• BIST 8986.97
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Davutoğlu'nın kızına düşük not verdi, okuldan alındı

Davutoğlu'nın kızına düşük not verdi, okuldan alındı
Davutoğlu'nun kızına düşük not veren öğretmen sınıftan alınırken, yerine okula yeni atanan müdür yardımcısı ve matematik öğretmeni görevlendirildi.

Okul yönetimi, öğretmen değişikliğinin konuyla ilgili olmadığını savundu. Başbakanlık ise öğrencinin düşük not almasının, kağıdını görmek istemesinin doğal olduğunu belirtirken, konunun Davutoğlu’nun “makamı ve kimliği” nedeniyle istismar edildiğini savundu.

CHP Sözcüsü Haluk Koç’un gündeme getirdiği kamudaki üst düzey AKP’lilerin kadrolaşma listeleri tartışılırken, çarpıcı bir olay da Ankara’da yaşandı.

Cumhuriyet’in edindiği bilgilere göre, Başbakan Davutoğlu’nun Ankara Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi 9. sınıfta okuyan kızı Hacer Büke, yaklaşık üç hafta önce matematik dersinin ilk yazılısından düşük not aldı. Okul dışında da eğitim danışmanı bulunan öğrenci, bunun üzerine sınav kağıdını görmek istedi. Devreye okul müdürü Gülten Akyürek de girdi. Ancak ders öğretmeni Murat Özer, sınav kağıdını vermek istemedi. Özer, daha sonra kağıttan fotoğraf çekilebileceğini söyledi. Diğer öğretmenlerle birlikte müdür odasında bir toplantı yapıldı ve öğrencinin genel durumu da değerlendirildi. Davutoğlu’nun danışmanı da öğrencinin durumuyla ilgili okuldan genel bilgi aldı.

Ancak bu sürecin ardından ilginç bir gelişme oldu ve öğretmen Özer, sınıftan alındı. Özer’in yerine okula yeni atanan müdür yardımcısı ve matematik öğretmeni Melike Yetim sınıfa verildi. Okulun müdürünün yanı sıra 3 müdür yardımcısından ikisinin olaydan bir süre önce değiştiği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre öğretmenin sınıftan alınması, diğer öğrenci velilerinin de tepkisini çekti. Bazı velilerin okula gelerek değişiklikle ilgili şikayetlerini okul yönetimine ilettikleri öğrenildi. Buna karşın bazı velilere, yeni müdür yardımcısının branşının matematik olması nedeniyle kendisine bir sınıf verilmesi gerekçesiyle böyle bir düzenleme yapıldığı bilgisi verildi.

Başbakanlık: Öğrencinin görmek istemesi normal

Cumhuriyet’in konuyla ilgili görüşünü almak için aradığı Okul Müdürü Gülten Akyürek, sert bir tavırla “Bu konuda size birşey söylemeyeceğim, çünkü bilgileriniz kesinlikle yanlış” deyip telefonu yüzümüze kapattı. Başbakanlık Basın Müşaviri Osman Sert ise süreçle ilgili sorumuz üzerine “İddia edildiği gibi sayın Başbakanımızın kızı Hacer Büke Davutoğlu’nun bir derste düşük not almasının ardından bir aile yakını ya da özel öğretmen tarafından okula gidilmesi, sınav kağıdının görülmek istenmesi hiçbir şekilde söz konusu değildir. Sınavdan sonra dersin öğretmeniyle bu yönde hiçbir görüşme yapılmamıştır. Sadece her öğrencide olduğu gibi Hacer, düşük not aldığı kağıdını görmek istemiştir ki bu da son derece normaldir” dedi.

Başbakan ya da eşinin talebiyle ya da bilgisi dahilinde okul yönetimiyle bir toplantı yapılmadığını ileri süren Sert, “Her öğrencinin başına gelebilecek bir olay sonrası konunun sadece beyefendinin siyasi kimliği ve bulunduğu makam sebebiyle istismar edilmesi, bu tartışmanın da bugüne kadar toplum içinde her davranışına azami dikkat gösteren aile bireyleri üzerinden sürdürülmesi de en temel insani nezaket ilkeleri ile bağdaşmamaktadır” diye konuştu.

‘Tayyip amca babamı işten at' demişti

Davutoğlu’nun “Cilvekuş” diye seslendiği kızı, henüz 9 yaşındayken dönemin Başbakan Tayyip Erdoğan’a bir mektup yazıp “Lütfen babamı işten kovun” diye ricada bulunmuştu.  (Cumhuriyet)

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim