• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C

Demirci Gündemi Değerlendirdi

Demirci Gündemi Değerlendirdi
Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci TTK'ya işçi alımı, Ankara görüşmesi ve maden müzesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci TTK'ya işçi alımı, Ankara görüşmesi ve maden müzesi hakkında açıklamalarda bulundu.

TTK'ya alınacak 15 kişi ile sözlerine başlayan Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci, alınacak işçilerden 3 tanesinin Bartın yöresinden olacağını söyledi. Müraccatların iş kurdan olacağını belirten Demirci, "Bizim öncelikli amacımız TTK'ya büyük bir alım yapılması ama tabi ki kanunları vermiş olduğu ölçüde de TTK'a hükümlülere iş başı vermek zorunda bununla beraber 15 kişi alınacak. 3 kişi Bartın yöresinden 12 kişi ise Zonguldak yöresinden alınacak. Bu konuda pazartesi günü İş-Kur'dan müracaatlar olacak. Sanırım önümüzdeki hafta içinde netlik kazanacak" dedi.

"HEDEFİMİZ TTK'YA İŞÇİ ALDIRMAK"

GMİS olarak en büyük hedeflerinden birisinin TTK'ya işçi aldırmak olduğunu söyleyen Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci, "En büyük hedeflerimizden biri TTK'ya işçi aldırıp bir an önce üretimini arttırıp yer altındaki cevherleri yeryüzüne çıkartmamız gerekiyor. Bunun için geçtiğimiz günlerde Ankara'da Türk- İş başkanımızla görüştük. Bu bağlamda dün itibariyle Brüksel'e gidecekti Başbakanımızla beraber orada tekrar bu konuyu gündeme getirip Zonguldak'a işçi alımı ve başbakanımızın Zonguldak'a gelmesi hakkında görüş alışverişinde bulunacaklardı. Maalesef önceki gün yaşanan 28 tane kardeşimiz, 8 tane askerimiz yine bu sabah itibariyle 3 tane güvenlik görevlisi kardeşimiz hayatını kaybetti. Onlara Allah'tan rahmet diliyorum. Türkiye'mizin başı sağ olsun. O bağlamda başbakanımız Brüksel'e gidecekti yaşanan olaylar nedeniyle iptal oldu. İlerleyen günlerde çalışmalarımı devam edecek. Sayın Başbakanımız'ı buraya getirmek için elimizden gelen mücadeleyi yapmamız gerekiyor. Ama maalesef ülkemizin gündemi saatlik olarak değişmekte inşallah bir araya sıkıştırarak Zonguldak'ımıza gelir" dedi.

"MADENCİ BİR KENTİN MADEN MÜZESİ OLMASI ÇOK GÜZEL BİR ŞEY"

Zonguldak maden müzesinde her şeyin tamamlandığını önmüzdeki günlerde açılışının yapılacağımnı ifade eden Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci, "Zonguldak maden müzemiz açılışa hazır her şey tamamlandı. Büyük açılış nasip olursa ileriki günlerde yapılacak. Madenci bir kentin maden müzesi olması çok güzel bir şey. Bu konuda ben TTK Genel Müdürümüz Burhan İnan'a ve müzede emeği olan hizmeti olan herkese teşekkür ediyorum. Bunun dışında maden şehitleri anıtımızı maden müzesine getirerek daha güzel görüntü sağlayacağız" şeklinde konuştu.

"ZONGULDAK YER SIKINTISI ÇEKİYOR"

Zonguldak'ta ki en güzel yerlerin TTK'ya ve Askeriye "ye ait olduğunu söyleyen Başkan Demirci, "Zonguldak'ta ki en güzel yerler TTK'ya ve Askeriye "ye ait. Zonguldak üstü altı gibi TTK'ya ait. Örneğin lavuar alanı ya da 69 ambarları. Zonguldak yer sıkıntısı çekmekte. Dar alanda olduğumuz için arazi şartlarımızdan dolayı maalesef Zonguldak'ımız yer sıkıntısı yaşıyor. Buraların en güzel şekilde hizmete açılması ve Zonguldak halkına hizmet etmesi için biz Genel Müdürlüğümüz ile görüşüyoruz. Elimizden ne geliyorsa bu konuda yapmaya hazırız" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim