• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

DEDAŞ’tan Cizre’ye Çıkarma

DEDAŞ’tan Cizre’ye Çıkarma
Şırnak Valiliği tarafından, 14 Aralık 2015 tarihinde ilan edilen ve 2 Şubat 2016 tarihinde kaldırılan sokağa çıkma yasağın ardından, Şırnak DEDAŞ...

Şırnak Valiliği tarafından, 14 Aralık 2015 tarihinde ilan edilen ve 2 Şubat 2016 tarihinde kaldırılan sokağa çıkma yasağın ardından, Şırnak DEDAŞ İl Müdürlüğü Cizre'ye 100 personel ve 13 araçla girdi.

Sokağa çıkma yasağının sona ermesinin ardından hemen harekete geçen DEDAŞ Şırnak İl Müdürlüğü ekipleri, Şırnak'ın Cizre ilçesinde büyük ölçüde zarar gören elektrik altyapısı ile kullanılmaz hale gelen trafoları, yenileri ile değiştirip, kopan elektrik hatlarını onarıyor. DEDAŞ Şırnak İl Müdürü Murat Horoz ile beraberindeki teknik ekiple İlçede incelemelerde bulunup, bir an önce elektrik verilmesi için kriz masası oluşturdu.

DEDAŞ Şırnak İl Müdürü Murat Horoz, Cizre'de yasağın kalktığı ilk gün yapmış olduğumuz incelemeler neticesinde, 125 adet trafo, 45 km havai hat, 10 km yeraltı kablosu ve 285 adet elektrik direği kullanılamaz hale geldiği, ilçeye enerji verebilmek için 100 personel ve 13 adet araçla gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi. Horoz, "DEDAŞ Şırnak İl Müdürlüğü olarak Cizre ilçesinde olaylarından dolayı meydana gelen trafo patlamaları, devrilen direkler ve enerji nakil hatlarında oluşan hasarları hızlı bir şekilde onarmaya başladık. Yaklaşık olarak 80 gün süren sokağa çıkma yasağından dolayı özellikle Cudi, Sur, Nur ve Yafes mahallelerinde olaylar nedeniyle elektrik şebekesinde çok büyük hasarlar meydana geldi. Şirket olarak yasak süresince çatışmaların ortasında zor şartlarda vatandaşlarımıza elektrik vermeye çalışırken yasağın bitmesiyle beraber DEDAŞ Şırnak İl Müdürlüğü olarak 3 Şubat'ta tüm ekiplerimizle beraber arızaları gidermeye başladık. Yaptığımız çalışmaların başında sahada çalışacak arkadaşlarımızla beraber bir toplantı düzenleyip kriz masası oluşturduk. Ekip arkadaşlarımızla birlikte Cizre'de yapılabilecek çalışmalar hakkında planlarımızı toplantıda belirleyerek bu planlar doğrultusunda ilk günden çalışmalara tüm hızımızla başladık. Daha önceki yasak tecrübelerimizden dolayı vatandaşlarımıza Cizre'nin elektrik şebekesinin durumunu anlatmaya çalışarak şartların eskisinden çok daha kötü olduğunu bu konuda şirketimizin elinden gelen her şeyi yapacağını bildirdik. Silopi ilçesindeki yasakta gece gündüz demeden şehir merkezi ve kırsalının tümüne enerji verdiğimiz gibi aynı özveriyi Cizre ilçesinde de göstermeye çalışacağız" dedi.

"125 TRAFO, 55 KM ENERJİ HATTI VE 285 DİREK KULLANILMAZ HALDE"

Cizre'de yasağın kalktığı ilk gün yaptıkları incelemeler neticesinde toplamda 125 adet trafo, 45 kilometre havai hat, 10 kilometre yeraltı kablosu ve 285 adet elektrik direğinin büyük oranda zarar gördüğünü ve kullanılamaz hale geldiğini tespit ettiklerini vurgulayan Horoz, şu ifadelerde bulundu:

"Meydana gelen bu hasarı ortadan kaldırıp vatandaşlarımıza enerji verebilmek için şirketimize bağlı 100 personelimiz 13 adet araçla gece gündüz demeden çalışmaktadır. Ancak bazı bölgelerde özellikle Cudi ve Nur mahallesinde elektrik şebekesinin yanında binalar ve yapılar da çok fazla zarar gördüğünden dolayı oluşacak imar çalışmalarına göre şirketimiz de gerekli çalışmalara başlayabilecektir."

DEDAŞ Şırnak İl Müdürü Horoz, "Şirketimiz DEDAŞ olarak Cizre ilçesinde yaşayan vatandaşlarımıza Şırnak İl müdürlüğünün tüm imkanları seferber edilerek çalışmalarımız aralıksız olarak devam etmekte olup, en kısa zamanda tüm ilçeye enerji verilmesi planlanmaktadır" diye konuştu.

DEDAŞ’tan Cizre’ye Çıkarma

DEDAŞ’tan Cizre’ye Çıkarma

DEDAŞ’tan Cizre’ye Çıkarma

DEDAŞ’tan Cizre’ye Çıkarma

DEDAŞ’tan Cizre’ye Çıkarma

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim