• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Davutoğlu’ndan “Paralel ve PKK’yı kamudan atma” genelgesi

Davutoğlu’ndan “Paralel ve PKK’yı kamudan atma” genelgesi
Sadece memurlar değil, belediye çalışanları ve taşeron işçiler bile işten çıkarılacak.

Hükümet, bölücü terör örgütü PKK’ya karşı Güneydoğu’da yürüttüğü güven operasyonunu, kamuya da taşıdı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, hem Fethullah Gülen cemaatini, hem de PKK’yı kamudan çıkarmak için genelge yayınladı. Belediyedeki taşeron işçiler bile uygulamanın kapsamına alınalibecek.Resmi Gazete’de yayınlanan “Milli Güvenliği Tehdit Eden Örgüt ve Yapılarla İrtibatlı Kamu Çalışanları Hakkında” başlıklı Başbakanlık genelgesinde, “terör örgütleri veya legal görünüm altında illegal faaliyet yürüten yapılar” ifadesi kullanılarak, PKK’nın yanısıra, Gülen cemaatiyle bağlantısı olan çalışanlar hakkında idari ve adli işlem yapılmasının önü açıldı.

SADECE KAMU ÇALIŞANLARI DEĞİL, BELEDİYE ÇALIŞANLARI, HATTA TAŞERONLAR BİLE

Başbakanlık genelgesinde, görevden alınacak personel tarifi, sadece kamu kurum ve kuruluşları ile sınırlı kalmadı. Belediyeler ve kamu ile belediyelere iş yapan taşeron şirketleri de içine alacak kadar geniş tutuldu. Genelgede, “Kamu çalışanları hakkında ilgili mevzuat çerçevesinde idari nitelikli işlemler yetkili amirler tarafından ivedilikle yapılacaktır, Suç teşkil eden fiiller yönünden ise durum ivedilikle adli mercilere bildirilecektir. Yukarıda belirtilen hususların personel çalışmasına dayalı hizmet alımı ihalesiyle istihdam edilen personel hakkında da ilgili mevzuat çerçevesinde titizlikle uygulanacaktır” ifadesi kullanıldı.

ÜYE OLAN VE YARDIM EDEN DIŞINDA, MÜCADELEYİ ENGELLEYEN DE SORUŞTURMA GÖRECEK

Başbakanlık genelgesine göre, “Terör örgütleri veya legal görünüm altında illegal faaliyet yürüten” yapılara dahil olanlar dışında, bu örgüt ve yapılarla “mücadeleyi engeller bile” soruşturmaya tabi tutulacak.

Genelgede, kimler hakkında işlem yapılacağı şöyle sıralandı;
* Terör örgütleri veya legal görünüm altında illegal faaliyet yürüten yapılarla ilişki kuran veya eylem birliği içerisinde olan,
* Bu örgüt ve yapıların emir ve talimatlarıyla hareket eden
* Bu örgüt ve yapılara yardım eden
* Kamu imkan ve kaynaklarını bu örgüt veya yapıları desteklemeye yönelik kullanan veya kullandıran
* Bu örgüt ve yapılarla mücadeleyi engelleyen
* Bu örgüt veya propagandasını yapanlar.

HDP’Lİ BELEDİYELERE KARŞI MI?

Başbakanlık genelgesinde, terör örgütü ve paralel yapıyla hangi kurumlarda mücadele edeceği de tek tek sayıldı. Buna göre kamu kurum ve kuruluşlarının yanısıra, İl özel idareleri, belediyeler ve bağlı kuruluşları ile bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerde çalışanlar hakkında da işlem yapılması istendi.
Genelge ile HDP’li belediyelere karşı da adli ve idari soruşturmanın önü açılmış oldu
.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim