• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Dayakla yemeğe 6 bin TL ceza

Adana’da özel bir anaokuluna gönderilen 3 yaşındaki ikiz kardeşlere dayakla zorla yemek yedirmeye çalıştığı öne sürülen anaokulu öğretmeni Fatma C. hakkında ‘basit yaralama’ suçundan 6 bin TL adli para cezası verildi.
Adana’da özel bir anaokulunda 3 yaşındaki ikiz kardeşe dayakla zorla yemek yedirdiği iddiası ile yargılanan 21 yaşındaki anaokulu öğretmeni Fatma C.’ye mahkeme, ‘basit yaralama’ suçundan 6 bin TL adli para cezası verdi. Fatma C. ise kendini, “Hamileliğim sebebiyle böyle oldu” diye savundu.
 
ANNEYE ‘DAYAK’ ŞOKU
 
Olay, 21 Mayıs’ta Mahfesığmaz Mahallesi’ndeki özel bir kreşte meydana geldi. İddiaya göre; öğretmen olan Iraz Çalışkan (33), 3 yaşındaki ikiz çocukları Gülsenaz ve Yiğit Ali Çalışkan’ı kreşe bıraktı. Görev yaptığı okula giderken kreşe uğrayıp, müdürün odasında otururken, güvenlik kamerası ekranına yemekhanenin görüntüsü yansıdı. Anne Çalışkan, kreşte görevli öğretmenin çocuklarına art arda kaşıkla yemek verip yutmasını beklemediği, kulağını çekip, kafasına vurduğunu ve kaşığı zorla ağzına sokarak yemek yedirmeye çalıştığını görünce adeta şoke oldu.
 
AMACIM YEMEK YEDİRMEKTİ
 
Iraz Çalışkan, hemen yemekhaneye giderek, çocuklarını alarak kreşten ayrıldı ve durumu polise bildirdi. Hemen harekete geçen polis, çocuklara dayakla zorla yemek yedirmeye çalıştığı ileri sürülen anaokulu öğretmeni 21 yaşındaki Fatma C.’yi gözaltına aldı, güvenlik kamerası kayıtlarına da el koydu. Söz konusu olayla ilgili olarak Adana 6. Sulh Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Fatma C., yeniden hakim karşısına çıktı. Amacının kötü muamele değil, yemek yedirmek olduğunu söyledi.
 
HAMİLELİKTEN BÖYLE OLDU
 
“Hamileliğim sebebiyle böyle oldu” diye kendini savunan Fatma C.’nin mahkemede; “Ancak, suç işleme kastıyla hareket etmedim. Çocuklar aç kalmasınlar, karınlarına bir şeyler girsin istedim" diye konuştu. Çok üzgünüm, pişmanım" dediği öğrenildi.
 
CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUM
 
İkizlerin annesi Iraz Çalışkan da, genç anaokulu öğretmeninin cezalandırılmasını istedi. Çalışkan, “Güvenlik kamerasından, görevlinin çocuklarıma zorla yemek yedirmeye çalıştığını gördüm. Büyük kaşığı yarısına kadar doldurup ağzına sokmaya çalışıyordu. Sonra oğlumun kulağını tuttu. Ben hemen müdür odasından yemekhaneye çıktım. Girdiğimde hale eli çocuğumun kulağındaydı" dedi.
 
6 BİN TL ADLİ PARA CEZASI
 
Mahkeme hakimi, sanık Fatma C.’yi ‘basit yaralama’ suçundan 6 bin TL adli para cezasına çarptırdı. Sonra hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Hakkında 5 yıl denetimli serbestlik tedbiri kararı da verilen genç öğretmen, 5 yıl içinde suç işlerse cezayı ödemek zorunda kalacak.
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim