• BIST 9789.68
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Davutpaşa patlamasında hayatını kaybedenler anıldı

Davutpaşa patlamasında hayatını kaybedenler anıldı
Davutpaşa patlamasının 8. yılında, hayatını kaybeden 21 kişi, olayın yaşandığı yerde anıldı.

Davutpaşa patlamasının 8. yılında, hayatını kaybeden 21 kişi, olayın yaşandığı yerde anıldı. Patlamanın olduğu binanın yıkılmasının ardından boş kalan arsaya, kırmızı karanfiller bırakan aileler, acılarının hala taptaze olduğunu söyledi.

Zeytinburnu Davutpaşa'da, 31 Ocak 2008'de, havai fişek atölyesinde meydana gelen patlamada, 21 kişi ölmüş, 117 kişi de yaralanmıştı. Patlamanın 8. yılında, ölenlerin ve yaralananların yakınları, olay yerinde hayatını kaybedenleri andı. Anma programına katılanlar, Davutpaşa'yı unutmadık, unutturmayacağız', "Sorumlular yargılansın adalet istiyoruz" yazılı dövizler taşıdı. Grup, Davutpaşa'yı unutma, unutturma" şeklinde sloganlar attı. Daha sonra patlamanın olduğu yere yürüyen grup, hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan patlamada hayatını kaybeden Kadir Cesur'un eşi Arzu Cesur, "'8 yıl önce 31 Ocak 2008'de Davutpaşa'daki kaçak bir maytap atölyesinde meydana gelen patlama ve yangında canlarımızı kaybettik. 8 yıldır her gün yüreklerimizde meydana geliyor aynı patlama. 8 yıldır hergün yüreklerimiz dağlanıyor, acılarımız taptaze. Acımız birleştirdi bizi. Bizler Davutpaşa patlamasında yakınlarını kaybedenlerin, yaralıların adalet arayan yakınlarıyız. Tam 8 yıldır adalet arayışımız sürüyor.'" ifadelerini kullandı.

'Biliyoruz ki biraradalığımız sayesinde sorumlular adalet karşısına çıkarılıyor." diyen Cesur şu ifadeleri kullandı: "'Biliyoruz ki adalet isteğimize verilen destek güçlendikçe, çalışırken hayatını kaybedenlerin, yaralananların sayıları azalacak. İş cinayetlerinde hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine direnç ve sabır diliyoruz.''

Yapılan açıklamanın ardından grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

Davutpaşa patlamasında hayatını kaybedenler anıldı

Davutpaşa patlamasında hayatını kaybedenler anıldı

Davutpaşa patlamasında hayatını kaybedenler anıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim