• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Davutoğlu: Terörün küresel yüzünü gösteren saldırıları lanetliyorum

Davutoğlu: Terörün küresel yüzünü gösteren saldırıları lanetliyorum
Başbakan Davutoğlu, "Bugün sabah saatlerinde Brüksel'de meydana gelen, terörün küresel yüzünü bir kez daha gösteren saldırıları lanetliyor, Belçika Hükümeti ve halkına taziyelerimi sunuyorum." dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Belçika'nın başkenti Brüksel'de yaşanan terör saldırılarına değinerek, "Bugün sabah saatlerinde Brüksel'de meydana gelen, terörün küresel yüzünü bir kez daha gösteren saldırıları lanetliyor, Belçika Hükümeti ve halkına taziyelerimi sunuyor, milletimiz adına dayanışma duygularını paylaşmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

"Terör örgütlerinin imdadına sürekli olarak paralel örgüt yetişiyor"

Davutoğlu, "Son dönemde peş peşe gerçekleştirilen saldırılar terör örgütlerinin nasıl koordineli çalıştığını, nasıl birbirini tamamladıklarını, nasıl aynı merkezden Türkiye'ye saldırmak üzere yönetildiklerini gösteriyor. Bazen PKK'nın imdadına DAEŞ yetişiyor, bazen DAEŞ'ın imdadına DHKPC, bu terör örgütlerinin tümünün imdadına da sürekli olarak paralel örgüt yetişiyor" dedi.

Başbakan Davutoğlu'ndan taşeron işçilere müjde

Başbakan Davutoğlu, "Bir kez daha bu sözde barış havarilerine soruyorum; şu son bir ay içinde onlarca insan canlı bomba saldırılarında katledilmiş, güvenlik güçlerimiz PKK'lı teröristlerce şehit edilmiş, siviller ölmüş, şehirler yakılmış. Neredesiniz ey aydınlar, akademisyenler. Hangi vicdanla şimdi bütün bu olanları, öldürülenleri unutup tekrar tekrar bize saldırıyorsunuz, neden PKK'yı lanetleyen bir bildiri yayınlamıyorsunuz. Bildiriyi bırakın, neden PKK'ya dair bir eleştiri cümlesi dahi kuramıyorsunuz. İşte terör örgütü bu tablodan cesaret alıyor." şeklinde konuştu.

Paralel Yapı'nın elebaşı Amerika'da kalıp Rus gazetesine demeç veriyor

"O Paralel Yapı'nın elebaşı, geçtiğimiz günlerde bir Rus gazetesine verdiği röportajda, Türkiye'yi 'terör devleti' olarak tanımlıyor." diyen Başbakan Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Amerika'da kalıp Rus gazetesine demeç veriyor; sonra da hala masum olduğunu iddia edip bizlere beddualara devam ediyorlar. Onların bedduası işlemez. Çünkü bizim arkamızda milletin duası var, Çanakkale şehitlerinin duası var."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim