• BIST 9079.97
  • Altın 2312.596
  • Dolar 32.3422
  • Euro 35.1028
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Demirtaş: Bize ayrımcı edayla, cüzzamlı muamalesi yaparak anayasa yapamazlar

Demirtaş: Bize ayrımcı edayla, cüzzamlı muamalesi yaparak anayasa yapamazlar
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kendilerine öyle ayrımcı edayla yaklaşıp, cüzamlı muamalesi yaparak anayasa yapılamayacağını söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kendilerine öyle ayrımcı edayla yaklaşıp, cüzamlı muamalesi yaparak anayasa yapılamayacağını söyledi. HDP'nin parlamentonun 3. büyük partisi olduğuna dikkat çeken Demirtaş, "Bizi dışlayarak, parlamentonun kötü çocuğu haline getiremezler. Meclis Başkanı iki satır yazıyla masaya davet etmek istiyorsa, usulen çağırmak istiyorsa, kusura bakmasın, biz dinlemek istiyoruz. Biz nasıl bir anayasa öngörülüyor bunları dinlemek istiyoruz." dedi.

Mecliste HDP Grup Yönetim Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen Demirtaş, gazetecilerin sorularını cevapladı. Çözüm sürecine dönüşün mümkün olup olmayacağına ilişkin bir soruya HDP Eş Genel Başkanı, masanın düzeltilmesi halinde sürece dönülebileceğini ifade etti. "'Biz dönmeye karar verdik; masada olması gereken herkes, gelin konuşalım" dendiği zaman sürece dönülür." diyen Demirtaş, "O zaman kamu güvenliğini sağlamak da çok kolay olur. Çok kısa bir sürede ülkede yeni bir barış arayışı başlar. Bu AKP'ye bağlı, bizimle ilgili değil." diye konuştu.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu kurulması halinde HDP'nin üye verip vermeyeceğine ilişkin bir soruya da Selahattin Demirtaş, "Bu konu görüşülmüş değil. Bize öyle ayrımcı edayla yaklaşıp, cüzamlı muamalesi yaparak anayasa yapamazlar. HDP, parlamentonun 3. büyük partisidir. Bizi dışlayarak, bizi parlamentonun kötü çocuğu haline getiremezler. Meclis Başkanı iki satır yazıyla masaya davet etmek istiyorsa; usulen çağırmak istiyorsa, kusura bakmasın, biz dinlemek istiyoruz. Biz nasıl bir anayasa öngörülüyor bunları dinlemek istiyoruz. AKP'nin nasıl bir anayasa istediğini bilmiyoruz. Zaten AKP ile MHP anlaşmışlar, ikisi anayasa yapsınlar. Özerkliği savcılara gönderen; cenazeleri almamıza izin vermeyen, cenazeleri yerde çürüten bir anlayışla anayasayı nasıl tartışacağız; bunu bilmiyoruz. Bunu bir anlatsınlar. Ondan sonra her şeyi tartışalım." diye cevapladı.

Bir başka Anayasa Uzlaşma Komisyonuna ilişkin soruya Demirtaş, iki satır yazıyla bu işin olmayacağını belirterek "Partiler bir araya geldiler, yeni anayasa konusunda tartışma yürüttüler. Bizimle yürütülen bir tartışma yok. Hiçbir şey bilmiyoruz. 3 parti kendi aralarında anlaşma sağladılar. Güzel. Usul ne, yöntem ne; buna dair bir bilgimiz yok. Meclis Başkanı mı Başbakan mı bilgilendirecek, bilmiyoruz. Ama bir iki satır yazı yazıp, komisyona üye verin gibi bir yazı görmek istemiyoruz." şeklinde konuştu.

PKK İÇİN FÜZE İSTENDİ İDDİASI

Moskova ziyareti sırasında "Rusya'dan PKK için füze istediği" yönündeki iddiaların sorulması üzerine ise HDP Eş Genel Başkanı, "Evet sipariş verdik, henüz gelmediler. Havuzun dibi tarafından ortaya atılmış, saçma sapan bir haber. Cevap vermeye değmez. Rusya'da öyle bir gazete yok. Burada yalan yanlış haber yapıyorlar." diye konuştu.

HDP Grup toplantısında neden konuşmadığına ilişkin soruya Demirtaş, "Denk gelmiyor. Bizde eş başkanlık var. Bütün grup toplantılarını Figen hanım ya da ben yapabilir." dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un dokunulmazlıklara ilişkin açıklamalarının hatırlatılması üzerine HDP Eş Genel Başkanı, şunları kaydetti: "Özellikle Numan beyin bu konularda vicdanlı olduğunu biliyorum, çağrıları ve vermek istediği mesajı anlıyorum. Fakat hükümetin resmi politikasına dönüşmediği sürece yanıt alamıyoruz. Bu tür yaklaşımlarla Türkiye hiçbir şeyi çözmez, çözemez. HDP de kendi eksikliklerimizi sürekli tartışıyoruz. Bu hükümetin toplantısı sonucu yapılmış bir açıklama ama Numan beyin kişisel bir hassasiyeti de var."

ERKEN SEÇİM İDDİALARI

Erken seçim iddiaları konusunda ise Selahattin Demirtaş, "Biz duymadık, bir iki yazılıp çizildi ama olacağını da zannetmiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hazırladıkları Başbakanlık genelgesi ile memur ve öğrencilerin cuma namazlarına telaşsız bir şekilde huzur içinde gideceklerini ifade etmesiyle ilgili Demirtaş, "Cuma günü insanların rahatça ibadetlerini yapabilmesi için zaman ayrılması mantıklıdır. Mantıksız olan aynı anlayışın cemevine düşmanca yaklaşmasıdır." diyerek sözlerini tamamladı.

Demirtaş: Bize ayrımcı edayla, cüzzamlı muamalesi yaparak anayasa yapamazlar

Demirtaş: Bize ayrımcı edayla, cüzzamlı muamalesi yaparak anayasa yapamazlar

Demirtaş: Bize ayrımcı edayla, cüzzamlı muamalesi yaparak anayasa yapamazlar

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim