• BIST 9693.46
  • Altın 2509.343
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7709
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

DBP Şanlıurfa Eş Başkanı Enmek: Kürtlere özyönetimden başka şans bırakılmamıştır

DBP Şanlıurfa Eş Başkanı Enmek: Kürtlere özyönetimden başka şans bırakılmamıştır
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şanlıurfa Eş Başkanı Hidayet Enmek, "Her türlü hukuksuzluğun, insan hakları ihlallerin uygulandığı bu süreçte Kürt...

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şanlıurfa Eş Başkanı Hidayet Enmek, "Her türlü hukuksuzluğun, insan hakları ihlallerin uygulandığı bu süreçte Kürt halkı tarihi bir süreçten geçmektedir. Artık Kürtler statü talep etme haklılığını özyönetimleriyle dile getirmekten başka şans bırakılmamıştır." dedi.

Uludere faciasının 4. yıl dönümünü protesto etmek amacıyla bir araya gelen HDP, DBP ve bazı STK üyeleri basın açıklaması yaparak oturma eylemi gerçekleştirdi. HDP'li milletvekillerinin de katıldığı basın toplantısı Bahçıvan İş Merkezi önünde yapıldı.

Grup adına konuşan DBP İl Eş Başkanı Hidayet Enmek, özyönetim vurgusu yaptı. Özyönetimi desteklemekten başka çarenin kalmadığını savunan Enmek, şunları kaydetti: "Her türlü hukuksuzluğun, insan hakları ihlallerin uygulandığı bu süreçte Kürt halkı tarihi bir süreçten geçmektedir. Artık Kürtler statü talep etme haklılığını özyönetimleriyle dile getirmekten başka şans bırakılmamıştır. Yeni Roboski'lerin yaşanmaması, ölümlerin, yoksulluğun, onursuzluğa karşı yıllardır Kürt halkının yürüttüğü özgürlük, demokrasi ve kardeşlik mücadelesi artık özyönetimlerini geliştiren bir aşamaya gelmiştir. Bu haklı mücadeleyi hendek barikat olarak tanımlama gayretinde olan AKP hükümeti 27 gündür Sur ilçesine tankla topla girememesi halkın gücü karşısında hiçbir gücün dayanamayacağını kanıtlamaktadır. Barikat ve hendekler, saldırı, gözaltı ve tutuklamalara karşı ortaya çıkan bir savunmadır."

ULUDERE GİBİ DERSİM, ZİLAN KATLİAMLARI YAŞANDI

Geçmişten örnekler veren Enmek, Uludere'yi zikrederek bugün de devletin halkına karşı savaş yürüttüğünü belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Kürt sorununu savaş uçakları, top ve tüfekle sona erdirmeye azmetmiş TC devleti, yıllardır bu yöntemle binlerce sivili katletti. Dersim'den Zilan Deresine, Şeyh Said'den Koçgiri'ye, Muğlalı hadisesinden Newala Qasaba olayına değin onlarca katliam devletin kirli elindeki Kürt halkının kanı olarak tazeliğini korumaya devam ediyor."

AK Parti iktidarının verdiği sözleri tutmayarak umutları tekrardan söndürdüğünü aktaran DBP Şanlıurfa Eş Başkanı Enmek, "AKP iktidarıyla birlikte Kürtlerin haklarının verilip sorunun kansız ve insan haklarına saygılı bir şekilde çözümü sözleri verilmiş, lakin sorunun çözümünde savaş uçakları, top ve tüfek yerini korumaya devam etmiştir. Ölümler karşısında duyulan gurur daha fazla öldürme isteğini doğurmuş, hükümeti zafer duygusu içinde histerik bir hale sokmuştur. Sur, Silvan, Nusaybin, Dargeçit ,Cizre ve Silopi'deki sıkı yönetim ilanları birer Roboski provasına dönüştürülmek istendiğini görmekteyiz." açıklamasını yaptı.

Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan basın açıklaması oturma eylemi ile devam etti. Bir dakikalık oturma eylemi yapan gurup daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

DBP Şanlıurfa Eş Başkanı Enmek: Kürtlere özyönetimden başka şans bırakılmamıştır

DBP Şanlıurfa Eş Başkanı Enmek: Kürtlere özyönetimden başka şans bırakılmamıştır

DBP Şanlıurfa Eş Başkanı Enmek: Kürtlere özyönetimden başka şans bırakılmamıştır

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim