• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Davutoğlu ve beraberindeki heyet, Alman yetkililerle aile fotoğrafı çektirdi

Davutoğlu ve beraberindeki heyet, Alman yetkililerle aile fotoğrafı çektirdi
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya ile 1. Hükümetlerarası Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi için başkent Berlin'e geldi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya ile 1. Hükümetlerarası Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi için başkent Berlin'e geldi. Federal Şansölyelik binasında Almanya Başbakanı Angela Merkel ile başbaşa görüşen Davutoğlu, beraberindeki Türk heyetle birlikte Alman yetkililer ile aile fotoğrafı çektirdi.

Başbakan Davutoğlu, Davos'taki görüşmelerinin ardından Almanya'nın başkenti Berlin'e geldi. Tegel Havalimanı'nda Türk ve Alman yetkililer tarafından karşılanan Davutuğlu, daha sonra geçtiği Federal Şansölyelik binasında Başbakan Merkel tarafından askeri törenle karşılandı. Törenden sonra Davutoğlu Başbakan Merkel ile başbaşa görüştü. İkili toplantıda mülteci ve IŞİD'le mücadele konularının görüşüldüğü belirtildi. Federal Şansölyelik binasında Türk ve Alman bakanların heyetler arası görüşmesi sonrası ise aile fotoğrafı çektirildi.

Berlin'de Almanya ile Türkiye arasında ilk kez Hükümetlerarası Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi düzenleniyor. İki başbakan tüm bakanlar ve delegasyonda bulunanlarla akşam yemeğinde bir oturumda bir araya gelecek.

Alman Federal Hükümeti'ni şu isimler temsil ediyor: Sosyal Demokrat Partili (SPD) Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Savunma Bakanı Ursula von der Leyen (CDU), İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere (CDU), Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi/Enerji Bakanı Sigmar Gabriel (SPD) ve Hıristiyan Sosyal Birlik Partili (CSU) Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Gerd Müller.

Türk hükümeti ise şu isimlerle zirvede yer alacak: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve AB Bakanı Volkan Bozkır.

Davutoğlu ve beraberindeki heyet, Alman yetkililerle aile fotoğrafı çektirdi

Davutoğlu ve beraberindeki heyet, Alman yetkililerle aile fotoğrafı çektirdi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim