• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 17 °C

Demirkol, Yeni Yol Çalışmalarını İnceledi

Demirkol, Yeni Yol Çalışmalarını İnceledi
Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Devteşti Mahallesi'nde henüz yapılaşmanın olmadığı alanlardaki yeni yol açma çalışmalarını yerinde inceledi.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Devteşti Mahallesi'nde henüz yapılaşmanın olmadığı alanlardaki yeni yol açma çalışmalarını yerinde inceledi. Yükseltilerin indirilerek yeni yollar açıldığını hatırlatan Başkan Demirkol, yeni yolların kırmızı koy uygulamasına göre yapıldığını söyledi.

Demirkol, beraberinde Başkan Yardımcıları Mehmet Selim Polatkan ve Osman Uludağ, Belediye Meclis Üyeleri Abdulkadir Bağış, Hasan Kaya ve Mehmet Keskin ve birim müdürleriyle birlikte Devteşti Mahallesi 9706 Sokak'ta yapılan yeni yol açma çalışmalarını yerinde inceledi. Yükseltilerin indirilerek kırmızı kota uygun hale getirilen alanlardaki çalışmaları denetleyen Başkan Demirkol, işçilerle de görüşerek sohbet etti.

"ÇALIŞMALARIMIZ HER SOKAKTA DEVAM EDECEKTİR"

Belediye Başkanı Demirkol, incelemeyle ilgili yaptığı açıklamada çalışmaların tüm bölgelerdeki sokaklarda devam edeceğini belirtti. Devteşti ve Ahmet Yesevi Mahallelerindeki farklı noktalarda aynı anda çalışmalar yapıldığının altını çizen Demirkol, "Devteşti Mahallemiz, bölgede engebenin, yüksekliklerin ve çukurlukların en fazla olduğu mahallemiz. Burada kırmızı kot uygulamasına göre yolların seviyesini düşerek, üç buçuk metreye kadar kazı yaparak inşaatların yükselmesini temin etmek istiyoruz. Bu şekildeki çalışmalarımız, Devteşti Mahallesi'nde bütün sokaklarda devam edecek. Kısa bir süre içerisinde Devteşti Mahallesi'nde yolu açılmamış hiçbir sokak kalmayacak. Bu bölgede henüz yapılaşma yok. Yapılaşmanın olmadığı bölgelerde dağı üç buçuk metre aşağı indirerek yollar açıyoruz. Bu çalışmalarımızdan sonra sağlık yol yapılması için elli santimetrelik dolgu yapacağız. Dolgudan sonra bu bölgede kilitli taş veya asfalt mahalline göre yapılacaktır. Biz, bu kırmızı kot uygulamasını bir tarafa bırakacak olursak bu dağın indirmemize gerek yoktu üzerine malzeme sererek yol yapardık fakat bunlar kısa süreli yollar olurdu. O bakımdan bu çalışmalarımızı yürüten Fen İşleri Müdürlüğümüze ve müdürümüze, belediye meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Devteşti ve Ahmet Yesevi Mahallelerinde dört, beş noktada ayrı ayrı çalışmaktayız. İnşallah bu çalışmalarımız kısa süre içerisinde bitecektir" şeklinde konuştu.

Öte yandan Haliliye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, yapılaşmanın olmadığı alanlarda, yapılaşmaların hızlanmasına katkı sağlamak amacıyla yeni yollar açıyor. Bir ile dört metreyi bulan yükseltilerin, indirilmesinde elde edilen malzemeler ise yol yapım çalışmalarında dolgu malzemesi olarak kullanılıyor.

Demirkol, Yeni Yol Çalışmalarını İnceledi

Demirkol, Yeni Yol Çalışmalarını İnceledi

Demirkol, Yeni Yol Çalışmalarını İnceledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim