• BIST 9530.47
  • Altın 2483.342
  • Dolar 32.5306
  • Euro 34.8665
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C

Defterdar Durusoy’dan Van TSO’ya

Defterdar Durusoy’dan Van TSO’ya
Van Defterdarı Mehmet Durusoy ve beraberindeki heyet, Vergi Haftası nedeniyle Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva'yı ziyaret...

Van Defterdarı Mehmet Durusoy ve beraberindeki heyet, Vergi Haftası nedeniyle Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva'yı ziyaret etti.

Van Defterdarı Mehmet Durusoy, Vergi Haftası kutlamaları kapsamında beraberindeki heyetle Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman, Yönetim Kurulu üyeleri Metin Abi, Şefik Eren ve Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Eren Görsel Görmen'i ziyaret ederek çiçek takdim etti. Van Defterdarı Mehmet Durusoy, verginin toplumun tüm kesimlerine gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla 1990 yılında itibaren kutlanmakta olan Vergi Haftası'nın 27'ncisi bu yıl 22-28 Şubat 2016 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutladıklarını söyledi. Durusoy, "Bu yıl kamuoyuna, öğrencilere ve çalışanlara yönelik olarak değişik etkinlikler düzenleyeceğiz. Bu nedenle ziyaretlerimiz başlamıştır. Van Ticaret ve Sanayi Odası kentin ekonomi yönetimindeki en önemli kurumudur. Kendileri ile uyumlu bir çalışma içindeyiz. Sizleri ziyaret etmekten memnuniyet duymaktayım" dedi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ise, Van'ın deprem öncesinde düzenli vergi veren iller arasında üst sıralarda yer aldığını belirterek, "2011 yılı, yani deprem öncesi vergi ödeme oranımız yüzde 85. Yani borcuna sadık bir kent. Ancak deprem nedeniyle yaşadığımız mağduriyet hala devam ediyor. Bu konudaki ısrarımızı sürdüreceğiz. Ülkemiz dünyanın 17. büyük ekonomisi, dolayısı ile sürekli büyüyen ülkemizin Van'ın vergi konusunda bir açılım yapmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Necdet Takva, Türkiye'de vergi sisteminin oldukça ilginç olduğunu belirterek, "Bilinen ve bilinmeyen vergiler var. Şeffaflık yok. Yani biz vergi ödediğimiz gibi ayrıca işadamları olarak vergi tahsilatı da yapıyoruz. Ayrıca kamudaki israf ülkenin en büyük gider kalemlerini teşkil ediyor. Elbette vergi kentlerin ekonomik kalkınması ile doğru orantılıdır. Yerel ekonomik kalkınmasını sağlayan iller daha fazla vergi ödemektedirler. Dolayısı ile buralarda kamu yatırımları da artmıştır. Bizlerin daha çok vergi ödemesi için ticaretin, üretimin önündeki engellerin kaldırılması gerek. Altyapı sorunları bitirilmeli, yatırımcının, tüccar ve sanayicinin daha çok üretmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

Takva, verginin toplumda alışkanlık haline getirilmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini ifade ederek, "Müfettişlerin vergi mükelleflerine yönelik yaptıkları incelemeler aslında çok önemlidir. Ben açık bulurum, ben cezalandırırım mantığından ziyade eğitici ve öğretici bir yöntem seçilmeli. Hile ile hata bir birinden ayırt edilmeli. Aksi takdirde toplumda bu konuda sürekli tedirgin edici bir durum ortaya çıkacaktır" şeklinde konuştu.

Takva, Van Defterdarı Mehmet Durusoy ve heyetinin yaptıkları ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Van Defterdarlığı'nın kent için önemli bir kurum olduğunun altını çizdi.

Defterdar Durusoy’dan Van TSO’ya

Defterdar Durusoy’dan Van TSO’ya

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim