• BIST 9091.07
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Demirtaş Diyarbakır’da

Demirtaş Diyarbakır’da
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dokunulmazlıklarının kaldırılması ile ilgili yaptığı açıklamada, sine-i millete dönecekleri ve parlamentoda...

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dokunulmazlıklarının kaldırılması ile ilgili yaptığı açıklamada, sine-i millete dönecekleri ve parlamentoda istifa edecekleri gibi konuların gündemlerinde olmadığını söyledi, yargılanmaktan kaçmadıklarını kaydetti.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, beraberindeki milletvekilleri Nimetullah Erdoğmuş, Osman Baydemir, İmam Taşçıer ve Mehmet Ali Aslan ile birlikte, Diyarbakır'da cuma namazını kıldı. Demirtaş, merkez Kayapınar ilçesi Feqiye Teyran Camisinde kıldığı namazın ardından açıklamalarda bulundu.

"DOKUNULMAZLIKLARI TÜMDEN KALDIRALIM"

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Demirtaş, diğer partilerin destek vermemesi durumunda bile partisinin 59 milletvekili ile Anayasa'nın dokunulmazlık maddesini değiştirmeye hazır olduğunu kaydetti. Sadece kürsü dokunulmazlığının kalmasını istediklerini anlatan Demirtaş, "Onun dışında hiç kimsenin dokunulmazlığı olmasın. Mecliste hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma, tecavüz suçları var. Bunlar niye yargılanmıyor, kaldıralım dokunulmazlığı, biz de gidelim hakimin huzuruna siz de gelin. Gelin dokunulmazlıkları tümden kaldıralım" dedi.

"EN İNCE AYRINTISINA KADAR DÜŞÜNÜLMÜŞ"

Haklarında fezlekelerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun emriyle hazırlandığını ileri süren Demirtaş, şöyle konuştu: "Başbakan çıkıp, "Tutuksuz yargılatacağız" diyor. Buna sen mi karar vereceksin? Demek ki en ince ayrıntısına kadar düşünmüş ve karar vermiş. Kendini savcı ve hakimin yerine koymuş. Şu isimleri tutuklamayacağız, meclisten almayacağız ama şuradan alacağız. Her şey kendisi olmuş. Hani mahkeme, nerede hakimler? Şapka düştü, kel göründü. Kendini mahkeme yerine koymuş. Tartışmışlar daha önceden nasıl alacağız, yapacağız diye."

"HUKUKTAN KAÇMIYORUZ"

Bir milletvekili ile 59 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması arasında fark olmadığını dile getiren Demirtaş, şunları söyledi:

"Yargılanmadan kaçmıyoruz, hukuktan kaçmayız. 550 milletvekilinin hepsinin dokunulmazlığını kaldıralım. Fakat birinin bile kaldırılırsa biz hepimizin kaldırılmış gibi kabul ederiz. Parlamentoda 59 milletvekilimizin imzasıyla dilekçe duruyor. Hepimizin dokunulmazlıkları kaldırılsın diye, parlamento başkanının önünde dilekçemiz var, kendimiz imzaladık. Öyle birimizin ikimizin yok. Vekilim ne yapmışsa ben aynısını yapmışım. Eş başkan ne yapmışsa vekil de aynısını yapmış. Hep birlikte 59 kişi hareket ederiz. Sine-i millete döneceğiz, parlamentoda istifa edeceğiz gibi bir tartışma gündemimizde yoktur. Merkez yürütme kurulunda ve Pazartesi gurup toplantısında bütün bunları değerlendireceğiz. Kurullarımız bütün bunları değerlendirecek. En gencinden en deneyimlisine ve yaşlısına hepimiz yekvücuduz. HDP gurubu olarak çelik bir leblebiyiz, ayrılmaz bir bütünüz. Herkesin de böyle bilmesi lazım."

Demirtaş Diyarbakır’da

Demirtaş Diyarbakır’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim