• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

'Dedemin Fişi' oyuncularından iddialara cevap: Sucuk bizim için herşey

'Dedemin Fişi' oyuncularından iddialara cevap: Sucuk bizim için herşey
Kısa süre önce gösterime giren "Dedemin Fişi" isimli sinema filminin oyuncuları, "Filmide Kayseri sucuğu kötüleniyor" iddialarına cevap verdi.

Kısa süre önce gösterime giren "Dedemin Fişi" isimli sinema filminin oyuncuları, "Filmide Kayseri sucuğu kötüleniyor" iddialarına cevap verdi. Filmin oyuncularından, "Kayserili tüccar Vecdi" karekterini canlandıran Onur Atilla, "Kayseri sucuğunu aşağılamam mümkün değil. Sucuk benim için her şey. Kayseri sucuğu ile güne başlıyorum." dedi. Onur Buldu ise "Bir yanlış anlaşılma söz konusu. İnsanlar birbirlerini dinlemeden ve olaylara şahit olmadan bazı şeylere inanıyor. Filmi izlerlerse hiç öyle bir şey olmadığını anlayacaklar." ifadelerini kullandı.

'Dedimin Fişi" isimli sinema filminin oyuncuları, İzmit'te vatandaşlarla buluştu. Bir yaşam merkezi tarafından organize edilen programa filmin oyuncularından, Onur Buldu, Alper Kul, Onur Atilla, Meltem Yılmazkaya, Özge Borak, Uğur Bilgin, Özgün Aydın, Aziz Aslan ve Özlem Tokaslan katıldı. Sinemaseverlerle biraraya gelen oyuncular, onlarla sık sık selfie de çektirdikten sonra 13 sinema salonunda gösterime giren filmin startını verdi.

Filimde "Kayseri sucuğu kötüleniyor" iddiasına cevap veren, Kayserili tüccar "Vecdi" karakterini canlandıran Onur Atilla, "Basında birkaç gündür haberler çıkıyor. Kayseri esnafı ve halkı filmde yer alan sahnelerden dolayı bize kızmış galiba. Filmde benim oynadığım Kayserili Vecdi karakterinin Kayseri sucuğunu kötülediği yönünde bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Fakat en başta benim Kayseri sucuğunu aşağılamam mümkün değil. Sucuk benim için her şey. Hele ki Kayseri sucuğu, mutfağı, pastırması ve mantısı benim için çok önemli. İnsanlar sabah çayla, kahveyle güne başlar; ben Kayseri sucuğu ile güne başlıyorum." dedi.

Atilla, şöyle devam etti: "Filmde Kayserili bile olmayan bir satıcının sucukla ilgili yaptığı bir şaka var. Bununla alakalı da üzülmüşler sanıyorum. Ama öyle bir şey yok, bütün ülkedeki değerler ve hele hele yiyecekler benim için çok önemlidir. Kayserililere ve Kayseri sucuğuna kötü laf ettirmem. Bir Kayseriliyi oynadığım için de ayrıca çok keyif aldım. Ben Kayseri'den koliyle evime sucuk getirtiyorum."

Filmin oyuncularından Onur Buldu ise "Bence bir yanlış anlaşılma söz konusu. Günümüzde genelde insanlar birbirlerini dinlemeden ve olaylara şahit olmadan bazı şeylere inanıyorlar. Bence filmi izlerlerse hiç öyle bir şey olmadığını anlayacaklar. Ama sorun değil olabilir böyle yanlış anlaşılmalar." şeklinde konuştu.

Dedemin Fişi filminin oyuncuları önümüzdeki günlerde Almanya ve son olarak da Adanalı sinemaseverlerle buluşacak.

'Dedemin Fişi' oyuncularından iddialara cevap: Sucuk bizim için herşey

'Dedemin Fişi' oyuncularından iddialara cevap: Sucuk bizim için herşey

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim