• BIST 9468.33
  • Altın 2500.414
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.8132
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Delican’dan Türkmenlere Yardım Çağrısı

Delican’dan Türkmenlere Yardım Çağrısı
AK Parti İzmir İl Başkanlığı, AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığınca başlatılan Bayır-Bucak'taki Türkmenlere yardım kampanyası kapsamında...

AK Parti İzmir İl Başkanlığı, AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığınca başlatılan Bayır-Bucak'taki Türkmenlere yardım kampanyası kapsamında Karayolları Bölge Müdürlüğünde misafir edilen 35'i çocuk 42 Türkmeni ziyaret etti. Ziyarette çocuklar İstiklal Marşını söyledi, Kur'an-ı Kerimden aşr-ı şerif okundu.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, partililerle birlikte Türkmenleri ziyaret etti. Ziyarette, Bayır-Bucak Türkmenlerine Delican tarafından hediye takdim edilirken, 12 yaşındaki Dirar Kahiya ve 10 yaşındaki Abdullah Molla Hasan İstiklal Marşını, 9 yaşındaki Selman Hacı Ahmet ise Kur'an tilaveti okudu. Ziyaret boyunca Delican'ın yanında oturan ve ilgi odağı olan Messi lakaplı 10 yaşındaki Ziyad Hattat'ın, yakın zamanda ağabeyinin ve babasının şehit olduğu öğrenildi. 13 yaşındaki Emir Masri ise "Biz ne bugün ne yarın ne de ömrümüzün sonunda Türkiye'yi ve Türkiye'nin bize gösterdiği iyiliği asla unutmayacağız" diye konuştu.

"GENÇLERİMİZ ŞEHİT OLDU, ÇOCUKLARIMIZ SİZE EMANET"

Suriye Türkleri Derneği Bayır-Bucak Sorumlusu Ahmet Vezir, 34 köyden sadece 23 köyün muhaliflerin elinde olduğunu, 11 köyün Esad rejiminin elinde olduğunu hatırlattı.

Türkmenlerin 23 köyden sadece ikisinde oturabildiğini belirten Vezir, "Geri kalanı bombalanıyor. Bütün alt yapıyı Esad rejimi vuruyor. Geri dönsek de 50 yıl doğrulamayız. Çocukların ağabeyleri şehit oluyor. Çocuklarımız okul istiyor. İlk başta Yayladağı'nda okul açtık. Bu çocukların hepsi doktor ve mühendis olmayacak. Başka meslek sahibi olacaklar. Biz eninde sonunda Suriye'ye döneceğiz. Esad rejimi de olsa Rusya'da olsa bizi oradan çıkaramaz. Biz hak sahibiyiz. Yayladağı'nda yaklaşık bin 500 aile var. Bu bin 500 ailenin içinde 9-17 yaş arası 600 çocuk var. Bu çocuklardan 60'ına spor eğitimi veriyoruz. Sadece sporla bitmiyor. Meslek sahibi olmaları gerekiyor. Bizim geleceğimiz bu çocuklar. Gençlerimizin çoğu şehit oldu. Bu çocuklar size emanet. Size çok teşekkür ediyoruz" dedi.

DELİCAN'DAN YARDIM ÇAĞRISI

AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığınca başlatılan Bayır-Bucak Türkmenlerine yardım kampanyası hakkında bilgi veren AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, şunları söyledi:

"Son aylarda Hatay'ın güneyindeki Türkmenler bir katliamın eşiğinde hayatlarına devam etmektedir. Türkmen dağında ilerlemeye çalışan Suriye ordusu, bölgedeki Müslüman kardeşlerimizin varlığına son vermek istemektedir. AK Parti olarak bu saldırıları kınadık ve kınamaya devam ediyoruz. Suriye Türkmen Meclisi Genel Başkan Yardımcısı Zeki Türkmen ve AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Nükhet Hotar'ın yaptığı görüşme sonrasında bölgede acil olarak ihtiyaç duyulan malzemeler, çocuk maması, çocuk bezi, battaniye ve uzun süre dayanıklı gıda ürünleri olarak tespit edilmiştir. AK Parti il ve ilçe teşkilatlarımızın bu malzemelerin kampanya süresince kendi yerellerinde toplamaları konusunda gerekli talimat verilmiş bulunmaktadır. Bu noktada halkımızdan çok kısa sürede mağduriyetleri giderebilmek adına yardım kampanyasına hassasiyet göstermeleri ve başka sivil toplum kuruluşları olmak üzere bütün kamuoyunun desteklerini azami ölçüde göndermelerini bekliyoruz."

Delican, Bayır-Bucak'taki Türkmenlere gönderilen yardım TIR'ları ile ilgili de "Daha önce oraya gönderilen TIR'larla ilgili Türkiye'de birçok sorun yaşadık. Biz asla bu yardımları yapmaktan vazgeçmeyeceğiz. Onlar bizim insanlarımız" ifadelerini kullandı.

42 KİŞİLİK KAFİLE MİSAFİR EDİLİYOR

Delican tarafından Türkmenlere tek tek hediyeleri takdim edildi ve ardından hatıra fotoğrafı çektirildi. 42 kişilik Türkmen kafilesinde ikisi kadın yedi kişilik yönetim bulunuyor. Bayır-Bucak Türkmenleri, Suriye Türkleri Derneği aracılığı ile AK Parti Genel Merkezi Sosyal Politikalar Başkanlığınca Antakya Yayladağı ilçesinden getirilerek Karayolları Bölge Müdürlüğünde misafir edildi.

Delican’dan Türkmenlere Yardım Çağrısı

Delican’dan Türkmenlere Yardım Çağrısı

Delican’dan Türkmenlere Yardım Çağrısı

Delican’dan Türkmenlere Yardım Çağrısı

Delican’dan Türkmenlere Yardım Çağrısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim