• BIST 8980.39
  • Altın 2284.818
  • Dolar 32.3279
  • Euro 35.0498
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Deli Taklidi Yapan Sanatçıların Sokak Gösterisi

Deli Taklidi Yapan Sanatçıların Sokak Gösterisi
Eskişehir'de giydikleri kıyafetlerle ve kafalarına geçirdikleri hunilerle deli taklidi yapan sokak sanatçıları, halkla daha rahat iletişim kurabilmek için...

Eskişehir'de giydikleri kıyafetlerle ve kafalarına geçirdikleri hunilerle deli taklidi yapan sokak sanatçıları, halkla daha rahat iletişim kurabilmek için bir sokak gösterisi düzenledi. Vatandaşların da ilgisini çekmeyi başaran grubun, bundan sonra her hafta Eskişehir'de farklı konularla sokak performanslarına devam edeceği bildirildi.

İsmet İnönü 1 caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, burada kafalarına geçirdikleri hunilerle ve giydikleri farklı tarzda kıyafetlerle bir süre değişik şekillerde hareketsiz bekledi. Daha sonra komutlar eşliğinde farklı performanslar sergileyen topluluk, vatandaşların meraklı bakışları arasında gösterilerine devam etti. Aniden koşmaya başlayıp bir anda duran grup, tramvay geçişleri sırasında ise "Hazır ol'da bekleyerek yolcuları selamladı. Deli taklidi yapan gruba çevredeki vatandaşlar da yoğun ilgi gösterirken, gösteriyi de cep telefonlarına kaydetmeyi ihmal etmedi. Grubun deli taklidini halkla iletişim kurmak için yaptıkları belirtildi.

"BU PERFORMANSI HALKLA İLETİŞİM KURMAK İÇİN GERÇEKLEŞTİRDİK"

Yaklaşık 40 dakika süren gösteriyle alakalı bilgi veren etkinlik sorumlusu Enis Zeytinler, grubun her hayta cumartesi günlerinde Eskişehir'in değişik yerlerinde sokak performansları yapacağını söyledi. İlk defa yapılan gösterinin konseptinin her hafta değişeceğini ifade eden Zeytinler, "Bu performansla halkla iletişim kurmak, etkileşim sağlamak ve günümüz insanının hafif hafif tozutmaya başladığını düşünüyoruz. İnsanlar içindeki deliyi ortaya çıkarırlarsa rahatlarlar diye düşündük. Bu nedenle biz genç arkadaşlar deliliklerini ortaya çıkardılar. Rahatladılar da. Darısı diğerlerinin başına. Konseptimiz her hafta değişecek. Bu haftanın konsepti bizim oluşturucu drama derslerinde yaptığımız birbirimizle iletişim kurma ile ilgiliydi. Onun sokaktaki bir versiyonuydu. Bundan sonra Eskişehir'le alakalı konular olacak. Türkiye'nin konuları, gençliğin sorunları olacak. Çok farklı konularda değişik mekanlarda sokak performansı gerçekleştireceğiz" dedi.

Grup, yeni yılla alakalı bir pankart açtıktan sonra hatıra fotoğrafı çektirerek gösterilerine son verdi.

Deli Taklidi Yapan Sanatçıların Sokak Gösterisi

Deli Taklidi Yapan Sanatçıların Sokak Gösterisi

Deli Taklidi Yapan Sanatçıların Sokak Gösterisi

Deli Taklidi Yapan Sanatçıların Sokak Gösterisi

Deli Taklidi Yapan Sanatçıların Sokak Gösterisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim