• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Davutoğlu, tweet atılmadan 1 yıl önce şikayetçi olmuş

Davutoğlu, tweet atılmadan 1 yıl önce şikayetçi olmuş
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun şikayeti üzerine tweet nedeniyle gazeteci Bülent Keneş hakkında TCK.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun şikayeti üzerine tweet nedeniyle gazeteci Bülent Keneş hakkında TCK. 301. maddeden dava açıldı. İddianamede, Keneş'in tweet attığı tarih Mart 2015 iken, Davutoğlu'nun bu paylaşımlarla ilgili şikayet tarihinin Nisan 2014 olması dikkat çekti.

Gazeteci Bülent Keneş hakkında, savcı ve hakimleri siyasilerin güdümünde olmakla eleştirdiği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu hakkında eleştirilerin de bulunduğu paylaşımları nedeniyle dava açıldı. İddianameye göre, Keneş'in paylaştığı mesajların tarihi Mart 2015 iken Davutoğlu'nun bu paylaşımlarla ilgili şikayetinin tarihi ise bir yıl öncesi, Nisan 2014 olarak belirtildi.

Keneş, Twitter hesabından, yargıyı siyasilerin güdümüne soktukları gerekçesiyle ilgili savcı ve hakimleri eleştiren paylaşımlarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun yönetim anlayışını eleştiren ifadeler de kullanan Keneş hakkında Bakırköy Başsavcıvekili İdris Kurt, iddianame düzenledi.

İddianamede, Davutoğlu'nun avukatlarının şikayetçi olduğu belirtildi. Ancak, iddianameye göre şikayet tarihi 14 Nisan 2014. Keneş'in 13 Mart 2015 tarihinden itibaren bir yıl önceki bu şikayete konu söz konusu tweetleri attığı ifade edildi.

İddianameye göre, savcı ve hakimler ile Erdoğan ve Davutoğlu hakkında paylaşımlarda bulunan Keneş'in "Türk milletini, cumhuriyeti, TBMM'yi, hükümeti ve yargı organlarını alenen aşağılamak'tan cezalandırılması talep edildi. TCK 301. maddede düzenlenen bu suçlamaya göre 6 aydan 2 yıla kadar hapis istendi.

Bakırköy 51. Asliye Ceza Mahkemesi'nin iddianameyi kabul etmesiyle Keneş hakkında dava açıldı.

Soruşturmadan haberi olmadığını belirten Keneş, mahkemenin duruşma gününü bildiren yazısı geldiğinde konudan haberdar olduğunu söyledi.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim