• BIST 9075.66
  • Altın 2300.653
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0795
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

DBP’liler İle Polis Arasında ‘Meteorolojik’ Polemik

DBP’liler İle Polis Arasında ‘Meteorolojik’ Polemik
Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonları protesto etmek amacıyla yürüyüş yapmak amacıyla toplanan gruba polis izin vermedi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonları protesto etmek amacıyla yürüyüş yapmak amacıyla toplanan gruba polis izin vermedi. Bunun üzerine polis yetkilileri ile HDP milletvekili Nursel Aydoğan ve DBP İl Eş Başkanı Ali Şimşek arasında müzakereler başlarken, bu durum bir süre sonra "meteorolojik" polemiğe dönüştü.

HDP ve DBP'liler, Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağını ve operasyonları protesto etmek amacıyla bir kez daha yürüyüş yapmak amacıyla Yenişehir ilçesi Ofis AZC Plaza önünde bir araya geldi. Aralarında HDP Diyarbakır milletvekilleri Sibel Yiğitalp, Nursel Aydoğan ve Çağlar Demirel ile DBP İl Eş Başkanı Ali Şimşek'in de bulunduğu grup, buradan Sur ilçesine doğru yürümek istedi. Ancak polis, grubun önünü keserek, yürüyüşe izin vermedi. Grup ise, burada 5 dakikalık oturma eylemi yaptı. Daha sonra tekrar yürüyüşe geçen grup, yeniden polisin engelliyle karşılaştı.

"SAĞDUYULU BİR ÇÖZÜM BULALIM"

Bunun üzerine HDP milletvekili Nursel Aydoğan ve DBP İl Eş Başkanı Ali Şimşek ile polis yetkilileri arasında müzakereler başladı. Bu durum bir süre sonra ise meteorolojik polemiğe dönüştü. Dikkat çeken diyaloglar şöyle:

Polis yetkilisi: "Bu şehir daha fazla gerilmesin. TOMA su sıktığı zaman diğer insanlar da mağdur olacak. İnsanları mağdur etmeyelim. Sizler de bizim gibi bu şehrin güvenliğinden sorumluysanız eğer gelin el birliğiyle müdahale olmadan sağduyulu bir çözüm bulalım."

HDP'li Aydoğan: "Bu yapılan eylem ve etkinliklerin hepsi Sur ilçesindeki ablukanın kaldırılması içindir. 19 gündür o insanların oradaki evlere hapsedilmesi kanunsuzdur."

"HAVA GÜZEL İNSANLAR MAĞDUR OLMASIN"

Polis yetkilisi: "Vekilim onun da yol ve yöntemleri vardır. Ama şu an bu şehirde sıkıntı olmadan alternatif yollarla bizimle beraber yapın. Seçilmiş insanlarsınız. Hava çok güzel insanlar mağdur olmasın."

DBP'li Ali Şimşek: "Hava güzel midir sence?"

"BASKINIZI METEOROLOJİK YAPMAYIN"

Polis yetkilisi: "Havayı o anlamda söylemiyorum. Demokratik tepkinizi dile getirin. Ben o havadan bahsetmiyorum. Meteorolojik havadan bahsediyorum. Baskınızı meteorolojik yapmayın. Bu konuda yardımcı olun."

DBP'li Ali Şimşek: "İnsanların yaşamı şu an risk altındadır. Biz demokratik haklarımızı kullanmak istiyoruz."

HDP'li Sibel Yiğitalp: "Her gün ölümler oluyor. Çıkarın silahlarınızı beraber Sur ilçesine girelim. Polislerle beraber kol kola savaşın önüne geçelim. Devlet senin canından daha mı önemlidir."

Polis müdürü: "Ben devlet görevlisiyim. Bu benim kişisel tercihim. Buna karışmayın siz. Kanunlar dahilinde konuşuyorum. Benim yardımcı olabileceğim budur. Alternatif yol belirledim. Siz de yardımcı olun müdahale olmadan bugün bu iş bitsin."

Görüşmelerin ardından grubun Bağlar ilçesi Koşuyolu Parkı'na yürümesine izin verildi. Buraya kadar yürüyen grup, daha sonra dağıldı.

DBP’liler İle Polis Arasında ‘Meteorolojik’ Polemik

DBP’liler İle Polis Arasında ‘Meteorolojik’ Polemik

DBP’liler İle Polis Arasında ‘Meteorolojik’ Polemik

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim