• BIST 9681.39
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Davutoğlu'ndan flaş açıklama

Davutoğlu'ndan flaş açıklama
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara saldırısını TAK'ın üstlenmesiyle ilgili olarak "Sağlam kanıtlarımız var YPG'yi aklamak ve batıdan desteğini kaybetmemesi için yapılan bir üstlenmedir" dedi.

Davutoğlu intihar bombacısının taziyesine katılan HDP'lilere sert tepki göstererek, "HDP yetkili organları, bu konuda milletimize bir açıklama yapmak zorundalar. Bir intihar bombacısının, kan dökmüş, eli kanlı bir katilin taziyesine katılmak, onu saygıyla anmak, insanlığa yapılabilecek en büyük ihanettir. "

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları

Türkiye genelinde yaptığımız güvenlik değerlendirmelerle bundan sonra her ilin güvenlik ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalar yürüteceğiz.

HEPSİ AYNI TERÖR ÖRGÜTÜDÜR

Başkent'in güvenlik tedbirlerini gözden geçiriyoruz.

Bazı partiler PKK'yı aklamaya çalışıyor. Sadece ve sadece YPG'yi temize çıkarma çalışması var. Bizim kanıtlarımız belgelerimiz ortada. Zaten bunlar hırsız misali isim değiştirip duruyorlar, TCK'sı, PKK'sı, PYD'si, TAK'ı şusu busu hepsi aynı terör yapılanmasındadır. Sahipleri de kuklacıları da aynıdır. Bu örgütü destekleyen ülkeleri iki yüzlü tavrı terk etmesi lazım.

HDP BİLDİRİ İMZALAMADI, TERÖRİST TAZİYESİNE GİTTİ

HDP Ankara'daki terör saldırısına karşı bildiriyi mecliste imzalamadı. Sırtlarını terör örgütüne dayadıkları için imza atamadılar. Kınama bir tarafa bir HDP'li milletvekili Ankara saldırganı olduğunu iddia ettiği teröristin taziyesine gidiyor. Bunlar ne kaderimizde beraberler ne kederimizde.

"Bu partinin (HDP) yetkili organları, bu konuda milletimize bir açıklama yapmak zorundalar. Bir intihar bombacısının, kan dökmüş, eli kanlı bir katilin taziyesine katılmak, onu saygıyla anmak, insanlığa yapılabilecek en büyük ihanettir. "

"YENİ ANAYASA CHP OLMADAN DA OLUR"

Ahmet Davutoğlu'nun yeni anayasa ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun dağılmasına yönelik açıklamaları da oldu.

Komisyondan ayrılma kararı alan CHP olmadan diğer iki partiyle yeni anayasanın yazılabileceğini ifade eden Davutoğlu şunları söyledi:

"Sürecin başında Anayasa Komisyonunu sabote eden gelişmeler oldu. Bu CHP hiçbir zaman değişmeyecek. CHP dolaylı yolla uzlaşmayı sabote edecek tavırlar sergiliyor. Topluma verdikleri sözü ve talebi yok sayamadıkları için yol arıyorlar. Kendi ön şartlarını masaya getirdiler. O masa uzlaşma masası. CHP kendi önerisini komisyonu dağıtma gerekçesi olarak gösterdi.

Kimsenin müzakere masasını baskı almasına izin vermeyiz. Bize kimse bir şey dayatamaz. Daha esasa bile geçilmemişken henüz komisyonun çalışma usulleri konuşuluyorken CHP, sabotajıyla mevcut anayasanın makyajlanmasını istediğini ortaya koydu.

Cumhuriyet Halk Partisi başta olmak üzere bütün siyasi partilerimize çağrıda bulunuyorum: Gelin hemen, bu hafta içinde, darbe dönemlerinde çıkarılmış olsun olmasın, kanun ve genelgelerimizde yer alan bütün antidemokratik hükümleri ayıklamaya yönelik bir ortak komisyon kuralım. Hemen ve derhal, bugün kuralım. Bunun lafını etmek yerine adımını atalım.

Elbette yeni anayasanın her dört partinin iştirak ettiği yüksek düzeyde bir temsille yazılmasını tercih ediyoruz. Ancak CHP komisyona katılmaktan imtina ederse, diğer iki partiyle oluşturacağımız komisyonla da Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu yeni anayasanın yazılabileceğine ve bu anayasanın da hiçbir meşruiyet açığına sahip olmayacağına inanıyoruz."

ANKARA'NIN HUZURU İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ

"Her ilin güvenlik ihtiyacını karşılamaya dönük çalışmalar yürütüyoruz. Ankara'ya başkente has güvenlik konseptini geliştirdik. Ankara'nın huzur emniyeti için ne gerekiyorsa yapacağız. Terörle mücadele çok boyutlu ele alınması gereken bir mesele.

TBMM çalışma halindeyken saldırıyı gerçekleştirilmesine rağmen çalışmalarına devam eden arkadaşlarımıza teşekkürü borç bilirim. Bu saldırı neticesinde TBMM değil bir gün, bir saat bir saniye bile çalışmalarına ara vermeyecek. Biz iktidardayken hiçbir güç Meclis'in çalışmasına ara vermesine sebep olmayacaktır.

Türkiye'nin ulusal güvenliği tüm çıkarların dengelerin üzerindedir. Bu konuda kimseden izin almayız. Suriye'de aldığımız tavır açık ve nettir. Mezhepçi ve etnik siyaset gütmüyoruz, gütmeyeceğiz.

Teröre karşı ikiyüzlü tavır alanlar mültecilere karşı da olumsuz tavır alıyorlar. Bu yönetimler kardeşlerimizin kaldığı taciz suçlarının sorumlusudurlar. İşte Avrupa sınavda. Biz 5 yıldır bu sınavı veriyoruz. Onlar ise bu sınavı ilk aşamasında kaybediyorlar. Biz belki onlar kadar zengin değiliz ama bizim gönlümüz zengin.

BİZİ TERÖR GİRDABINA ÇEKMEK İSTİYORLAR

Bizi terör girdabına çekmek istiyorlar. Onların derdi çatışma ve kaos çıkartmak. Biz Doğu ve Güneydoğu'ya hizmet götürünce terör odakları rahatsız oldu. Şehirlerimiz zenginleşirse bize buradan ekmek çıkmaz dediler. Bu milletin kardeşliğini bozamayacaklar. Türkiye'nin önünü kesemeyecekler.

Terörle mücadele de çok önemli mesafeler aldık. Tek hedefimiz terörü ortadan kaldırmak. İnsanlarımızı huzura kavuşturacağız. Teröre destek vermeyen elinde silah olmayan herkes ile tek tek konuşacağız."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim