• BIST 9051.52
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Demirtaş: Başkanlık gelene kadar halkın burnundan fitil fitil getirecekler

Demirtaş: Başkanlık gelene kadar halkın burnundan fitil fitil getirecekler
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, artık bir kararın verildiğini; başkanlık için "ya istikrar ya kaos" dendiğini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, artık bir kararın verildiğini; başkanlık için "ya istikrar ya kaos" dendiğini söyledi. Demirtaş, "Ya başkanlık ya kaos. Başkanlık elde edilinceye kadar halkın bunundan fitil fitil getirecekler. Bunun kararı verilmiş durumda." dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) parti grup toplantısında konuştu.

HDP'nin bütün Türkiye'de eşit, adil, birlikte yaşamı korumaya çalışan bir parti olduğunu belirten Demirtaş, "Evet bir Kürdüm. Kürdün dünyasını da, ruhunu da iyi bilirim. Fakat Türk kardeşlerime seslenmek, Türk halkına seslenmek istiyorum. Şu anda olup bitenler asla Türk halkının yararına değil. Türk halkının geleceğini kurtaracak operasyonlar değil. Orada yaşamını yitiren her insan senin çocuğun, benim çocuğum değil. Bizim çocuklarımızdır. Orada yaşamını yitiren Kürt de, Türk de, direnişçi de, asker de, polis de, PKK'lı da, sivil de bizim çocuklarımızdır." diye konuştu.

"Eğer uğruna canını verdikleri saray ve onun iktidarının geleceği, çocuklarımızdan kıymetli ise amenna" diyen Demirtaş, şöyle konuştu: "Böyle düşünen varsa hiç itirazım yok. Her insan canını kıymetli gördüğü bir şey içi feda edebilir buna saygı duyarız. İdealleri olabilir, davası olabilir buna saygı duyarız. Ama davam saraydır ve sarayın iktidarı benim canımdan kıymetlidir diyen varsa lütfen bunu çıkıp açıkça ifade etsin biz vatan için vatanın bölünmemesi için uğraşıyoruz demesin. Öyle bir talep yok ortada böyle bir durum yok ortada. 7 hazirandan buyana bir siyasi darbe var ortada bir Saray darbesi var devrilmiş bir müzakere masası var artık süreç bitmiştir, buzdolabındadır diyen bir siyasi anlayış var ve bütün gerilim ortamından başkanlık adı altında dikta rejimi devşirmeye çalışan zihniyet var. olup bitenleri böyle okuyup görmezseniz yanlışa alet olursunuz. Türk kardeşlerime sesleniyorum, illa AKP'ye isyan edin, oy vermekten vazgeçin anlamında söylemiyorum, olup bitenleri doğru anlayın, yine de kararınızı siz verin."

CİZRE'DE BOMBALADIĞINIZ HER APARTMAN İSTANBUL'DA, İZMİR'DE DUYGU KIRILMALARINA YOL AÇIYOR

Şu anda Cizre'de , Silopi'de Şırnak'ta Hakkari'de yapılanların ve yapılması düşünülenlerin Kürt'ün dünyasında artık derin bir kırılmaya yol açtığını anlatan Demirtaş, "Sur'da yıktığınız her ev, Cizre'de bombaladığınız her apartman İstanbul'da, İzmir'de duygu kırılmalarına yol açıyor. Siz buna sessiz kaldığınız için hükümet bunları yapabiliyor. Sesinizi yükseltmelisiniz. Hayır biz bu ülkede savaş değil barış istiyoruz birlikte yaşamak istiyoruz duygusunu güçlendirmek için yapmalısınız. Türk-Kürt savaşı yok ortada. AKP devletinin Kürtlere burada ve Suriye'de açtığı bir savaş var. bu savaşa kim ortaksa bilmeliki bir vatan savunması yok ortada." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şili'den konuştuğunu, "Meclis kürsüsüne teröre alet ediyorlar" dediğini anlatan Demirtaş, şöyle devam etti: "Bir milletvekilinin ilinden çıkamayan bir milletvekilinin kürsüden telefonla oradaki durumu parlamentoya anlatmak istemesini terör faaliyeti olarak görüyor. Zaten parlamento artık işlemiyor, kapalı, devletin en küçük, en işlevsiz resmi kurumu parlamentodan daha iyi çalışıyor. burası bir millet ve halk kurumu olmaktan çıktı. Artık parlamento işlemeyen bir kuruma dönüştü. Bu hafta kapalı, kıyamet kopuyor her gün cenazeler Türkiye'nin her yerine gidiyor, parlamento bu hafta kapalı, tatilde neden? Ülkenin bu zor gününde bu sorunları konuşmayacaksak, bu maaşlar bize niye veriliyor. Alke kan gölüne dönmüşken 1 hafta tatil yapacaksak, milletvekilliği de, aldığımız maaş da haram olsun bize."

'BENİ BAŞKAN YAPACAKSINIZ BEN SİZİN EN İYİSİNİ ZATEN TIKIR TIKIR YAPACAĞIM" DİYOR

Artık bir kararın verildiğini başkanlık için "ya istikrar ya kaos" dendiğini hatırlatan Demirtaş, şunları ifade etti: "Ya başkanlık ya kaos. Başkanlık elde edilinceye kadar halkın bunundan fitil fitil getirecekler. Bunun kararı verilmiş durumda. Öyle bir yapacaklar ki, parlamento işlemiyor çalışmıyor devre dışı parlamenter sistem tıkandı, bu görüntüyü uyandırıyorlar. Oysa parlamentoyu çalıştırmak istesek çoğunluk grubu AKP'de gelse çalıştırabileceğiz gelmiyorlar çalıştırmıyorlar. Çünkü Saray parlamentoyu yönetiyor. Şili'ye gitmiş dünyanın öbür ucuna rahat durmuyor oradan buraya karışıyor. Dayanamıyor olur da parlamento bir şey yapar bir şey söylerler diye dayanamıyor. Böyle bir kurumun varlığı onun omuzlarında yüktür. Parlamentoyu bir yük olarak görüyor bakanlar kurulunu ve milleti yük olarak görüyor. Orada tartışılacakmış karar alınacakmış ne gereği var en iyisini ben bilirim diyor. ben zaten millet için en iyisini istiyorum. Ne gerek var seçimlere meclise şuna buna. Beni başkan yapacaksınız ben sizin en iyisini zaten tıkır tıkır yapacağım. Gereksiz parlamento meclis bunları bir aradan çıkaralım diyor. yaptığı bu bunu yapmazsanız savaş büyüyecek diyor. kaos büyüyecek dediği budur. Hiçbir şeyin tartışılmasına izin vermiyor başkanlık dışında."

Demirtaş: Başkanlık gelene kadar halkın burnundan fitil fitil getirecekler

Demirtaş: Başkanlık gelene kadar halkın burnundan fitil fitil getirecekler

Demirtaş: Başkanlık gelene kadar halkın burnundan fitil fitil getirecekler

Demirtaş: Başkanlık gelene kadar halkın burnundan fitil fitil getirecekler

Demirtaş: Başkanlık gelene kadar halkın burnundan fitil fitil getirecekler

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim