• BIST 8988.92
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Dede'den küçük kıza taciz!

Dede'den küçük kıza taciz!
Manisa'nın Ahmetli ilçesinde İ. adlı kız çocuğunu istismar ettiği öne sürülen 68 yaşındaki P.Ö.A. için 15 yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezası istendi.

Manisa’nın Ahmetli ilçesinde iki yıl önce, bugün sekiz yaşında olan İ. adlı kız çocuğunu istismar ettiği öne sürülen 68 yaşındaki P.Ö.A. adlı kişiye, ‘çocuğun cinsel istismarı’ iddiası ve en az on beş yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede, çocuğun, “Dede” diye seslendiği P.Ö.A.’nın “mağdureyi iki kez cinsel amaçla okşayıp öptüğü, cinsel organını gösterip öpmesini istediği” ileri sürüldü.

EN AZ 15 YIL

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre;Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede; küçük İ’nin başından geçenleri sonradan anlattığı, ailenin de iki yıl sonra şikayetçi olduğu belirtilerek, “Mağdurenin korkmasından dolayı, müştekilerin de ellerinde herhangi bir delil olmaması nedeniyle şikayetçi olmadıklarına ilişkin beyanlarının hayatın olağan akışına uygun olduğu” ifade edildi. Şüpheli P.Ö.A.’nın, Antalya’dan dönen İ.’ye “Annenler neden bizimle konuşmuyor?” diye sormasının şüphe yarattığı kaydedildi. Küçük İ.’nin ruh sağlığının bozulduğuna dikkat çekilen iddianamede, “Şüphelinin 2012 tarihinde iki kez mağdureyi cinsel amaçla okşayıp öptüğü, cinsel organını gösterip öpmesini istediği, ‘Rüyanda öpüştüğümüzü gördüysen gel bana söyle’ dediği, bu suretle 2006 doğumlu mağdureye yönelik çok kez cinsel davranışlarda bulunmak suretiyle istismar ettiği” sonucuna varıldı. P.Ö.A. hakkında Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 103/6. maddesine göre ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 15 yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezası istendi. Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davanın ilk duruşması, 24 Ekim 2014’te.

'P. DEDE' DİYORDU

Manisa’nın Ahmetli ilçesini çalkalayan çocuk tacizi iddiası 2012 yılında meydana gelmişti. İddiaya göre bugün sekiz yaşında olan İ. adlı kız çocuğu, iki yıl önce anne ve anneannesiyle birlikte komşuları olan P.Ö.A.’nın evine gitti. İ.’nin “Dede” diye seslendiği 68 yaşındaki P.Ö.A., çocuğu yatak odasına götürdü. P.Ö.A., küçük İ.’yi dudaklarından öptü ve göğsüne dokundu. Yine bir başka ziyaret sırasında taciz tekrarlandı. İ.’nin iddiasına göre P.Ö.A., yatak odasında külotunu çıkardı ve çocuktan cinsel organını ellemesini ve öpmesini istedi.

Bir süre sonra İ.’nin ailesi Alanya’ya taşındı. Alanya’da kaldıkları sürede İ., annesine yaşadıklarını anlattı. Ahmetli’ye dönen İ.’nin ailesi, P.Ö.A. ile komşuluğu kesti. Son taciz iddiası, İ.’ye göre geçen 27 Mayıs’ta meydana geldi. Okula gitmek üzere evden çıktığı sırada apartmanın karşısındaki çay ocağında oturan P.Ö.A, çocuğa seslenerek, “Annenler neden bize gelmiyor? Benim seni öptüğümü annenlere söyledin mi?” dedi. Okuldan ağlayarak dönen İ., olan biteni annesine anlattı.

Aile polise giderek şikayette bulundu. Emniyet’te ifadesi alınan P.Ö.A., iddia edildiği gibi, İ.’yi yatak odasına götürmediğini, öpmek ya da cinsel organını göstermek gibi bir davranışının olmadığını, çocuğu torunu gibi sevdiğini ifade etti. 25 Mayıs’ta İ.’nin kendisine gülümsediğini, “Nereye gidiyorsun” diye sorunca “Okula” diye yanıt verip el salladığını ileri sürdü. Ayrıca 28 Mayıs’ta yolda gördüğü İ.’ye, “Annenler neden bizimle konuşmuyor?” diye sorduğunu, çocuğun omzunu çekerek, “Bilmiyorum” dediğini savundu. Tanık olarak dinlenen İ.’nin babaannesi M., torunuyla birlikte P.Ö.A.’nı evine gittiklerini belirterek, “P.Ö.A.’nın ikametine her gittiğimizde torunum İ. ile ayrı odada otururlardı. Fakat torunum İ.’yi ısrarla bir şekilde çağırmasını duymadım” dedi. P.Ö.A.’nın eşi F.A. ise eşi hakkındaki suçlamaların asılsız olduğunu savundu.

‘RUH SAĞLIĞI BOZULMUŞTUR’

Savcılık küçük İ.’yi Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk ederek, psikolojik durumuna ve beyanlarına itibar edilip edilmeyeceğini sordu. Hastaneden 10 Haziran’da verilen raporda, “Beyanlarına itibar edilebilirliği, zaman ve cinsel algılama yeteneği yaşıtları kadardır. Ruh sağlığı bozulmuştur” denildi. Bu arada çocuk, P.Ö.A.’nın yeniden karşısına çıkmasından ve kendisini taciz etmesinden korktuğu için 29 Mayıs’tan 6 Haziran’a kadar okula gitmedi. Babası H. savcılığa sunduğu dilekçede, P.Ö.A.’nın tutuklanmasını istedi. Savcılık bu talebi reddetti.

Küçük İ.’nin ailesinin avukatlığını yapan Nilay Geylanlı Yorgancıoğlu, davanın ağır cezada açılmış olmasını olumlu karşıladıklarını belirtirken, halen tutuksuz olan sanığın tutuklanması için talepte bulunacaklarını söyledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim