• BIST 8977
  • Altın 2299.033
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0707
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Demir’den Çanakkale Zaferi Mesajı

Demir’den Çanakkale Zaferi Mesajı
AK Parti Erzurum İl Kadın Kolları Başkanı Hilal Demir, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

AK Parti Erzurum İl Kadın Kolları Başkanı Hilal Demir, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Demir, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"101.yıldönümünü idrak ettiğimiz Çanakkale Zaferi,Türk milletinin yeniden diriliş destanı olduğu gibi dünya tarihinin de seyrini değiştiren bir kardeşlik abidesidir. Çanakkale direnişi; ayağa kalkan millet iradesinin, birlikte yaşama kararlılığı ve bağımsız yaşama ülküsünün tezahürüdür. Çanakkale harbine katılan Yüce Türk Milletinin kıymetli evlatları kader birliği ederek aynı safta dua etmiş, birbirinin umudu olmuş ve vatanın selameti uğruna tek ulus, tek devlet, tek dil ve tek bayrak için şehit olmuştur. Hiç şüphesiz bu destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan sevgisi ve özgürlük tutkusu bulunmaktadır. Çanakkale Zaferi, Türk Milletine büyük bir onur ve güven kazandırmıştır. Bu zafer aynı zamanda, milletimizin kahramanlığı, azmi, iradesi, cesareti ve vatan sevgisinin yanı sıra, savaş meydanında bile düşmanından esirgemediği merhamet ve şefkatini de tüm insanlığa örnek olacak şekilde ortaya koymuştur. Bugün bizlere düşen görev; şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve bu kutsal toprakları bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir. Tarihe altın harflerle yazılmış bu anlamlı gün vesilesiyle, gazilerimize sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir hayat dilerken, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü müdafaa uğrunda şehit düşen, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim