• BIST 9524.59
  • Altın 2487.649
  • Dolar 32.4801
  • Euro 34.6771
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 18 °C

Demirtaş Diyarbakır’da

Demirtaş Diyarbakır’da
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yetkililerce atılacak adımın olmaması durumunda Çarşamba günü saat 16.00'dan...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yetkililerce atılacak adımın olmaması durumunda Çarşamba günü saat 16.00'dan itibaren halkın her gün Sur'a yürümesi çağrısında bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, beraberinde DTK Eş Başkanı Hatip Dicle ile Selma Irmak ve DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ile birlikte, Sur ilçesinde bulunan Dicle Fırat Kültür Merkezi'nde basın açıklaması düzenledi. Sur'da 90 gündür çatışmaların sürdüğünü belirten Demirtaş, Sur'un dışında her gün operasyonların durması için protesto ve yürüyüşlerin olduğunu söyledi. Dicle Fırat Kültür Merkezi'nde ailelerin günlerdir çözüm için nöbet tuttuğunu ifade eden Demirtaş, "Biz de eş başkanlar olarak bugün onlara katılıyoruz. Biz de çözüm nöbeti için buradayız artık. Bu çatışmalar, ölümler durmalı. Ne bir güvenlik görevlisi, ne bir sivilin, kadının, çocuğu ne de bir gencin ölümüne artık biz rıza gösteremeyiz. Şu saatten sonra bütün halkımız özellikle tüm Diyarbakır halkı, çevre ilçeler, dış ilçeler artık Sur'daki ablukanın tümden kalkması için ayakta olmalıdır. Somut bir öneri ile şu çağrı yapıyoruz, bugün Pazartesi, Çarşamba günü saat 16.00'da herkes bulunduğu yerden Sur'a doğru yürümelidir. Bizim halkımızdan ricamız şudur, kararlı olunmalıdır, asla abluka kaldırılmayana kadar dönmeyeceğimiz bu yürüyüşte ısrarcıyız, ölümleri durduracağız ve geri adım atmayacağız demelidir. Sadece ablukanın kalkması yeterlidir, sonra artık şehrimizde Suriçi'nde çatışmalar sonlanmış olacak. Suriçi'ndeyiz, Suriçi'nde çatışma sonlanana kadar da bu çağrımızdan bu çabamızdan vazgeçmeyeceğiz. Kendi iradesine herkes sahip çıkacaktır, inşallah tek bir insanımızın dahi burnu kanamadan artık yaşamını yitirmeden mevcut durumu stabil hale getirmeyi başaracağız. Umarım yöneticiler kamu yöneticileri ve siyasi iktidar akıllıca davranıp, meseleyi bir gurur güvenlik meselesi olarak görmek yerine artık bir çözüm noktasında ortaya konan bu siyasi iradenin kıymetini anlarlar ve atmış olduğumuz adımı getirmiş olduğumuz noktayı değerli bir nokta olarak görüp çözüm konusunda Çarşamba gününe kadar bir an önce ablukayı kaldırıp bu çatışmayı nihayetlendirecek bir sonuca ulaşırlar" dedi.

"KONUŞARAK SORUNLARI ÇÖZME ÜZERİNE İNİSİYATİF ALMAK İSTİYORUZ"

Çıkan çatışmalarda çok sayıda güvenlik görevlisinin de hayatını kaybettiğini dile getiren Demirtaş, "Çok sayıda güvenlik personeli de yaşamını yitirdi, hepsi can, hepsi insandır ve hepsi şu anda operasyonda. Biliyoruz ki orada bebekler var, küçük çocuklar var, kadınlar var, evet direnen gençler direnişçiler onlar da var fakat elimizde sayı ile ilgili bir şey yok, çünkü hiç ulaşamıyoruz. Tek biri artık yaşamını yitirmesin diyoruz. Biz doğrudan diyalog kuramıyoruz, koşullar imkanlar yok fakat bu imkan sağlanırsa biz buradayız, bunu da yapabiliriz yeter ki insanlar ölmesin ölme öldürme yerine bir çözüm üzerine diyalog üzerine konuşarak sorunu çözme üzerine biz bir inisiyatif almak istiyoruz" diye konuştu.

Demirtaş Diyarbakır’da

Demirtaş Diyarbakır’da

Demirtaş Diyarbakır’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim