• BIST 9772.35
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Davutoğlu'dan muhalefet liderlerine tavsiye

Davutoğlu'dan muhalefet liderlerine tavsiye
Başbakan Davutoğlu, 1 Kasım seçim sonuçlarıyla ilgili muhalefet partilerinin liderlerine tavsiyede bulundu: ''Genel merkez odalarını, nereden oy alıp, nereden alamadıklarını gösteren haritalarla kaplasınlar. Her sabah geçerken ders alsınlar.''

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Kasım seçimlerini değerlendirerek, “Tablo, 3 partinin de Türkiye’nin partisi olmaktan uzaklaştığını açık bir şekilde gösteriyor. Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Bahçeli, Sayın Demirtaş’a tavsiyem; genel merkezlerinin bütün odalarını, koridorlarını oy aldıkları ve alamadıkları yerlerin haritalarıyla döşesinler.” dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin genel merkezinde, ‘AK Parti 105. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na başkanlık etti. Burada konuşan Başbakan Davutoğlu, 7 Haziran’da milletin verdiği mesajı en iyi şekilde değerlendirerek yol haritasını ona göre belirlediklerini kaydetti. Davutoğlu, “7 Haziran’da milletimiz 'bütün partilerle uzlaşın', dedi. Aradan yaklaşık 5 ay geçtikten sonra 1 Kasım zaferinin ardından şunu ifade ediyorum ki 1 Kasım zaferi bize 7 Haziran akşamı verdiğimiz sözleri tuttuğumuz için geldi. Kısa zamanda milletin verdiği bu mesajı diğer partilerin yeterince anlamadığı açık bir şekilde ortaya çıktı. Sorumluluktan kaçmak için her çareye başvurdular. Bu süreçte elini taşın altına koyanla koymayan ayan beyan ortaya çıktı.” şeklinde konuştu.

“ÜÇ GÜNÜ, 20-23 TEMMUZ ARASINI HİÇBİR ZAMAN HAFIZAMDAN SİLMEYECEĞİM”

Üç günü; 20-23 Temmuz arasını hiçbir zaman hafızasından silmeyeceğini belirten Davutoğlu, şöyle devam etti: “Kirli emel sahibi çevrelerin bir araya gelerek ayrı ayrı ama aynı hedefe yönelen saldırılar gerçekleştirdiklerini hep beraber şahit olduk. Suruç saldırısının hemen ardından Türkkiye'ye saldıran bütün terör odaklarına karşı huzur ve demokrasi operasyonunu başlattık. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da Cumhurbaşkanımız ve beni de kastederek ‘devleti yönetenler 1 Kasım seçimleri için terörle mücadeleyi başlattılar’ diye kulaklara fısıldadılar. 1 Kasım’dan sonra güvenlik toplantısı yaparak orada da bütün güvenlik birimlerimize net olarak, ‘Türkiye’nin dağları temizleninceye kadar bu mücadele devam edecek', mesajını verdik.”

AK Parti’nin 1 Kasım’da aldığı oy oranlarını açıklayan Davutoğlu, "Partimiz bugüne kadar girmiş olduğu seçimlerde en yüksek oy sayısına 1 Kasım’da ulaştı. 7 Haziran’dan 1 Kasım’a kadar yaklaşık 5 milyon seçmenin kalbine girmeyi başardık.” ifadelerini kullandı.

“CHP, BÖLGESEL TEMSİLİ AŞIP ULUSAL TEMSİLE ULAŞAMAMIŞTIR”

En yakın takipçileri CHP’den 11 milyon fazla oy aldıklarını söyleyen Davutoğlu, seçimle ilgili şu istatistik bilgileri paylaştı: “CHP, HDP, MHP ve Meclis'te temsil edilmeyen diğer partilerin aldıkları oyların toplamından daha fazlasını aldık. CHP bu seçimde de Ege ve Marmara dışındaki hiçbir bölgede anlamlı bir varlık gösteremedi. Sadece 6 ilde birinci parti konumunda. Bölgesel temsili aşıp ulusal temsile ulaşamamıştır. CHP oyları 9 ilde yüzde 2’nin altında. 6 ilde yüzde 2 ile 3 arasında. 7 ilde yüzde 5 ile 10 arasında. Bu illerde marjinalleşmiş bir ana muhalafet partisinden söz ediyorum. MHP’deki durum CHP’den de kötü gözüküyor. Hiçbir ilde birinci olamadı. HDP’de hem oy kaybeden hem de belirli bölgeye sıkışan partiler arasında. HDP 7 Haziran'dan 1 Kasım’a 1 milyon oy kaybetti.” 

“GENEL MERKEZLERİNİN BÜTÜN ODALARINI OY ALAMADIKLARI
HARİTAYLA DÖŞESİNLER”

Davutoğlu, bu tablonun 3 partinin de Türkiye’nin partisi olmaktan uzaklaştığının açık bir göstergesi olduğunu savunarak, şöyle devam etti: "Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Bahçeli, Sayın demirtaş’a tavsiyem, genel merkezlerini bütün odalarını, koridorlarını oy aldıkları ve alamadıkları yerlerin haritalarıyla döşesinler. Her sabah geçerken bir ders alsınlar. Yanlarına da AK Parti’nin aldığı yerleri koysunlar, ikisini mukayese edip kimin neyi niçin aldığını bir kez daha tefekkür etsinler. Geçmişte belli bölgelerle anılan partiler artık bölgesellik özelliklerini de yitirerek belli şehirlerle anılmaya başladılar. Ama yakında o şehirlerle anılmaktan kopacaklar.”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim