• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Davutoğlu'ndan cemaat yorumu: Kamikaze yapıyorlar

Davutoğlu'ndan cemaat yorumu: Kamikaze yapıyorlar
Dışişleri Bakan Ahmet Davutoğlu Kanal 24'ün canlı yayınında cemaat hakkında bomba açıklamalar yaptı. Davutoğlu Cemaat için 'kamikaze yapıyorlar' dedi.

Kanal 24 televizyonunun Konya'dan yaptığı canlı yayına katılan Davutoğlu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Türkiye'nin gündemindeki telefon dinlemelerine ilişkin soru üzerine Davutoğlu, "Dinlemeler bir rezalettir. Bizim devlet geleneğimize uymaz" yanıtını verdi.

Cemaat için de konuşan Davutoğlu, "(Gülen hareketi) Böyle samimiyet üzerinde yükselen bir hareketin neredeyse kamikaze yapar gibi çok kısa bir sürede kendi dayandığı bütün ilkeleri tahrip edercesine ve bütün o geçmişte bıraktığı olumlu izleri yok edercesine bir çaba içerisine girmesi açıkçası aklımızın, vicdanımızın alabileceği bir şey değil" dedi.

Dinlemenin, organize bir suç varsa hukuki yöntemlerle yapılabileceğine dikkati çeken Davutoğlu, "Ama sanki bu organize suçun parçası, halkın iradesiyle gelen başbakanmış gibi, bakanlarmış gibi siz onları da dinlemeye kalkarsanız işte o zaman sizin niyetiniz sorgulanır" diye konuştu.

AĞZIMDAN ÇIKAN SÖZÜ KULAĞIMDAN KISKANIYORUM

Davutoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile her gün gündemdeki konuları görüştüğünü ancak dikkatli konuşmak zorunda kaldıklarını belirterek, "Ağzımızdan çıkan bir sözü ben bazen kulağımdan kıskanıyorum. İstiyorum ki bazen o ses çıksın ama kulağım duymasın. Şimdi benim kulağımdan kıskandığım bir sözü ki ileride milli güvenliğimiz bakımından başka konularda bir sıkıntı duymasın diye, başkası nasıl duyabilir, nasıl dinleyebilir, nasıl bunu yayınlayabilir?" dedi.

KRİPTOLU TELEFONUNUN DİNLENDİĞİNİ ANLADIĞI AN!

Dinlendiğine dair bir tespiti ya da kuşkusu bulunup bulunmadığı sorulan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Oldu, yani tabii zaten gelişmeler bunu açık bir şekilde gösteriyor ama bir seferinde kriptolu telefonumdan hiç ilişkilerimizin iyi de olmadığı bir ülkeden doğrudan telefonla arandım. O zaman fark ettik ki, o zaman da söyledim 'Buna dikkat edelim' diye arkadaşları uyarmıştım. Doğrusu 'O telefon, numaralar bilinebilir ama dinlenemez' dendi bize teknolojik olarak. Fakat o zamandan itibaren ben açıkçası kriptolu telefonlarımı da çok gerekli olmadıkça kullanmamaya özen gösterdim."

BAŞBAKAN BU KADRONUN LİDERİDİR

Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları hatırlatılarak, son dönemdeki gelişmelerle ilgili, "Gülen grubu bu işin neresinde?" sorusunun yöneltilmesi üzerine Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Başbakanımızın söylediği şeyler, bizim söylediğimiz şeylerdir. Başbakanımız tek başına bir kanaat beyan etmiyor, hepimizin kanaatini beyan ediyor, her şeyden önce onu söyleyeyim. Öyle bir hava da yaratılmaya çalışılıyor ki Başbakan tek başına hedef, sanki o olmamış olsa sıkıntı olmayacak. Hayır, Başbakan bu kadronun lideridir, başbakanıdır. Başbakanımıza yönelen her şey, bize yönelmiştir. Yani AK Parti ile Başbakanı ayrıştırmak, bu hareket içindeki insanlarla Başbakanı ayrıştırmak çok kurnazca, kötü bir taktik. Bunu kimse yapmaya cüret etmesin.

KRİTİK DÖNEMDE SUSMAK ETİK DIŞI

Bu yolda şimdiye kadar başarıları nasıl paylaşmışsak, Başbakanımızla ilgili olarak söylüyorum, nasıl herkes başarılardan hisseyab olmuşsa, başarılı dönemlerdeki övgülerden hisseyab olanların, kritik dönemlerde susması ya da tarafsızmış görüntüsü vermesinden daha etik bakımdan yanlış bir tavır olamaz."

GÜLEN CEMAATİ KAMİKAZE YAPAR GİBİ...

Fethullah Gülen ile ilgili de konuşan Davutoğlu, "Böyle samimiyet üzerinde yükselen bir hareketin neredeyse kamikaze yapar gibi çok kısa bir sürede kendi dayandığı bütün ilkeleri tahrip edercesine ve bütün o geçmişte bıraktığı olumlu izleri yok edercesine bir çaba içerisine girmesi açıkçası aklımızın, vicdanımızın alabileceği bir şey değil" dedi.

31 MART SABAHA FARKLI BİR GÜN OLMAYACAK

Yerel seçimlerin ardından bu tartışmaların geride kalıp kalmayacağının sorulması üzerine Davutoğlu, demokrasilerde her sorunun nihai ilacının seçim olduğunu vurguladı ve "31 Mart sabahı, 30 Mart'tan çok farklı bir gün olmayacak. Aksine 30 Mart'taki siyasi realitenin desteklendiği, güçlendiği, tahkim edildiği bir gün olacak" ifadesini kullandı.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim