• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Delican’dan Kocaoğlu’na ’Güler’li Engin’li’ yanıt

Delican’dan Kocaoğlu’na ’Güler’li Engin’li’ yanıt
Başbakan Binali Yıldırım'ın hafta sonu partisinin Afyon'daki istişare toplantısında dile getirdiği CHP'nin 2014 yerel seçimlerinde İzmir'de FETÖ'cülerle...

Başbakan Binali Yıldırım'ın hafta sonu partisinin Afyon'daki istişare toplantısında dile getirdiği CHP'nin 2014 yerel seçimlerinde İzmir'de FETÖ'cülerle birlikte kampanya yaptığına yönelik söylemleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun açıklamalarıyla farklı bir boyut kazandı. Kocaoğlu'nun Yıldırım'ı hedef alan sözlerine ilk yanıt AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'dan geldi.

İl Başkanı Delican, Kocaoğlu'nun, Başbakan Yıldırım'ın sözlerini doğru okumadığınıbelirterek, "Sayın Başbakanımız belediye başkan adayı olarak yarıştığı 2014'te bizzat şahit olduğu hatta bütün İzmir'in, hepimizin şahit olduğu olaylardan örnekler vermiştir. Başbakanımızın sözlerinde Kocaoğlu'nun FETÖ örgütüyle kapalı kapılar ardında pazarlık ettiğine dair ibare yoktur. Hain terör örgütü FETÖ konusunda AK Parti'yi ve hükümetimizi suçlayan CHP'nin dün bu örgütün uzantılarıyla nasıl beraber yürüdüğünü anlatmak istemiştir. Bu konuda da yerden göğe kadar haklıdır. Sayın Kocaoğlu bize inanmayabilir. Bizim sözlerimizi siyasi ya da duygusal bulabilir. O zaman tarihin yapraklarını geriye sarıp o günlere dönmek ve Kocaoğlu'na çok da uzak olmayan bazı CHP'lilerin sözlerine bakmak gerekir. Mesela Prof. Dr. Birgül Ayman Güler'in her şeyi tartışmaya mahal bırakmayacak şekilde noktalayan sözlerine bakalım.. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu tarafından önce Parti Meclisi'ne ardından MYK'ya alınan sonrasında Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü kimliğiyle vitrine çıkardığı, 12 Haziran 2011'de İzmir'den milletvekili yaptığı Birgül Ayman Güler, 14 Aralık 2014'te gazetelere yansıyan demecinde aynen şöyle diyor: "Her ne kadar parti yönetimimiz inkar etse de 30 Mart seçimlerinde bir ittifak yaptı, cemaatle ittifak yaptı. İllerde ve ilçelerde cemaatin çeşitli unsurlarının Cumhuriyet Halk Partisi'yle yürüdüğünü hepimiz gördük" ifadelerini kullandı.

"Kocaoğlu'nun herkesin bildiğini inkar etmesine şaşırdık"

Başkan Kocaooğlu seslenen AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O tarihte CHP İzmir Milletvekili sıfatı taşıyan, yakın geçmişte parti vitrininde önemli mevkilerde bulunan akademik açıdan profesör sıfatı taşıyan Sayın Güler'in 2 yıl önce ifade ettiği sözler ortadadır. Sayın Kocaoğlu hala ikna olmadıysa kendisinin desteğiyle CHP İzmir İl Başkanı seçilen Ali Engin'in 10 Mart 2014 günü, yani kritik seçimden sadece 20 gün önce basına yansıyan açıklamalarına göz atmasında fayda var. Kapatılan Zaman Gazetesi'ne konuşan Sayın Ali Engin o tarihte bakınız ne demiş: "Bir iş adamı ve CHP İl Başkanı olarak, dünyanın 140 ülkesinde okul açılmasını eskiden beri ayakta alkışlıyorum. Cemaat mensubu kişiler Türkiye'ye hizmet ediyor. Hizmet hareketi okullarla, medya şirketleriyle, TUSKON'la ülkemize döviz kazandırıyor, 30 milyar dolar ihracat yapıyor. Seçimlerime 20 gün kala o tarihte CHP İl Başkanı sıfatı taşıyan Ali Engin'in cemaati güzelleyen sözleri partinizin eski ve yeni çok sayıda temsilcisinin de tepkilerine sebep olmamış mıdır? Sayın Ali Engin cemaat güzellemeleri yaparken Sayın Kocaoğlu CHP adayı sıfatıyla sahada değil midir? Sayın Kocaoğlu isterse örnekleri artırabiliriz. Başbakanımızın sözlerinden nem kapan, alınganlık yaşayan Kocaoğlu o süreçte kendi cephesinden ve yakın çevresinden gelen benzer sözleri görmezden geliyor. Başbakanımız yerel seçimde 15 temmuzdan bu yana ne denli tehlikeli bir terör örgütü olduğunu anladığımız FETÖ örgütünün kumpas operasyonlarına, davalarına maruz kalırken CHP'liler FETÖ'nün abileri, ablalarıyla kol kola kampanya yürütüyorlardı. Hatta yerel seçimden sonra yaşadığımız 7 Haziran ve 1 Kasım'da da durum değişmemiştir. Tabi ki İzmir'in iradesine, sandığın iradesine saygılıyız. Ama unutulmamalıdır ki Sayın Başbakanımız tüm bu tertiplere, kumpas davalarına ve ittifaklara rağmen İzmir'den 1 milyona yakın oy almayı başarmıştır. Rakibimizin sadece CHP olmadığını aynı zamanda bugün ortaya çıkan iddianamelerden öğrendiğimiz kadarıyla İzmir'i başkent ilan eden FETÖ denilen alçak yapıyla da mücadele ettiğimizi biliyorduk. Sadece sayın Kocaoğlu'nun herkesin bildiğini inkar etmeye çalışmasına şaşırdık."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim