelim." dedi. Demirtaş, 2016 Türkiye'sinde bir cezaevi önünde akademisyenlerin tutuklu olduğu bir ortamda burada açıklama yapıyor olmanın mevcut durumun vahametini gösteren acı bir tablo olduğunu söyledi. Demirtaş, "Tabii ki hukukun üstünlüğünün olduğu toplumlarda, hukukun ve adaletin işlediği bir toplumda bir sistemde suçluların, topluma, halka karşı suç işleyenlerin yargılanması, tutuklanması gerektiği elbette normaldir." dedi.

Konuşmasında barış sürecinin devam etmesi gerektiğini dile getiren Demirtaş, "Bugünlerde "barış" diye bilmek önemlidir. Silahlar sussun diyebilmek, kan dursun diyebilmek önemlidir. Ölen her insan bizim canımızdır ve bizim ortak kaybımızdır diyebilmek bugün önemlidir. Bu gün tam da çocuklar ölmesin diyebilenlerdir, gerçek barış savunucuları." ifadelerini kullandı.

Demirtaş konuşması devamında şunları dile getirdi: "Gelin her birlikte barış sesimizi yükseltelim. Türk anası da Kürt anası da sesini yükseltsin. Askerin, polisin anası sesini yükseltsin. PKK'lıların anneleri sesini yükseltsin. Evlatlarımız "Birbirlerini vurmasınlar" diye çağrılar yapsınlar. Yan yana gelsinler. "Biz barış istiyoruz" desinler. "Biz çocuklarımızı yerde bulmadık" desinler."

Umut nöbeti tutan HDP'lilere CHP Sancaktepe İlçe Başkanlığı heyeti de destek verdi. CHP heyeti üzerinde "Özürlük nöbetindeyiz" yazılı pankartla nöbet alanına geldi. Alanda kimi partililer ise üzerinde "Barışı tutsak edemezsiniz, tutuklu akademisyenlere özgürlük" yazılı pankart açtı.

Cihan

Demirtaş: Gelin hep birlikte ‘barış’ sesimizi yükseltelim

Demirtaş: Gelin hep birlikte ‘barış’ sesimizi yükseltelim

Demirtaş: Gelin hep birlikte ‘barış’ sesimizi yükseltelim

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim