• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C

Dayko’nun Çehresi Değişti

Dayko’nun Çehresi Değişti
Konak Belediyesi'nin kent içi trafiği rahatlatmak adına yol genişletme çalışmaları yaptığı Gürçeşme'nin Dayko yokuşu, peyzaj düzenlemeleriyle bambaşka...

Konak Belediyesi'nin kent içi trafiği rahatlatmak adına yol genişletme çalışmaları yaptığı Gürçeşme'nin Dayko yokuşu, peyzaj düzenlemeleriyle bambaşka bir görünüme kavuştu.

Konak'ın Gültepe ve Gürçeşme semtleri arasındaki geçişi sağlayan 3513 Sokak girişindeki Dayko yokuşunda başlatılan yol genişletme çalışmaları tamamlandı. Sokağa cephesi olan arazinin kamulaştırmasının ardından parseller üzerinde yer alan metruk binalar yıkılarak yol genişletildi. Artan taşıt trafiğini rahatlatan çalışma sadece yol yapımıyla da sınırlı kalmadı. Genişletilen yola yayaların güvenli geçişini sağlamak adına yeni kaldırımlar döşendi. Şarkılara bile konu olan meşhur Dayko yokuşunu çıkarken yorulan vatandaşlar için de kaldırım kenarına şık oturma bankları yapıldı. Yoğun yağmurlarda yokuş üzerinde kalan toprak zeminin oluşturacağı heyelan tehlikesine karşı da önlem alan ekipler, istinat duvarı ile toprak kaymasının önüne geçti. Kademeli şekilde oluşturulacak duvarlar için yapılan çalışmada son aşamaya gelindi.

ÇİÇEKLERLE RENKLENDİ

Dayko yokuşunda yürütülen çalışmalarda Konak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de alanın peyzaj ve bitki düzenlemesini gerçekleştirdi. Kamulaştırılması yapılan boş alana çim ekilerek yeşillenmesi sağlanırken, istinat duvarları ve yeşil alan sınırı boyunca çalı grupları yerleştirildi. Yeni dikilen fidanların yanı sıra renkli mevsimlik çiçeklerle de görsel zenginlik sağlandı. Yeşil alanın ortasına yerleştirilen saat şeklindeki dekoratif çiçeklik ise yoldan geçenlerin ilgi odağı oldu. Alandaki çalışmaların hızla devam ettiğini belirten belediye yetkilileri Dayko'nun çehresini değiştiren çalışmaların çok kısa bir süre içerisinde tamamlanacağını belirtti.

Dayko’nun Çehresi Değişti

Dayko’nun Çehresi Değişti

Dayko’nun Çehresi Değişti

Dayko’nun Çehresi Değişti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim