• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Demirtaş Dtk Kongresinde Konuştu

Demirtaş Dtk Kongresinde Konuştu
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Olağanüstü Kongresi'nin sonuç bildirgesinin kamuoyuyla paylaşılmasının ardından konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin...

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Olağanüstü Kongresi'nin sonuç bildirgesinin kamuoyuyla paylaşılmasının ardından konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sonuç bildirgesinin yoğun bir mücadele, emek ve dayanışma sonucunda ortaya çıktığını söyleyerek, Türkiye ve Ortadoğu'da demokrasi adına çözüm arayan deklarasyonu HDP olarak yürekten desteklediklerini belirtti.

Diyarbakır'da DTK'nın iki gün süren toplantısının ardından sonuç bildirgesi açıklandı. Açıklanan deklarasyonun ardından HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, değerlendirmelerde bulundu. DTK olağanüstü kongresinin sonuç bildirgesinin kamuoyuyla paylaşılmasının ardından konuşan Demirtaş, bildirgenin yoğun bir mücadele, emek ve dayanışma sonucunda ortaya çıktığını belirterek, Türkiye ve Ortadoğu'da demokrasi adına çözüm arayan deklarasyonu HDP olarak yürekten desteklediklerini söyledi. Demirtaş, "Partimiz bütün gücüyle bu deklarasyonda ifade edilen çerçevenin yönetim biçimi haline gelmesi için elinden geleni yapacaktır. Mücadele edenlerin yanı başında ve içinde olacaktır. Umut ediyorum ki bu deklarasyonun muhatapları bir bütün olarak ciddiyetlerini aynı ciddi yaklaşımla deklarasyona yaklaşırlar" diye konuştu.

"ELEŞTİRİYE AÇIK OLAN BİR METİNDİR"

Demirtaş, bildirgenin eleştiriye açık olan bir metin olduğunu belirterek, mevzunun hendek ile barikat olmadığını, demokrasi olduğunu ifade etti. Demirtaş, "Tartışmalar sonucu bir siyasi zemine çekebilmesi açısında fırsat sunuyor. İnşallah muhataplarımız bunu dinler. Öz yönetimi birlikte yaşamaya çok önemli bir fırsat olarak göreceklerdir. Siyaset, küskünlük ve kalp kırma üzerine yapılmaz. Siyaset çözüm alanıdır. Ne olursa olsun konuşmak ve diyaloğu açık tutmaktır. Öz yönetim çerçevesine bağlı kalarak siyasi mücadeleyi sürdüreceğimizi belirtiyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından toplantı sona erdi.

Demirtaş Dtk Kongresinde Konuştu

Demirtaş Dtk Kongresinde Konuştu

Demirtaş Dtk Kongresinde Konuştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim