• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Davutoğlu Merkel'le Basın Toplantısında Alman Muhabire Ders Verdi

Davutoğlu Merkel'le Basın Toplantısında Alman Muhabire Ders Verdi
Başbakan Davutoğlu, Almanya Başbakanı Merkel ile yaptığı ortak basın toplantısında, bireysel ve basın özgürlüğüyle ilgili Türkiye'yi suçlar şekilde soru soran Alman Die Welt muhabirine adeta ders verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'ye gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel ile kameraların karşısına geçti. Alman Die Welt gazetesinin İstanbul temsilcisi Deniz Yücel, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, "Türkiye'nin katliam yaptığını" ifade eden sözler sarf etti. Ayrıca Türkiye'deki tutuklu gazetecileri sordu.

"3. BAŞBAKAN GİBİ KONUŞTUN"

Merkel konuya ilişkin yorum yapmaktan kaçınırken, Davutoğlu sözlerine, "sorudan çok 3. bir başbakan gibi konuştuğunu" söyleyerek başladı. Soruda, eleşiriyi aşan bir konuşma olduğunu ifade etti.

Davutoğlu devamında şunları söyledi:

"TÜRK BAŞBAKANI'NIN YÜZÜNE BAKARAK BU SUÇLAMALARIN YAPILABİLİYOR OLMASI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN İŞARETİDİR"

"Bu bir sorudan çok siyasi bir açıklama gibi oldu. Buna da saygı duyarız. Aslında bunun burada yapılabiliyor olması, Türk Başbakanı'nın yüzüne bakarak bu suçlamaların yapılabiliyor olması Türkiye'deki basın özgürlüğünün işaretlerinden biridir. Sorunun kendisinde bir çok eleştiriyi aşan suçlamalar var. Bir kere şunu unutmamalıyız, eleştirinin objektif bir şekilde ortaya konması lazım.

"TÜRKİYE 3 TERÖR ÖRGÜTÜYLE BİRDEN MÜCADELE EDEBİLEN TEK ÜLKE"

Türkiye, her partinin kendi görüşlerini açık şekilde dile getirebildiği ortamda seçim yaptı. Partilerin söylemlerine bakın.

Sorudan çok siyaset yapıldığı için, bu ülkenin demokratik olgunluğundan gurur duyuyorum. Dünyanın hiçbir yerinde benim konumumda bir başbakan yok. Düyanın hiçbir yerinde yüzde 85 katılımlı bir seçim olmadı. Dünyada çok az başbakan benim gibi halkından yüzde 49 oy almış olarak görevini yürütüyor. Türkiye 3 terör örgütüyle birden mücadele edebilen tek ülkedir.

"ALMANYA İLE İNGİLTERE AYNI ŞEYİ YAŞASA..."

Almanya'da bazı bölgeler işgal edilse, doçkalar, silahlar depolanmış olsaydı; Almanya veya İngiltere'nin çevresinde, Suriye gibi parçalanmış bir ülke olsa ne olurdu.

"FRANSA ORDUYU DAVET ETTİ"

Paris saldırısı sonrası sayın Hollande Fransız ordusunu Paris'e davet etti. Çünkü Fransız halkının can güvenliği, teröristlerin özgürlük alanından daha önemlidir. Dünyanın her yerinde böyledir.

"FRANSA İÇİN NASIL DOĞRUYSA TÜRKİYE İÇİN DE DOĞRU"

Bu Fransa için nasıl doğruysa, Türkiye için de aynı şekilde doğrudur. Cizre'de, Silopi'de, Sur'da, kendi vatandaşlarımızın hayatını korumak için her türlü tedbiri alırız. Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir ülke, ülkesinin bir yerinde, silahlı bir grubun bulunmasına izin vermez.

191 ÜLKE VAR, TÜRKİYE NASIL 195.

191 ülkenin yer aldığı dünyamızda Türkiye basın özgürlüğünde nasıl 195. sırada olabiliyor o da ayrı bir konu."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim