• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

Demirtaş: 550 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasına hazırız

Demirtaş: 550 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasına hazırız
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da "Dokunulmazlıklarının kaldırılmasını" içeren fezlekelerin TBMM...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da "Dokunulmazlıklarının kaldırılmasını" içeren fezlekelerin TBMM Başkanlığı'na ulaştırılmasını değerlendirdi. Demirtaş, "Dokunulmazlıkların kaldırılmasını HDP'li milletvekilleri açısından arzu etmeyiz. Kişisel bir kaygımız ve korkumuz için değil. Türkiye'nin zaten bir barış arayışı ve özgürlük arayışı var. Bütün bu arayışlara büyük bir darbe vurulmuş olacak. Ama gerçekten dokunulmazlıktan rahatsızlarsa milletvekilleri 550 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına evet oyu vermeye hazırız. Bütün milletvekillerin dokunulmazlıkları kaldırılırsa, HDP gruba 59 kişi ile evet oyu verecek." dedi.

HDP Eş Genel Başkanın Selahattin Demirtaş, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Genel Başkanı Selma Irmak ve Özgür Kadın Kongresi (KJA) yöneticileri Nevruz kutlamalarıyla ilgili DTK binasında basın toplantısı düzenledi. Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş, kendisi, HDP Eş genel Başkanı Figen Yüksekdağ, İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkcü, Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Hakkari Milletvekili Selma Irmak hakkında "Dokunulmazlıklarının kaldırılmasını" içeren fezlekelerin TBMM Başkanlığı'na ulaştırılmasını değerlendirdi.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasını HDP'li milletvekilleri açısında arzu etmediklerini söyleyen Demirtaş, ancak 550 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına evet oyu vermeye hazır olduklarını ifade etti. Bütün milletvekillerin dokunulmazlıkları kaldırılırsa 59 kişi ile evet oyu vereceklerini kaydeden Demirtaş, "Yok eğer kurbanlık koyun seçip hırsızlık yapmış, yolsuzluk yapmış ve her türlü yüz kızartıcı suç işlemiş olanlar parlamentoda eğer dokunulmazlığın arkasına sığınacaklarsa ve fikirlerimizden dolayı bizleri kurbanlık koyun seçme konusunda bir tavır içerisine gireceklerse sonuçlarına biz değil kendileri katlanacaklar. Bizi cezaevi ile zindanlarla tehdit edenler kusura bakmasınlar. Bunlar cezaevini yakından bile görmemiş. Cezaevi denince tüyleri diken diken olan pısırık korkak kişilerdir. Bizim grubumuzun yarısı hayatlarının yarısından fazlasını cezaevinde geçirmiş insanlar. Bizler cezaevi kapısında büyüdük. Bizim ikinci evimizdir kusura bakmayın. Cezaevi ile bizi korkutmaya çalışmayın. Ölümle tahdit etmeye çalışmayın. Bunlar başbakana ve milletvekillerine yakışmayan tutumlardır. Ayıptır. Her şeyden önce kendi korkunuzu ele veriyorsunuz. Biz bu tür şeylerden korkmayız. Biz şundan korkarız; dokunulmazlıkların kaldırılması geçmişte de denendi. Bugün aramızda Hatip Dicle, Leyla Zana, Orhan Doğan. Bu arkadaşların tamamı uzun yıllar cezaevinde zindanlara atıldı. Kim kazandı, ne kazandı. Geriye dönüp baksınlar. Tek bir kişi boyun eğmedi. 80 kişiyle parlamentoya girdik. Bu işler böyledir." şeklinde konuştu.

Bazı iş adamlarının vergi borçlarının silindiğine yönelik bir soru üzerine ise Demirtaş, şöyle cevap verdi: "Kolektif hırsızlık şebekesinin faaliyetleri bunlar. Özellikle Artvin'de altın çıkarmaya çalışan, her tarafı yağmalayan birçok şirketin yasaya uydurularak yüzlerce milyonluk vergi borçları silindi, biz tespit etmiştik. Artvin'de çıkarılmak istenen altın, bakın Cerattepe bölgesi yağmalanacak oradan çıkarılmak istenen altın bu vergi borcu silinen şirketlerin vergi borcunu bile karşılamıyor. Vergi borucunu silmezse o zenginlerden para alsalar o paraya bile ihtiyaç yok. Böylesine rezil bir anlayışla ülke yönetiliyor. Siz taşeron işçi olsanız. Küçük bir esnaf, bakkal dükkanınız varsa, bir kuruş vergi borcunuz varsa kapınıza dayanırlar, gırtlağınızı sıka sıka o kuruşu sizden alırlar. Ama büyük hırsızsanız bu ülkede korunursunuz."

Cihan

Demirtaş: 550 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasına hazırız

Demirtaş: 550 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasına hazırız

Demirtaş: 550 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasına hazırız

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim