• BIST 9079.97
  • Altın 2330.649
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9623
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Deligöz’den Paris çıkarması

Deligöz’den Paris çıkarması
AK Parti Erzurum Milletvekili ve Türkiye-Nijer Parlemantolararası Dostluk Grubu Başkanı Orhan Deligöz, Nijer'in geleceği konferansına katılmak ve Fransa'da...

AK Parti Erzurum Milletvekili ve Türkiye-Nijer Parlemantolararası Dostluk Grubu Başkanı Orhan Deligöz, Nijer'in geleceği konferansına katılmak ve Fransa'da ikili görüşmeler de bulunmak üzere Fransa'nın başkenti Paris'e gitti.

Paris'te ilk olarak Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa'yı ziyaret eden Orhan Deligöz daha sonra konferansa katıldı. Programda ülkemiz ve Nijer hakkında görüşlerini belirten Deligöz, "Nijer'de geçen süreç içerisinde ne yazık ki 3 darbe girişimi olmuştur. Ülkemizde de hain FETÖ/PDY teröristleri tarafından 15 Temmuz darbe teşebbüsü gerçekleştirilmeye çalışılmıştır. Çok şükür Cumhurbaşkanımızın dirayeti, halkımızın bağımsızlık arzusu ve vatanseverliği sayesinde darbe girişimi püskürtülmüştür. Ekonomik kalkınma ve toplumsal huzur için siyasi istikrar şarttır. Bu nedenle bizler hükümetimize sahip çıkıyoruz" dedi.

Konferansın ikinci bölümünde Deligöz ülkemizin Nijer ülkesine yaptığı yatırımlardan bahsederek son zamanlarda Nijer ile güçlü bağlar kurulduğunu ve bu bağlar sayesinde Nijer'den de FETÖ/PDY terör örgütünü defettiklerini belirtti. 20'den fazla Avrupa kıtasından ülkenin üst düzey yöneticisi ile 5 Afrika kıtası Cumhurbaşkanının katıldığı geniş çaplı konferansın son bölümünde İstanbul'da düzenlenen İİT toplantısıyla eş zamanlı olarak Kudüs meselesini dile getiren AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz şunları söyledi; "ABD Başkanı Trump'ın kargaşaya yol açmak ve kaos yaratmak için böyle bir açıklama yapmıştır. Bu söylemi yok hükmünde sayıyoruz. Bu söylemi uluslararası her ortamda kınayacağız. Burada uluslararası bir çok katılımcı var. Burada bu söylemi yine kınıyorum. Kudüs konusunda ki tutumlarından dolayı başta Fransa olmak üzere Avrupa Birliği üyelerine de teşekkür ediyoruz."

Nijer Cumhurbaşkanı ile özel görüşme yapan Deligöz, bütçe görüşmelerine katılmak üzere yurda döndü.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim