• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Davutoğlu'ndan AKM Açıklaması: Orayı Değerlendirmeliyiz

Davutoğlu'ndan AKM Açıklaması: Orayı Değerlendirmeliyiz
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'yle ilgili olarak "AKM'yi değerlendirmek lazım. Oraya büyük bir sanat merkezi yapılmasını konuşmak durumundayız." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Kültürel Kalkınma Programı Toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'yle (AKM) ilgili bir soruya Davutoğlu, "AKM'yi değerlendirmek lazım. Taksim Meydanı üzerinde 2013'te yaşadığımız olaylara bakarak da ifade ediyorum. İdeolojik görüş ayrılıklarına bakarak değerlendirmemek lazım" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Kültürel Kalkınma Programı Toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. İşte Davutoğlu'nun sorulara verdiği cevaplardan ve açıklamalarından satır başları:

Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi ne zaman bitirilecek?

"İstanbul sadece bizim değil insanlığın en büyük mirası. İstanbul'u bir taraftan koruyacağız, Tarihi dokuya hiçbir şekilde halel getirilmeyecek. Dikey mimarinin olmaması için her türlü yasal düzenlemeyi yapmaya kararlıyız.

AKM'yi değerlendirmek lazım. Taksim Meydanı üzerinde 2013'te yaşadığımız olaylara bakarak da ifade ediyorum. İdeolojik görüş ayrılıklarına bakarak değerlendirmemek lazım. İstanbul'un güzel bir meydana ihtiyacı var. Ama Taksim ve civarında bunu görmek mümkün değil. Kent bilinciyle buna bakacağız. AKM hem statik problemler yaşanan hem de hukuki sorunlar yaşanan bir konu.

"ORAYA BÜYÜK BİR SANAT MERKEZİ YAPILMASINI KONUŞMALIYIZ"

Oraya İstanbul'un ihtiyacı olan büyük bir sanat merkezi yine istişare ederek yapılmasını konuşmak durumundayız. Yeni kutuplaşmalara sebebiyet vermeden hep beraber değerlendirelim. AKM de dahil olmak üzere İstanbul meydanlarının güzelleştirilmesi bir amaç olmalı.

200 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Öte yandan Başbakan Davutoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda istihdam edilmek üzere 600 kişilik yeni kadro açacaklarını, bunların 200'ünün kütüphaneci, 100'ünün sanat tarihçisi, 100'ünün arkeolog olacağını bildirdi. Davutoğlu, kültür varlıklarının restorasyonu ile şehirlerin yeniden ihyası için görevlendirilmek üzere mimar, mühendis, şehir plancısı ve kağıt restoratöründen oluşan 200 kişinin de bu kapsamda istihdam edileceğini söyledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim