• BIST 9679.8
  • Altın 2487.785
  • Dolar 32.4252
  • Euro 34.4243
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 18 °C

Dekan Vekili Okudan: "Hakkımda Karalama Kampanyası Başlatıldı"

Dekan Vekili Okudan: "Hakkımda Karalama Kampanyası Başlatıldı"
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Rifat Okudan, kendisi hakkında tamamen algı oluşturmaya yönelik, yalan bir haberle çirkin bir karalama kampanyası başlatıldığını söyledi.

SDÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rifat Okudan, 2003 yılında bir ilmi araştırma dergisinde yayımlanan makalesinde, "Cima eden" (cinsel ilişkiye giren) bir kişinin, cima sırasında hocasını şeyhini veya salihleri hatırlaması durumunda, doğacak çocuğun bereketli ve güzel ahlaklı doğacağını söylediğine ilişkin iddialar üzerine açıklama yaptı.

Bazı medya organlarında doğrudan şahsıyla alakalı tamamen algı oluşturmaya yönelik, gerçeği yansıtmayan, iftira niteliğinde yalan bir haberle çirkin bir karalama kampanyası başlattığını söyleyen Okudan, "Bu makale özel bir alana yani tasavvuf alanına ait marketlerde satılmayan kolay kolay bulunmayan bir araştırma dergisi. Bu dergide sadece akademik çalışmalar var. Bu dergi halka hitap eden bir dergi değil. Bu dergide anlatılanlar bir vaaz halka anlatılan bir sohbet hatta fakültedeki ders notu değil. Kendi özel alanı içinde bilimsel makaleleri içeren bu derginin bu şekilde sözüm ona haber yapılarak bu alanla yeterli bilgisi olan veya olamayanlara ulaştırılmasına sebep olanlar suçludur" dedi. İlmi ve akademik bir araştırma dergisinde 2003 yılında yayınlanan makalesine dayandırılan görüşlerin her ne kadar tarafına aitmiş gibi gösterilse de, söz konusu makalede görüleceği gibi, başka görüşlerin yanında diğer bazı bilim adamlarının görüşleri olduğu açıkça ifade edildiğini kaydeden Okudan, "bilimsel bir çalışmada daha önce zikredilen tüm görüşlere yer verilmelidir. Bana ait gösterilen ve iftiraya uğradığım görüş de geçmişte yaşamış bilim adamlarının bazılarının görüşüdür. Ben bu görüşü zikretmeyip gizlemiş olsaydım o zaman benim çalışmam bilimsel olarak gerçek bilimsel ölçüte uymamış olurdu. Ben bu görüşü gizlemiş olsaydım eleştirilmem gerekirken makalemde yer verip naklettiğim için bu saldırıya uğradım" dedi

Makalede rabıtaya ilişkin klasik yaklaşımlar dile getirilirken ortalama görüşler yanı sıra diğer görüşe de yer verildiğini anlatan Okudan, "Tarafımızdan da konuya ilişkin akademik bakışın olgunlaşması ve belirginleşmesi amacıyla nakledilmiştir. Şahsi yaklaşımlarla hiçbir şekilde ilgili olmayan ve konusu içinde değerlendirilmesi gereken bir görüşü tarafımdan bugün açıklanıyor gibi gösterilmesi her türlü insaf ölçüsünün uzağındadır ve hiçbir vicdani ahlak ölçüsüyle izah edilebilecek nitelikte değildir. Kişilik haklarıma doğrudan saldırı içeren, sosyal medya ve internet ortamında birçok ağır hakarete maruz kalmama ve akademik kimliğimin zarar görmesine sebep olan bu haberin yayınlanması habercilik mesleğinin temel kriterlerinden birisi olan doğru ve tarafsız habercilik anlayışına da ters düşmektedir. Öyle ki 2003 yılında yayınlanmış olan bu makalemin, aradan geçen 13 yıl sonrasında Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı'na Vekaleten atandığım 03 Mart 2016 tarihinden sadece birkaç gün sonra gündeme getirilmesi de oldukça manidardır" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim