• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Değer Deniz'i öldüren sanığa 45 yıl hapis cezası

Değer Deniz'i öldüren sanığa 45 yıl hapis cezası
Müzisyen Değer Deniz'i tecavüz ederek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, 45 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Müzisyen Değer Deniz'i tecavüz ederek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, 45 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Deniz'in ağabeyi, iyi hal indirimi yapılmadığı için hakimlere teşekkür etti.

İstanbul 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık C.M. ve tarafların avukatları katıldı. Değer Deniz'in annesi, kardeşleri ve çok sayıda izleyici de salonda hazır bulundu.

Deniz ailesinin avukatı Hülya Gülbahar, işlenen suçlarda Değer Deniz'den kaynaklanan bir tahrik bulunmadığı için bu yönde indirim uygulanmamasını istedi. Avukat Gülbahar, sanığın toplum ve özellikle kadınlar için yarattığı tehlikeyi göz önüne alarak en üst sınırdan ceza verilmesini talep etti.

Sanık C.M'nin avukatı Altan Akbaş, olayın kendisine ilk ulaştığında farklı bir şekilde anlatıldığını belirtti. Akbaş, "Daha sonra iddia makamı ve mahkemenin araştırmaları sonucu elde edilen deliller değerlendirildiğinde bu aşamada olayın işlenişi ve oluşuna yönelik bir savunma geliştirmemizin mümkün olmadığı kanaatindeyiz. Suçlardan dolayı verilecek cezayı mahkemenin takdirine bırakıyoruz." dedi.

Son sözü sorulan sanık C.M, "Hiçbir şey demiyorum. Diyeceğim bir şey yok." ifadesini kullandı.

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık C.M'ye "cinsel saldırı" suçundan 18 yıl hapis cezası verdi. Ancak sanığın olay tarihinde yaşının 18'den küçük olduğunu belirten mahkeme, bu cezayı 12 yıla indirdi. "Nitelikli yağma" suçundan da 13 yıl 6 ay hapis cezası alan sanığın bu cezası da yaş sebebiyle 9 yıla indirildi.

Sanığın, Değer Deniz'i "nitelikli yağma" ve "cinsel saldırı" suçlarını gizlemek amacıyla öldürdüğünü belirten mahkeme, bu suçtan ağırlaştırılmış müebbet cezası verdi. Ancak ceza, sanığın olay tarihinde 18 yaşından küçük olması sebebiyle 24 yıla düştü. Böylece sanığa toplamda 45 yıl hapis cezası verildi.

Sanığın, mahkeme heyetini yanıltıcı davranışlarını, bir defada birden fazla suçu birlikte işlemesini ve eylemler sırasındaki soğuk kanlı davranışlarını göz önüne alan mahkeme başka herhangi bir indirim uygulamadı.

Karar sonrası avukatlar ve Deniz'in kardeşi basın açıklaması yaptı. Avukat Hülya Gülbahar, hükmün cinayet, yağma ve tecavüz suçlarından mahkum edilmekle sonuçlandığını belirtti. Suçların işkenceyle işlendiği için ağırlaştırıcı sebep bulunduğunu savunan Gülbahar, bu nedenle temyiz edeceklerini kaydetti.

Deniz'in kardeşi Orhan Deniz, "Tabi ki verilen ceza hiçbir şekilde yetmiyor ama olsun en azından istediğimiz bir iki detayı da olsa aldık. En önemlisi burada çok güzel bir dayanışma yaşadık. Bu daha bir başlangıç hem kadın dayanışması, en önemli olanı insan dayanışması içerisindeyiz. Dayanışmaya devam etmekten başka yapabileceğimiz başka bir şey yok. Bütün kadın derneklerine, avukatlarımıza teşekkür ediyoruz. İyi hal indiriminden yararlanmadı, çok önemliydi. Onun için de yargıçlara teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Müzisyen Değer Deniz, 5 Mayıs 2015'te Beyoğlu'ndaki evinde tecavüz edilerek öldürüldüğü iddia edilmişti.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim