• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Davutoğlu: Kilis'e Saldıranlar Bunun Hesabını En Ağır Şekilde Ödeyecek

Davutoğlu: Kilis'e Saldıranlar Bunun Hesabını En Ağır Şekilde Ödeyecek
Başbakan Davutoğlu, Kilis'e peş peşe düşen roketlerle ilgili, "Uzak olmayan bir zamanda bu şer odaklarını, ülkemize zarar veremeyecek hale getireceğiz." dedi.

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin 5'inci Yerel Yönetimler Sempozyumu'nda konuşarak Kilis'e düşen IŞİD roketlerine ilişkin "Ülkemizi, vatandaşımızı hedef alan tüm şer odaklarıyla sonuç alıncaya kadar mücadele devam edecek ve inşallah uzak olmayan bir zamanda bu şer odaklarını ülkemize zarar veremeyecek hale getireceğiz. Bu saldırılara cüret edenlerin bunun hesabını en ağır şekilde ödeyeceklerinden en ufak şüpheniz olmasın" dedi.

"IŞİD TERÖR ÖRGÜTÜNE AİT MEVZİLER VURULDU"

Başbakan Davutoğlu, AK Parti 5'inci Yerel Yönetimler Sempozyumu'na katıldı. Burada hitap eden Davutoğlu, son günlerde Suriye'nin IŞİD denetimindeki bölgeden ateşlenen mermiler nedeniyle Kilis'te meydana gelen patlamalara değinerek "2 gündür ensar şehir, gurur duyduğumuz, mültecilere kucak açasıyla iftihar ettiğimiz ensar şehir Kilis'e DEAŞ (IŞİD) terör örgütüne ait roket mermileri düşüyor. Bu sabah yeniden 4 roket düştü. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz angajman kuralları çerçevesinde anında karşılık verdi ve DEAŞ terör örgütüne ait mevziler vuruldu. Yaralılarımıza acil şifalar dilerken Kilis'teki kardeşlerimize de geçmiş olsun diyorum. Milletimiz ve Kilis'teki vatandaşlarımız emin olsun. Ülkemizin savunması, milletimizin emniyet ve huzuru için her türlü önlem ve tedbiri alıyoruz. Vatandaşlarımızın zararını telafi edecek, hiçbir vatandaşımızın mağduriyetine izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"KARARLI BİR MÜCADELE İÇİNDEYİZ"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın incelemelerde bulunmak üzere Kilis'e gittiğini açıklayan Davutoğlu, "Maalesef sınırlarımızın yanı başında çok şiddetli çatışmalar yaşanmaya devam ediyor. Dün Kilis Valimizle, Kilis Belediye Başkanımızla, Milli Savunma Bakanımızla ve Genelkurmay Başkanımızla konuştum. Gerekli tedbirler hususunda istişarelerde bulunduk. Bugün incelemelerde bulunmak üzere Milli Savunma Bakanımız, Genelkurmay Başkanımız ve MİT Müsteşarımız Kilis'teler. Vatandaşlarımızı bu ateş çemberinden korumak için kararlı bir mücadele içindeyiz. Ülkemizi, vatandaşımızı hedef alan tüm şer odaklarıyla sonuç alıncaya kadar mücadele devam edecek ve inşallah uzak olmayan bir zamanda bu şer odaklarını ülkemize zarar veremeyecek hale getireceğiz. Bu saldırılara cüret edenlerin bunun hesabını en ağır şekilde ödeyeceklerinden en ufak şüpheniz olmasın" diye konuştu.

Davutoğlu'nun diğer açıklamalarından satır başları şöyle:

KILIÇDAROĞLU'NA AĞIR SÖZLER: CHP'NİN BAŞINDAKİ HASTA ADAM

(Karaman'daki cinsel istismar) "Bizim hiçbir kötü eylemin, sözün yanında durmamız mümkün değil. Hal böyle olmasına rağmen CHP'nin başındaki hasta adam, olayı bıraktı, sapığı da bıraktı, bize saldırmaya, Bakanımıza saldırmaya, hızını alamayıp sağa sola, her yere saldırmaya başladı. Dünkü konuşmalarıyla bir kez daha tedaviye muhtaç patolojik bir vaka olduğunu gösterdi. Girdiği tüm seçimleri kaybetmiş... Önce tıbbi bir muayeneden sonra ahlaki bir dersten geçirmek lazım Kılıçdaroğlu'nu."

(AK Parti'nin 'dokunulmazlık' teklifini TBMM Başkanlığına sunması) "CHP kendi milletvekillerinin de yargı önüne çıkmasından endişe ediyor. Korkuyorlar, çekiniyorlar. Şimdi göreceğiz, Genel Kurul'da takke düşüp kel görünecek. Kimin mahkemelerden korktuğu, kimin korkmadığı, kimin alnının ak, yüreğinin ak olduğu, kimin de alnının kara, yüreğinin de kapkara olduğu ortaya çıkacak."

(HDP'li belediye başkanlarına tepki) "Milletin verdiği oyları, özerklik hezeyanlarıyla suistimal eden, hizmet için alınan iş makinelerini çukur kazmak için kullanan, altyapı sorunlarına çözüm üretmek, park, bahçe yapmak için merkezi bütçeden gönderilen ödeneği yıkımda harcayan başkanlar var. Sizler, imar belediye başkanlarısınız, onlar, tahrip belediye başkanları."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim