• BIST 9079.97
  • Altın 2322.804
  • Dolar 32.3596
  • Euro 34.9247
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Davutoğlu‘ndan zam müjdesi geldi!

Davutoğlu‘ndan zam müjdesi geldi!
Başbakan Davutoğlu AK Parti İstanbul İl Teşkilatı bayramlaşma programına katıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Teşkilatı bayramlaşma programına katıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İnşallah bayramı müteakip yapacağımız bir yasal düzenlemeyle akademisyen kadrosunda çalışan araştırma görevlilerimizle Maliye'de, Hazine'de, Dışişleri'nde, diğer yerlerde göreve başlayanlar arasındaki fark tamamıyla kapatılacak ve yaklaşık yüzde 35'lik bir zam ile genç akademisyenlerimiz de diğer bütün akranları gibi aynı haklara sahip olacaklar" dedi.
 
Haliç Kongre merkezi'nde gerçekleştirilen törende konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Amerikan Başkan Yardımcısı Joe Biden'in tartışılan sözlerine ilişkin, "Bu aziz milletin yaptığı fedakarlıkları görmeyerek Türkiye'yi eleştirmek kimsenin hakkı da haddi de değildir" diye konuştu. 
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, kurban bayramının 2. gününde Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın bayramlaşma törenine katıldı. Haliç Kongre merkezi'nde gerçekleştirilen törende bir grup partili, Beşiktaş tribünlerinde söylenen "Gücüne Güç Katmaya Geldik" bestesini Davutoğlu'na uyarlayarak söyledi. Davutoğlu, "Başbakan seninle ölmeye geldik" diyen partililere " Bizimle ölmeye değil bayram yapmaya geldiniz. Millete bayram yaşatmaya geldiniz inşallah" diye karşılık verdi.
 
 İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları...
 
 -İlk bayramımı İstanbul'da geçirmek istedim. İstanbul'a selam olsun. 
 
-  Süleyman Şah türbesini bekleyen kardeşlerimizi aradım. Kendi ailemle bayramlaşmadan önce vatan bekçiliğini yapmak için her türlü riski göze alan kahramanlarımızı aradım ve hepinizin selamını ilettim. Bir yiğit insan, bir yiğit kardeşiniz Binbaşı Oğuzhan Şimşek ile konuştum. 'Allah'a emanet olun' dedim. 'Bütün kardeşlerimize selam et onlarla gurur duyuyoruz' dedim. 'Vazifemiz' dedi. Şimdi buradan bir kez daha onları alınlarından öpüyorum. Allah onların izzetini daim eylesin 
 
-İstanbul bizim için her an ders veren bir hoca gibidir. Aslında bayramlar çocukluğumuzdan beri mahalle ortamında bir hafızayı yenilemektir. Dün bayram namazını Fatih'te kıldım. Hemen yanı başında ilk Kur'an hatmimi yaptığım yeri gördüm. Fatih'in her bir sokağında metruk gibi görünen mezarlardan her bir büyük şahsiyeti tanımıştım. 
 
-Biz ne kutlu bir nesiliz ki güzel İstanbul'un o hatıralarını yaşama şansını bulduk. Dünya ne zaman üzerimize gelse ne zaman gönlümüzün daraldığını hissetsek İstanbul'a ve size sığınacağız. İstanbul'a ve size sığınanlar yalnız kalmazlar. Bizim bir de AK Parti ailemiz, dava ailemiz var. Yola çıkarken kardeşin kardeşe omuz omuza verdiği gibi omuz omuza vermiş AK Parti ailesi. 
 
BİZİM BAYRAMIMIZ O GÜN BAŞLADI
 
-Bu davaya bir damla dahi katkı yapmış olan herkes bizim için azizdir. Bu AK Parti ailesi o kadar önemli ki. Son ay içinde bu aile çok büyük bir sınav verdi. Bu aile içinden çıkan iki cumhurbaşkanı görevi birbirlerine devrettiler. Biz bayramı o gün yaptık. ne oyunlar oynanmaya çalışıldı. Hiçbirine fırsat verilmediyse İstanbul'un irfanından ders alınmasıdır. Genel Başkanlık görevi bu zayıf omuzların üzerinde kaldı. AK Parti davası bir mevki ve makam davası değildir olmayacaktır. Bizim bayramımız o gün başlamıştı.  
 
HER TÜRLÜ IZDIRABI ÇEKMEYE HAZIRIZ
 
-Etrafınızdaki kardeş topluluklara bakınız. Bayramı hakkıyla kutlamayan kardeşlerimize her türlü yardımı yapıyoruz. Türkiye bizim iktidarımız döneminde sağlanan huzur ile bayramı bayramı gibi kutluyor. Her türlü ızdırabı çekmeye hazırız yeter ki milletimiz o huzuru bulabilsin. Bizler için kendi bayramını feda eden kahramanları unutmayız. 

-Ana muhalefet partisi lideri sözler sarfetmiş. Bari bayramı bayram olarak idrak etmeyi bilin. Millet sevinirken milletle sevinmeyi bilin. O gün dahi siyasi polemik yapmak ancak kendisine yakışır. Biz yapmayacağız. Birileri Türkiye aleyhine konuştuğunda 'Vakti değil' demiştim. Bu aziz milletin yaptıklarını görmeyerek eleştirmek kimsenin haddi de hakkı da değildir.  

JOE BIDEN'A TEPKİ

-Bayramın 1. Günü ana muhalefet partisi başkanı bir gazeteye demeç verdi. Alabildiğine siyasi polemik yaptı. Ben burada ona cevap vermeyeceğim. Bari bayramı bayram olarak idrak etmeyi bilin. Bari millet sevinirken milletle sevinmeyi bilin. O gün dahi siyasi polemik yapmak ancak kendisine yakışır. Biz yapmayacağız. Hiçbir şeyin karşısında eğilmediğimize son 2 gün şahittir. Birileri Türkiye aleyhinde konuştuğunda tam da basın Amerikan Başkan Yardımcısının ifadesini sorduğunda bize haklı değil demiştim. Bir kez daha söylüyorum. Bu aziz milletin yaptığı fedakarlığı görmeyip Türkiye’yi eleştirmek kimsenin hakkı da haddi de değildir. Biz eğer Suriyeli, Iraklı kardeşlerimizin yanında duruyorsak bu aziz bayramı bir gün onlar için de yaşanabilir kılmak içindir. Sayın cumhurbaşkanımız da gerekli tepkiyi gösterdi ve biliyorsunuz özür dilendi. Hakkını vermeyen özür dileyecek. Hak teslim edilinceye kadar başımız dik tarihte yürümeye devam edeceğiz. Biz bunlarla uğraşırken gönlümüzle yaşamaya çalışırken bayram günü dahi siyasi polemik yapanları millete havale ediyoruz"
 
ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİNE MÜJDE
 
-Arife günü toplanarak son düzenlemeleri yaptık. Bize iki bayram yaşatın diye araştırma görevlilerinden mesaj geldi. Kendi ilim adamlarına sahip çıkamayan bir ülke geleceğe damga vuramaz, sahip çıkamaz. Çalışmalar başlamıştı. Bayramdan sora yapacağımız yasal düzenlemeyle akademisyen kadrosunda çalışan araştırma görevlilerimizle maliyede, hazinede, dışişlerinde diğer yerlerde çalışanlar arasındaki fark kapatılacak. Yüzde 35 bir zamla genç akademisyenlerimiz de diğer bütün akranlarıyla eşit haklara sahip olacak 
 
-Uluslararası alanda en fazla insani yardım yapan ülke olma bahtiyarlığına ulaştık. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim