• BIST 9524.59
  • Altın 2487.649
  • Dolar 32.4801
  • Euro 34.6771
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 18 °C

Davutoğlu'ndan Finlandiyalı iş adamlarına yatırım çağrısı

Davutoğlu'ndan Finlandiyalı iş adamlarına yatırım çağrısı
Başbakan Davutoğlu, Finlandiyalı iş adamlarına Türkiye'de yatırım çağrısında bulunarak "İki ülke arasındaki ticaret hacmi iki yılda 3 milyar dolara, 2020'ye kadar ise 5 milyar avroya çıkarılmalı" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Finlandiyalı iş adamlarına Türkiye'de yatırım yapmaları çağrısında bulunarak "İki ülke arasındaki ticaret hacmi iki yılda 3 milyar dolara, 2020 yılına kadar ise 5 milyar avroya çıkarılmalı" dedi.

Davutoğlu, Helsinki'deki Hilton Otel'de düzenlenen Finlandiya-Türkiye İş Forumu'nda Türk ve Finlandiyalı iş adamları ile bir araya geldi.

Finlandiya'ya sıcak misafirperverliği ve düzenlenen forum için teşekkür eden Davutoğlu, "Aynı masayı paylaşmamız aynı kaderi ve geleceği paylaştığımız anlamına geliyor" ifadesini kullandı.

"Arkanızda iki ülkenin başbakanının güçlü siyasi desteği olacak"

Finlandiya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin 90. yılına girdiğine ve bu süreçte iki ülke arasında hiçbir önyargı ve sorunun yaşanmadığına dikkati çeken Davutoğlu, sadece ticaret hacminde yüzde 13 düşüş yaşandığını söyledi.

İş adamlarına fırsat sunmanın siyasilerin sorumluluğu olduğunu ifade eden Davutoğlu, Finlandiya'nın teknolojiye dayalı bir ekonomiye sahip olduğunu, Türkiye'nin de devrim niteliğinde bir değişiklikle daha gelişmiş teknolojiye dayalı bir ekonomiye sahip olmayı hedeflediğini dile getirdi.

Finlandiya'nın Türkiye'de 363 milyon dolar değerinde yatırımının bulunduğunu ancak bunun yeterli olmadığını vurgulayan Davutoğlu, "İki ülke arasındaki ticaret hacmi iki yılda 3 milyar dolara, 2020 yılına kadar ise 5 milyar avroya çıkarılmalı. Finlandiyalı şirketler Türkiye'de yatırım yaparsa Türkiye'nin iş birliğiyle çeşitli pazarlara erişimleri olacak. Türkiye, eğitimli ve dinamik bir nüfusa sahip. Siz de kaliteli bir iş gücüne sahip olacaksınız" diye konuştu.

Türkiye'nin yılda 150 milyon yolcu kapasitesine sahip dünyanın en büyük havalimanını inşa ettiğini anımsatan Başbakan Davutoğlu, ülkenin Asya ve Afrika'nın merkezinde olduğunu, Türkiye'de yatırım yapanların başka ülkelere erişiminin de kolay olacağını belirtti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun temasları

Öte yandan Helsinki temaslarında Başbakan Davutoğlu'na eşlik eden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Finlandiya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Timo Soini ile bir araya geldi.

Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, görüşmede, düzensiz göç, terörizmle mücadele, Türkiye-AB ilişkileri ve Ortadoğu'daki son gelişmeleri ele aldıklarını ifade etti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim