• BIST 9546.27
  • Altın 2478.558
  • Dolar 32.4914
  • Euro 34.5802
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Demir: Genç nüfusu tarımda tutmanın tek yolu kırsal kalkınmadır

Demir: Genç nüfusu tarımda tutmanın tek yolu kırsal kalkınmadır
DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, "Amacımız, hızlı bir dönüşümle kırsal kalkınmayı başlatmak ve kırsal alanda yaşam kalitesini artırmak....

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, "Amacımız, hızlı bir dönüşümle kırsal kalkınmayı başlatmak ve kırsal alanda yaşam kalitesini artırmak. Genç nüfusu tarımda tutmanın tek yolu kırsal kalkınmadır." dedi.

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde, "Kırsal Kalkınma Stratejileri ve Projeleri" kapsamında, belirlenen iki farklı havzada, projenin uygulanması, atılacak adımların belirlenmesi amacıyla bir değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Eleşkirt Kaymakamı Abdulkadir Okay'ın daveti üzerine, beraberinde DAP İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Özdoğan, Tarım ve Kırsal Kalkınma Koordinatörü Ömer Faruk Karyağdı, Kırsal Kalkınma Uzmanı Tülay Avan ve sosyolog Adem Kırcan'la birlikte, kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen toplantıya katılan, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, "Amacımız, hızlı bir dönüşümle kırsal kalkınmayı başlatmak ve kırsal alanda yaşam kalitesini artırmak. Genç nüfusu tarımda tutmanın tek yolu kırsal kalkınmadır." dedi.

Toplantıya, Eleşkirt Kaymakamı Abdulkadir Okay'ın yanı sıra, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Ünal, Yücekapı Belediye Başkanı İlhami Zeyrek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Kurt, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Süreyya Atmaca, Eleşkirt Belediye Başkan Yardımcısı Dadaş Sarı, İlçe Ziraat Odası Başkanı Abdurrahman Dırbo ile ilgili kamu personeli katıldı.

Başkan Demir, kırsal kalkınma programı kapsamında yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi verdi. Projenin hayata geçirilmesi noktasında yol üstünde olması, üniversiteye yakınlığı, bölge insanının tarımsal faaliyetler noktasındaki becerisi gibi nedenlerden dolayı, havza bazlı kırsal kalkınma için Eleşkirt'in seçildiğini söyledi.

Projenin Eleşkirt'in ova köyleri ve Kösedağ eteklerinde yer alan toplam 10 köyü kapsadığını ifade eden Demir, "Geçen sene bu konuyla ilgili fizibilite raporuna ilişkin danışmanlık hizmetini aldık. Eleşkirt'te yapacağımız bu projeyle başarıya ulaşarak örnek teşkil edecek bir uygulama ortaya koymak istiyoruz." dedi.Cihan

Demir: Genç nüfusu tarımda tutmanın tek yolu kırsal kalkınmadır

Demir: Genç nüfusu tarımda tutmanın tek yolu kırsal kalkınmadır

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim