• BIST 8883.07
  • Altın 2238.645
  • Dolar 32.3358
  • Euro 35.0932
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Deaflympics’te 8. gün müsabakaları

Deaflympics’te 8. gün müsabakaları
Samsun'da gerçekleştirilen 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları (Deaflympics 2017) 8. gün müsabakaları ile devam etti.

Samsun'da gerçekleştirilen 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları (Deaflympics 2017) 8. gün müsabakaları ile devam etti.

Atıcılık: Dünya rekorları gelmeye devam ediyor

Kadınlar 10 metre havalı tüfekte altın madalyayı finalde 205.4 puanla dünya rekoru kıran Alman Melanie Stabel aldı. Gümüş madalya Ukraynalı Violeta Lykova'ya, bronz madalya ise Macar Mira Zsuzanna Biatovszki'ye gitti.

Elemelerde Ayşe Coşar 13'üncü, Ayşe Temur ise 16'ıncı sırayı aldı ve finale yükselemedi.

Erkekler 25 metre çabuk tabancada altın madalyayı Ukraynalı Oleksandr Kolodii kazanırken gümüş madalyayı Koreli Kim Taeyoung, bronz madalyayı ise bir diğer Ukraynalı Serhii Fomin aldı.

Badminton: Nalan'dan ikide iki

Tek kadınlar L Grubu'nda Nalan Kaygın, Tayvanlı Li-Chi Hsieh'i 2-0 mağlup ederek ikide iki yaptı ve grubunu lider tamamladı. M Grubu'nda Hale Küçüksevgili üçüncü maçında Ukraynalı Bohdana Hubanova'ya 2-0 mağlup oldu ve grubunu üçüncü bitirerek elendi.

Tek erkekler R Grubu'nda Doğukan Yılmaz Brezilyalı Matheus Rocha Da Costa'yı 2-1 mağlup ederek gruptaki ikinci ve son maçında ilk galibiyetini aldı ve yola devam etti.

Karışık çiftlerde Kemal Özer / Nalan Kaygın ikilisi I grubundaki ikinci maçında Hintli Abhinav Sharma / Jerlin Jayaratchagan ikilisine 2-1 mağlup oldu ancak bir galibiyetle gruptan çıkmayı başardı. C Grubu'nda ise Doğukan Yılmaz / Gizemnur Uludağ ikilisi gruptaki ikinci maçında Rus Mikhail Efremov / Karina Khakimova ikilisine 2-0 mağlup oldu ve grubu galibiyet alamadan tamamlayarak elendi.

Çift kadınlarda Hale Küçüksevgili / Gizemnur Uludağ ikilisi B Grubu'ndaki ikinci maçında Çinli Meng Wang / Heng Yan Zhang ikilisine 2-0 mağlup oldu. Hale ve Gizemnur'un gruptan çıkıp çıkamayacaklar akşam tamamlanacak diğer maçlar sonunda belli olacak.

Basketbol: Potanın sessiz perileri madalya şansını yitirdi

Kadın basketbolunda milli takımımız çeyrek finalde İtalya'ya 53-45 mağlup oldu ve madalya şansını kaybetti. Milliler 5'incilik maçlarına çıkacak. Yarı finale yükselen diğer takımlar Kenya'yı 100-12 mağlup eden Litvanya, Polonya'yı 60-33 yenen Ukrayna ve Çin'i 64-51 yenen Yunanistan oldu.

Erkek milli takımı ise saat 18.30'da Ukrayna ile çeyrek final maçına çıkacak.

Bowling: Milliler yarı final göremedi

Kadınlar üçlü takım müsabakasında Zehra Gülen, Burcu Koçyiğit ve Feride Korkmaz'dan oluşan takımımız 16'ıncı, Zeynep Canpolat, Melek İman ve Şükriye Mutlusoy'dan oluşan diğer takım 18'inci oldu.

Golf: Finalistler belli oldu

Erkeklerde Büyük Britanyalı Steven Cafferty'i mağlup eden Alman Allen John ile Danimarkalı Lasse Emil Nielsen'i mağlup eden Büyük Britanyalı Paul Daniel Waring finale yükseldi.

Kadınlarda ise Alman Amelie Gonzalez Podbicanin'i mağlup eden Hintli Diksha Dagar ile Norveçli Andrea Hjellegjerde'yi eleyen ABD'li Kayun Yost adlarını finale yazdırdı.

Karate: Tatamide bir altın, üç bronz

Kadınlar kumite +68 kg'da milli sporcu Gamze Keresteci altın madalya kazandı. Gümüş madalyayı Rus Natalia Verdish, bronz madalyayı ise İranlı Bita Javaheri aldı.

Kadınlar kumite 61 kg'da Ukraynalı Karyna Ianchuk finalde Rus Anna Sharandova'yı yenerek altın madalyaya uzandı. Yarı finalde Lanchuk'a elenen Rümeysa Akyüzlü bronz madalya aldı. Diğer bronz madalya ise Kazak Yelena Salmina'ya gitti.

Kadınlar kumite 68 kg'da Ukraynalı Inna Mazhara altın, İranlı Sara Adria gümüş madalya alırken milli sporcu Melek Dereköy bronz madalyanın sahibi oldu. Diğer bronz madalya ise Rus Daria Pavlova'nın oldu.

Erkekler kumite 75 kg'da Rus Nikolay Kozlov finalde Ukraynalı Volodymyr Makhno'yu mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. Yarı finalde Kozlov'a mağlup olan Volkan Kardeşler bronz madalya müsabakasında İsrailli Avi Bokler'i yenerek kürsüde kendine yer buldu. Diğer bronz madalya ise Bulgar Nikolay Hristov'a gitti.

Erkekler kumite 84 kg'da altın madalyayı finalde Ukraynalı Oleksandr Makhno'yu yenen Venezuelalı Yorman Gonzalo Vega Parra aldı. Türk sporcu Şükrü Dündar çeyrek finalde Vega Parra'ya mağlup olduktan sonra çıktığı bronz madalya müsabakasında Rus Alexander Merkov'a mağlup olarak kürsüye çıkamadı. Diğer bronz madalya ise İtalyan Giovanni Improta'ya gitti.

Erkekler kumite +84 kg'da Rus Sergey Tetyushkin finalde İranlı Hossein Tabartehfarahani'yi mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. Bronz madalya müsabakasında Osman Kula'yı mağlup eden Brezilyalı Heron Rodrigues Da Silva ile Venezulalı Alexander Alfonso Hernandez Vargas kürsüyü tamamladı.

Masa tenisi: Avni, Doğan ve Garip'ten birer galibiyet

Tek erkekler V Grubu'nda Avni Timuçin ilk maçında Nijeryalı John Ezekwudo'yu 3-0 mağlup etti. Avni ikinci maçında ise Bulgaristan'dan Halit Mehmed Hasan'a 3-1 mağlup oldu. J Grubu'ndaki ilk maçında Doğan Erdal Kolombiyalı Kevin Daniel Ayala'yı 3-1 mağlup ederken ikinci maçında Çinli Youyue Xu'ya 3-1 mağlup oldu. T Grubu'nda ise Garip Olcaş ilk maçında Çek Michal Kratochvil'e 3-0 yenildi. Garip, ikinci maçında ise Brezliyalı Leonildo Oliveira'yı 3-0 mağlup etti. Y Grubu'nda Saffet Erdoğan ilk maçında Kazak Daniyar Iskendirov'a, ikinci maçında ise Koreli Cheoljin Shin'e 3-0 mağlup oldu.

Tek kadınlar F Grubu'ndaki ilk maçında Emine Kahraman Ukraynalı Mariia Vaylieva'ya 3-0 mağlup oldu. Q Grubu'nda ise Nevroz Çiftkuran ilk maçında Alman Annalena Moll'a 3-0 yenildi.

Masa tenisinde gruptan çıkan isimler yarınki grup maçlarının ardından tamamlanacak.

Oryantiring: Madalyaları Rusya ve Ukrayna paylaştı

Kadınlar orta mesafe yarışında Ukraynalı Hanna Fedosieieva altın madalyanın sahibi oldu. Gümüş madalyayı Rus Antonina Naidionova, bronz madalyayı ise bir diğer Rus Marina Rosink aldı. Türk sporcular Huriye Karahan, Sevda Aktaş ve Kadriye Demirci zaman limitinin dışında kaldı.

Erkekler orta mesafede ise altın madalyayı Rus Pavel Novikov aldı. Gümüş madalyayı bir diğer Rus Vladimir Grinin, bronz madalyayı ise Ukraynalı Oleksandr Sankin aldı.

Plaj Voleybolu: İlayda / Meltem çifti veda etti

Kadınlar son 16 turunda Alman Nelly Steinbach / Peggy Steinbach ikilisine 2-0 mağlup olan İlayda Pay / Meltem Çal ikilisi elendi.

Serbest Güreş: İlhan finalde

97 kg'da bu sıkletin grekoromen şampiyonu İlhan Çıtak çeyrek finalde Hindistan'dan Sumit Dahiya'yı yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde de İranlı Mohammad Rasoul Ghamar Pour'u mağlup eden İlhan'ın finaldeki rakibi Ukraynalı Viktor Antypenko oldu.

65 kg'da Moğol Chinzorig Dorjdagva ile İran'dan Hosein Nouridashlejeh finale yükseldi. Onur Arı çeyrek finalde Nouridashlejeh'e mağlup olarak altın madalya şansını kaybetti.

74 kg'da Oğuz Dönder çeyrek finalde Rus Aleksandr Tsoktoev'e mağlup olarak kürsünün en üst basamağına çıkma şansını yitirdi.

57 kg'da Moğol Erkhembayar Namdagdorj ile İranlı Keyvan Rostamabadi finale yükseldi. İsmail Hakkı Yılmaz son 16 turunda Rus Egor Skyabin'e mağlup olarak altın madalya şansını yitirdi.

Tenis: Tutem / Asuman çifti yarı finalde veda etti

Çift kadınlarda Tutem Banguoğlu / Asuman Saki ikilisi Chiu-Mei Ho / Chia-Wen Lin ikilisine 6/0, 6/1'lik setlerle mağlup olarak oyunlara yarı finalde veda etti. Diğer finalist ise Hintli Parul Gupta / Madhu Jaiswal ikilisini 6/1'lik iki sette mağlup eden Fransız Marine Beney / Aurelie Coudon ikilisi oldu.

Çift erkeklerde Egor Panyushkin / Iaroslav Revin ikilisini 7/5, 6/2'lik setlerle mağlup eden Fransız Mikael Laurent / Vincent Novelli ikilisi ile Avusturyalı Robert Gravogl / Mario Kargl ikilisini 6/2, 6/4 "lük iki sette mağlup eden Alman Urs Ferdinand Breitenberger / Hans Toedter ikilisi finale yükseldi.

Karışık çiftlerde Hintli Prithvi Sekhar / Shaik Jafreen çiftini 6/2 ve 7/5'lik iki sette eleyen Fransız Vincent Novelli / Aurelie Coudon ikilisi ile Tayvanlı Chun-Wei Wang / Chiu-Mei Ho ikilisini 6/4, 6/1'lik iki sette yenen Rus Egor Panyushkin / Polina Smirnova ikilisi finale yükseldi.

Voleybol: Erkek milliler yarı finalde

Türkiye İşitme Engelliler Erkek Voleybol Milli Takımı çeyrek finalde ABD'yi 3-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Milliler yarı finalde İtalya'yı 3-2 mağlup eden İran'la karşılaşacak.

Kadınlarda Brezilya'yı 3-0 mağlup eden Japonya ile Rusya'yı 3-1 yenen Ukrayna yarı finale yükseldi.

Yol Bisikleti: Makarov da üç rengi topladı

Erkekler puan yarışını kazanan Rus bisikletçi Ivan Makarov, Slovak Adrian Babic'in ardından Samsun'da altın, gümüş ve bronz madalya kazanan bir diğer isim oldu. Tulum çıkaran Rusya'da gümüş madalyayı Evgeny Prokhorov, bronz madalyayı ise Alexander Ilinykh aldı. Ercüment Boran 13'üncü, Cuma Ekener 21'inci, Ali Korkmaz 25'inci, Mustafa Önder Atik 30'uncu olurken Kasım Asma yarışı tamamlayamadı.

Yüzme: Reyhan finalde

Kadınlar 100 metre kurbağalamada Belaruslu Aksana Petrushenka 1:13.36'lık derecesiyle Deaflympics rekoru kırarak finale yükseldi. Reyhan Küçük de toplamda 6'ıncı sıraya alarak finale yükseldi. Berna Dikyuva 16'ıncı oldu ve finale yükselemedi.

Erkekler 50 metre serbest elemelerinde üst üste iki Deaflympics rekoru kırıldı. 5'inci seride Matthew James Klotz'un 23.92'yle kırdığı rekor 6'ıncı seride Rus Ilya Sarykin tarafından 23.83 ile geliştirildi. Milli sporcular Emre Gürsoy 44'üncü, Emirhan Eroğlu 45'inci, Ali Özyalçın 47'inci ve Cihan Sarıoğlu 49'uncu sırada yer aldı ve elendi.

Erkekler 100 metre sırtüstü elemelerinde bu dalın dünya rekortmeni ABD'li Matthew James Klotz 58.17'lik derecesiyle oyunlar rekoru kırdı.

Deaflympics’te 8. gün müsabakaları

Deaflympics’te 8. gün müsabakaları

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim