• BIST 8971.03
  • Altın 2286.413
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0661
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Davutoğlu, Londra ve Davos'ta 3 milyar dolarlık projeleri ele aldı

Davutoğlu, Londra ve Davos'ta 3 milyar dolarlık projeleri ele aldı
Başbakan Davutoğlu, piyasa değeri 4 trilyon doları aşan uluslararası şirketlerin yönetim kurulu başkanı ve CEO'ları ile yaptığı görüşmelerde, 3 milyar doların üzerinde yatırım projelerini ele aldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Londra ve Davos temasları kapsamında, doğrudan yatırım yapan, piyasa değeri 4 trilyon doları aşan uluslararası şirketlerin yönetim kurulu başkanları ve CEO'ları ile yaptığı görüşmelerde, 3 milyar doların üzerinde yatırım projelerini ele aldı.

Londra'daki temaslarının ardından, Dünya Ekonomik Forumu'na katılmak için İsviçre'nin Davos kasabasına gelen Davutoğlu, piyasa değerlerinin toplam büyüklüğü 4 trilyon doları aşan uluslararası şirketlerin yönetim kurulu başkanları ve CEO'larıyla bir araya geldi. Görüşmelerde, ağırlığını, finans, altyapı, lojistik ve sanayi yatırımlarının oluşturduğu toplam büyüklüğü 3 milyar doların üzerindeki projeler ele alındı.

Eylem planı yatırımcıların dikkatini çekti

64. Hükümet 2016 Yılı Eylem Planı'nda yer alan "Yatırım ortamının iyileştirilmesi"nin de uluslararası şirketlerin dikkatini çeken diğer önemli bir konu olduğu belirtiliyor. Davutoğlu'nun doğrudan yatırımcılarla yaptığı toplantılarda, söz konusu eylem planının 80. maddesindeki "Sermaye piyasalarında kurumsal firmaları teşvik" ve 142. maddesindeki "Kamu-özel sektör işbirliği projeleri" konularının ağırlıklı ele alındığı ifade ediliyor. Başbakanlık kaynakları, aynı eylem planının 71. maddesindeki, "Uluslararası doğrudan sermayenin Türkiye'ye çekilmesi" taahhüdünün de yatırımcılar tarafından şimdiden satın alındığına dikkat çekti. Uluslararası doğrudan yatırımcıların Başbakan Davutoğlu'ndan yoğun randevu taleplerinin de bunun bir göstergesi olduğu belirtildi.

Nightcap toplantısına yoğun ilgi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Barack Obama ve Bill Clinton gibi devlet başkanlarının da geçmişte yaptığı ve Nightcap "Gece buluşması" toplantısına katılacak. Suudi bankacı Khalid Abdallah-Janahi ve işadamı Mehmet Çelebi'nin yapacağı etkinlikte, moderatör CNN International programcısı Christiane Amanpour olacak.

Bu akşamki yemekli toplantıya, başvuran 150 yatırımcı, akademisyen, siyasetçi ve bürokrattan sadece 100'ü katılabilecek. Eski İsveç Başbakanı Carl Bildt, eski Avustralya Başbakanı Kevin Rudd, ActionAid CEO'su Salil Shetty, Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo'nun yanı sıra Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden işadamlarının da aralarında bulunduğu isimler toplantıda yer alacak.

Davutoğlu, yatırımcıların sorularını yanıtlayacak

Davutoğlu, Dünya Ekonomik Forum Danışmanı Cüneyd Zapsu ev sahipliğinde verilecek, interaktif akşam yemeğinde yatırımcılarla bir kez daha bir araya gelecek. Yemeğe katılmak için başvuran 550 isimden, toplantının yapılacağı yerin fiziksel özelliğinden dolayı ancak 130'unun talebine olumlu yanıt verildiği öğrenildi.

Göbeklitepe resepsiyonu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dünya Ekonomik Forumu kapsamında bulunduğu İsviçre'nin Davos kasabasında, Doğuş Grubu tarafından düzenlenen "Şahenk İnisiyatifi" Göbeklitepe resepsiyonuna iştirak etti.

Dünyada en eski tapınak merkezi olarak kabul edilen Şanlıurfa'daki Göbeklitepe'nin tanıtımının yapıldığı resepsiyona çok sayıda davetli katıldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim