• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Dekandan Fen Lisesine Ziyaret

Dekandan Fen Lisesine Ziyaret
Sanko Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Murat Akkın, Gaziantep Şehitkamil Abdulkadir Konukoğlu Fen Lisesini ziyaret ederek, öğrencilerle...

Sanko Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Murat Akkın, Gaziantep Şehitkamil Abdulkadir Konukoğlu Fen Lisesini ziyaret ederek, öğrencilerle gelecek planlamaları üzerine önerilerde bulundu.

Toplantıyı düzenleyen Abdulkadir Konukoğlu Fen Lisesi Rehberlik Öğretmeni Ömer Açıkgöz, öğrencilerin üniversiteler hakkında bilgilendirmeleri amacıyla gerçekleşen bu toplantıların çok yararlı olduğunu söyledi. Abdulkadir Konukoğlu Fen Lisesi Müdürü Ahmet Raşit Özbaş da öğrencilerinin başarılarından gurur duyduklarını dile getirerek, ziyaretlerin kendileri için önemli olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Akkın ise Sanko Üniversitesinin 2 yıldır eğitim verdiğini anımsatarak, "2013 yılı Haziran ayında kurulan üniversitemiz, şehrin merkezinde, Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesinin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik Bölümlerinden oluşuyor ve Özel Sani Konukoğlu Hastanesinin hemen yanında bir merkez yerleşkemiz var" dedi. Sanko Üniversitesinin fakültelere göre öğrenci sayıları, akademik kadrosu ve eğitime bakış açısıyla ilgili bilgiler paylaşan Prof. Dr. Akkın, "Tıp eğitimi, tıp fakültesine girmeyle başlar, ancak mezuniyetle bitmez, ömür boyu devam eden bir öğrenme sürecidir" hatırlatması yaptı. Prof. Dr. Akkın, "Tıp, insanla uğraşan bir bilim ve aynı zamanda sanattır da. Hekimlik de, sanat da insana dairdir. Eğitimimiz sadece tıp ağırlıklı değil, örneğin tıp ve sanat dersimiz de var" diye konuştu. Yurt dışı Erasmus gibi değişim programları ile öğrencilerimizi uluslararası platformlarda da destekliyoruz diyen Prof. Dr. Akkın, "Öğrencilerimizi geleceğin sağlık dünyasında da geçerli olacak bilgilerle donatmayı amaçlıyoruz. Çünkü aldığınız eğitim bundan 20 yıl sonraki sağlık dünyasında da sizin kullanabileceğiniz içerikte olmalı diye düşünüyoruz. Çağdaş tıp eğitiminde simülasyonlar, öğrencilerin yetişmesinde büyük rol oynar. Bu nedenle SANKO Üniversitesinde teknik donanımın bu yönde kuruldu. Öğrencilerimizi birinci sınıftan itibaren klinikle tanıştırıyoruz ve bu konuda en büyük desteğimiz Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Yabancı dil eğitimi SANKO Üniversitesinin olmazsa olmazı. Hem yabancı dil, hem de meslek derslerinde uygulamalı eğitime çok önem veriyoruz. Öğrencilerimiz katıldıkları bilimsel araştırma projeleri sayesinde uluslararası kongrelerde kendilerini ifade etme imkanı buluyorlar. Tüm bunların yanında her ay yurt dışında yaşayan başarılı Türk bilim insanlarını SANKO Üniversitesinin konuğu olarak getiriyoruz. Ziyarete gelen Türk bilimi insanları,öğrencilerimizle deneyimlerini paylaşıyorlar. Öğrencilerimiz dünyada olup bitenlerden haberdar olurken, kendi kariyerler planlamalarına yönelik olumlu örnekleri görmüş oluyorlar" ifadelerini kullandı. SANKO Üniversitesi Sosyal ve Kurumsal Hizmetler Müdürü Tarkan Yıldırım da üniversitenin sosyal olanakları ve bursları hakkında öğrencilerle bilgiler paylaşarak, "Ne zaman arzu ederseniz, üniversitemizi ziyaret ederek, aklınıza takılanlar konusunda bizlerden yardım isteyebilirsiniz. Kapımız hepinize açık" şeklinde konuştu.

Ziyarette Sankı Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ayşen Bayram ile Abdulkadir Konukoğlu Fen Lisesinin idarecileri ve öğretmenleri de hazır bulundu. Konuşmaların ardından öğrencilere SANKO Üniversitesi tarafından armağanlar takdim edildi.

Dekandan Fen Lisesine Ziyaret

Dekandan Fen Lisesine Ziyaret

Dekandan Fen Lisesine Ziyaret

Dekandan Fen Lisesine Ziyaret

Dekandan Fen Lisesine Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim